Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Akira Tachibana je milá, zato velmi tichá studentka střední školy. Akira byla členkou místního běžeckého klubu, než se vážně zranila a už nikdy nebyla schopná běžet tak rychle jako dřív. Mimo školu tráví čas prací v jedné rodinné restauraci, jejímž manažerem je rozvedený pětačtyřicetiletý Masami Kondou. Přestože Masamiho zbylí zaměstnanci restaurace nemají příliš v oblibě, Akira se do něho zamiluje, nehledě na značný věkový rozdíl, který mezi nimi panuje. Akira netuší, jak se tak stalo a proč, nicméně je rozhodnuta, že se mu se svými city svěří. Jak na to Masami zareaguje? (Scalpelexis)

(více)

Recenze (7)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Taková něžná podívaná, která má tu lehce typickou šódžo animaci – spousta bublinek a třpytek, ale pozadí je nevýrazné a častokrát statické. Tady to vlastně ani nijak nevadí, protože jde především o déšť, hledání sama sebe na pozadí pro mnohé velmi zvláštní a nesourodé lásky. Každý díl utíká rychle, takže tyhle malinu člověk zhltne, ani neví jak a bohužel se může dostavit pocit, že se vlastně nic nedozvěděl. Přesto je to taková ta milá věc, co netlačí na pilu, hrdinka je svá a nenechá si to vzít, za což musím dát palec nahoru. Je to naprosto lidská podívaná a drama bych za tím nehledala. Pěkné a těším se hrané zpracování, protože tohle by v něm mohlo vypadat hodně dobře. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Milá podívaná s příjemnou romantickou náplním a velmi realistickými problémy většiny zdejších postav. Musím říct, že tohle bylo vždy velmi příjemné a osvěžující se sympatickými charaktery, kdy jsem neměl problém si oblíbit ústřední dvojici a užívat si jejich romantické i osobní (neméně zajímavé) peripetie. Navíc kromě hlavní dvojice je se zde pomalu rodí ještě jeden poměrně povedený páreček, jejichž občasná interakce mě bavila stejně, jako ta mezi hlavními postavami. Za mě velmi povedený počin. 8,2/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by se mohlo zdát, že toto dílo bude poměrně obyčejná romance o vztahu mladé studentky se starším pánem a peripetiích s tím spojené. Je třeba zdůraznit, že na poli romantického žánru je celé provedení tohoto anime jako když vám vítr vyrazí okna a vy se můžete nadechnout svěžího vánku, který jste necítili už věky věků. Co se Studiu Wit nepovedlo u sterilní adeptky a jejím zvířeti, tak vybrousilo k dokonalosti zde, až se tomu dá těžko věřit. Zakomponovaný retro vizuální háv mě přiváděl slzným očním orgasmům a krásně melodická/melancholická hudba atmosférických scén mě unášely na vlnách blaha. Kdyby jen zůstalo u toho, ale komplexnost děje, který vodí za ruku dokonalá režie, nutí člověka permanentně uvažovat a pokládat si otázky. Šarmantní ústřední duo neřeší pouze nekonvenčnost jejich vztahu, ale též vedlější palčivé otázky vlastní minulosti, s jejichž vypořádáním budťo nemůžou nebo nechtějí hnout. Masami a Akira jsou krásně lidští, plný obav, skepsí, ale i nadějí a ochoty hledat naplnění jejich života. Jejich cesta, porozumění, slovní výměny a mírně filozifické debaty jsou kouzelné. Proč, když se takto rozplývám, tu nesvítí plný počet u mého hodnocení? Bohužel, látka, ať už byla pojata velmi citlivě a umně, byla až moc náročná na 12 dílů a jediný, velmi velký neduh, je nešťastný sprint v posledních dílech. Jak se nitky natahovaly a agilně vedly, tak byly spojeny až neurvalým násilím; postavy, které byly vedeny jemně za ruku, byly postrčeny zezadu parní lokomotivou a toto rozrušení jsem nemohl zkousnout. Tohle si naše dvojička nezasloužila a doteď nerozumím tomu, proč jsme neměli o 2-3 díly více. Potenciál k něčemu velkolepému tu totiž byl neskutečný, čímž to takto zůstane bohužel pouze u anime velmi povedeného. 4* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Joj toto bolo pekné. Dlho som nevidel animé, ktoré by bolo tak úprimné, citlivé a melancholické ako After the Rain. Je pravda, že anime už moc nepozerám. Ale strašne som si túžil pozrieť film lebo tam hrá moja obľúbená Nana Komacu, ale bolo mi povedané nech začnem týmto, že je to rovnako dobré. A je. Ajumu Watanabe necháva všetko v náznakoch a v krásnych náznakoch a nevypovedaných pocitoch. Je to plné detailov, dažďa. Milých postavičiek a neukončených príbehov. Ale držíme každému palce. Je to plné pozitívnych postáv, ktoré sú len trochu stratené. Stoja na mieste, alebo sa im stala nejaká krivda/nehoda a sú smutné. Cítia sa sami. A celých dvanásť dielov je vlastne taká inšpiratívna terapia, nie len pre nich ale aj pre správne naladeného diváka. Ktorým som ja bol. Hudba, animácia a príbeh možno všedné ale úprimné v každom jednom políčku. 100% ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná romantická komedie, která se s lehce kontrovezním tématem pere dospěle a realisticky. Postavy jsou zajímavé a sympatické, humor milý a atmosféra přímo kouzelná. Retro animace s příjemným soundtrackem už jsou pak jen taková třešnička na dortu a opening s endingem jsou taky moc pěkné. 8,5/10 ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

Ohromně něžný seriál, který téma nekonvenční lásky k mému překvapení posunuje na úplně jinou úrověň. Takovou, kde se vztah ústředních postav dostává na vedlejší kolej a ustupuje samotnému životu. Už jen to, jak citlivě a lidsky se situací nakládal Mr. Kondo, mě úplně dostalo. Animace je líbivá, trošku jiná, než jsem zatím viděla jinde a hlavně oceňuji, že hlavní hrdinka se (nejen vzhledem) hodně liší od obvyklých shoujo středoškolaček. Ne, že by nebyla roztomilá, ale má k tomu navíc příjemnou, záhadnou jiskru v očích. Co mě ale vzalo za srdce asi nejvíc byla ta překrásná práce s metaforami, která vůbec nevyznívala pateticky. Konec byl krásný, přirozený, nechal mě trošku v depresi (a já to tak vlastně ráda). Já prostě. Nevím ani co napsat, abych pořád neopakovala slova krásný, něžný, jiný. Prostě dokonalost. ()

q66 

všechny recenze uživatele

I přes mírně slabší začátek a změnu směru oproti původní premise (což ve skutečnosti není vůbec na škodu, protože to nakonec vyneslo vcelku obyčejné romantické anime o úroveň výš) jde o povedenou věc, která nakonec dopadla podstatně lépe, než se zpočátku zdálo. Tempo sice není nejkonzistentnější (hlavně ke konci) a dramatická složka umí být dosti rozpolcená (občas perfektní až překvapující, občas nic moc), ale vynahrazuje to dobrá režie, překvapivá hloubka story a kvalitní charakterový vývoj, stejně tak stylová grafická stránka (je to noitaminA, takže dle očekávání). Wit Studio poprvé konečně udělali něco, co se líbilo i mně - 7+/10. ()

Reklama

Reklama