Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pokračování anime Overlord (2015) se opět setkáváme s Momongou, bývalým hráčem kdysi populární online hry Yggdrasil, který byl přenesen do tohoto herního světa a který se následně rozhodl ho ovládnout. Momonga si uvědomuje, že podmanit si celý zdejší svět nebude jednoduché a navíc se ukázalo, že zde stále existují mocní nepřátelé, prastará magie a předměty, které by mohly vše, o co se snaží, lehce ohrozit. Momonga se však rozhodně nehodlá vzdát a poté, co se mu podařilo zabezpečit své zázemí a připravit si výhodnou výchozí pozici, se jeho pohled upírá na sousední říše a kmeny... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (10)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najít nedostatky na pokračování Overlorda je tak jednoduché, obzvlášť když tím hlavním je až příliš častá absence hlavní postavy. Každý přeci čeká, že bude sledovat hlavního hrdinu jak stoupá vzhůru a cestou si podmaňuje vše okolo. No, ale to byste měli koukat na jinou show, protože tady se docela dost času věnuje tomu, co označujeme za worldbuilding. Zkrátka nejen hlavní postava roztáčí kolečka zdejšího světa a je přeci zajímavé sledovat, jak dříve plochá a naprogramovaná NPC začínají sama uvažovat a pracovat v rámci společného cíle. Tedy alespoň druhou polovinu, protože význam první poloviny s ještěrkami mi ještě dnes tak nějak uniká. Zatímco v druhé polovině jsem se seznámil se Sebasem, jeho charakterem i jeho slabinami, stejně jako s prohnaností a dokonalým smyslem pro lest, který předvádí Demiurge, tak v té první půlce jsem se dozvěděl co? Tak hlavně asi to, jak fungují namlouvací rituály ještěrek a viděl věci, které ani samotná hlavní postava neměla v úmyslu vidět... Přemýšlím nad tím, jestli byla celá anabáze s ještěrkami nějak extrémně prospěšná pro děj a jestli nové postavy z této linie budou nějak důležité pro budoucí vývoj věcí. U té druhé části nepochybuji a věřím, že psycho-princeznu, nebo třeba Evileye (mojí novou oblíbenou postavu) ještě uvidím, protože se nám tu přeci vrátil třeba Brain Unglaus. Zkrátka jsem z druhé série na rozpacích, protože bez jedné celé poloviny bych se klidně obešel, zatímco ta druhá je opět prostě boží a ukazuje, jak náš hlavní hrdina má "vše pod kontrolou", i když sám ani kolikrát neví. Ovšem tahle celá estráda, strategie, kdy si hrajete tak trochu sami se sebou a tak trochu se všemi mě pořád hodně baví a pořád mám Overlorda rád a pořád se těším na další díly - jen už prosím ne tak nepodstatné, jako byly ještěrky. 7,5/10 ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračování Overlorda se oproti první sérii, nese v trochu jiném duchu, Ainz Ooal Gown se tady začne chovat víc jako záporák a jeho druhá polovina Momongus zase hraje divadlo. Překvapením je Sebas (na komorníka pozor) který působí jako dobrý element, oproti jiným postavám které sou okolo Ainzana. Vedlejší postavy kterým se podařilo přežít první sérii, se zde vrací a tvoří se tady různé party a zároveň se tady objeví nové silné postavy/skupiny, se kterými je nutno počítat. Červíček pochybnosti občas vyleze a ti nejen Ainzonově partě, ale i královská rodina má co skrývat. Po akční stránce zaujmou hlavně ještěři a divadlo ke konci, kdy Ainz tentokrát neni nijak v ohrožení, ale vedlejší postavy dostanou zabrat. Zločinecké uskupení které se zde objeví, sou fakt podřadní červi. O zábavu se hlavně postarají dvojice nymfomanek, které si nenechají ujít příležitost se projevit. Seriál přináší hodně nového a slušnou porci zábavy, a byť Ainz zde neni tak často, je super vidět co dělá svět a další postavy v něm. Pět hvězdiček mluví za sebe. PS : Chcete vidět děsivou panenku ? Tak tady jedna je a je plná překvapení, ale aspoň nezpívá ukolébavku "Zimní lucerna". ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna se jmenovala "Overlord". O čem byla? O Overlordovi. Druhá sezóna se jmenuje "Overlord 2". O čem byla? Sluha co zachránil holku a další nezáživné postavy a neutuchající "Overlord je náš pán! Hail overlord!"... Overlord v Overlordovi jaksi chyběl, když už tam byl, jen seděl a nic nedělal. I Momon jen tak seděl a nic nedělal... Stalo se tam vůbec něco? Už jsem se zmínil o tom, že tam 4 díly "šu**li ještěrky mezi sebou a později tam nehrály žádnou roli???" Toto anime se mi snad jen zdá. Chápu, že po úspěšnosti 1. série, která nebyla španá, se autoři rozhodli prohloubit svět, seznámit nás s dalšími postavami, ale boha! Jak nudné ty postavy jsou. Jediná, co mě zajímala, upírka z konce minulé série, tam jen teče blahem pokaždé, když vidí svého pána, velký modrý insektoid se pořád omlouvá, červený devil s ocasem se pořád směje a podsunuje pánovi nápady a... Nah... Nah... 30 % ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku slabšie ako prvá séria a hlavne úplne iné. Druhú sériu považujem niečo ako ukážku ako interaguje svet, v ktorom sa ocitol hlavný hrdina, bez jeho veľkej účasti a k tomu nejaký zvláštny spin off s nezaujímavým svetom jašteríc ... V každom prípade ono je to pozerateľné a ono treba vlastne Momongu chápať ako človeka (ok nie úplne človeka), teda ako postavu, ktorá chce potajomky z diaľky ťahať za všetky nitky a ovplyvňovať tento svet. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

První série docela ušla a tak jsem skoukl i druhou. Překvapilo mě, že to celé je prakticky úplně o něčem jiném a postavy z první série jsou tam jen okrajově. První půlka s ještěry mě moc nebavila a těch pár úchylných momentů mi přišlo zbytečných. Druhá půlka s lidskými hrdiny byla už lepší a bavila mě. Finále se nakonec i povedlo a tak budu pokračovat i s třetí sérií, která byla hned potvrzena. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že část s ještěry, byla trošku slabší, ale tohle pokračování mi sedlo stejně jako první série. Navíc mám pocit, že autor původní novely snaží ukázat, že i prostou logikou, bez citů, jde vládnout dobře a s ohledem na obecné, či spíše své, blaho (no dobře, sem tam nějaká hlava padne, ale to se stává i když Američané osvobozují nějaké země od útlaku a trochu u toho "protřídí" civilní obyvatelstvo). Einz/Ains mi v tomto ohledu připomíná homunkuly (Lakmoce) z Ocelového alchymisty. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsou to vlastně dva separátní příběhy. Příběh ještěrů mě bavil, ale tím že už se tam pak neobjevili, tak vlastně úplně vyšuměl. Příběh se Sebasem se vyvíjel hodně zajímavě, ale vlastně končil uspěchanou bitvou, která s ním absolutně nesouvisela a která jako by se opět konala tak nějak náhodně. Overlord je tu většinu času taková vedlejší figurka bez vlastní vůle, která se nechává vláčet osudem tak nějak bez cíle. Desítky nových postav jako kdyby měly zakrýt příběhovou prázdnotu a já nevím koho mám sledovat, kdo je tu ten nositel příběhu? Pak se tu objevují různé skupinky, které asi kují pikle, ale netušíme proč. A co mě nejvíc vytáčí je to, že to nemá žádná pravidla. Jednou je Overlord genius co všechno dopředu naplánuje, jindy se chová jak naprostý tupec, co nic nechápe a musí si nechat vše vysvětlit. Někdy je citlivý, naštvaný nebo šťastný (ikdyž nemá emoce?!), jindy zase chladně kalkující jako stroj. Jeho podřízení někdy poslechnou i pomrknutí jeho nemrtvých očí, jindy si zase dělají co chtějí, jako by jim bylo jedno co si jejich všemocný bůh myslí. Prostě guláš, který si každou tuhle změnu obhajuje lacinými berličkami nebo se o to ani nesnaží (což beru jako urážku diváka). Pokud se děj v další sérii trochu nepohne, postavy si nesrovnají charaktery a bude se dále nafukovat (už teď obří) ansábl postav, tak bude další série asi moje poslední, jelikož nechci čekat deset dalších, až se zde opravdu něco podstatného stane. 60% ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první série, je toto o dost slabší. Důvodem je hlavně rozdíl v otázce zaměření, kdy první série se věnovala tak nějak poznávání hlavního hrdiny, nového světa a postav v jeho okolí, kdežto tato druhá série se zase zaměřila na vysvětlování postav z daného světa - královská rodina + vojáci, podsvětí, nejvyšší dobrodruzi a další blízké postavy z Nazaricku. Příběh pak oproti první série je ještě hnán do větší absurdnosti, kdy síly Nazaricku v porovnání s nej z normálního světa jsou příliš přemrštěné a tak si člověk říká, že tam nemůže ani najít nějakou dramatičnost. Sice se tu zjeví pár dalších ultra zajímavých postav, které by mohli mít velikou sílu, ale tyto se tu jen mihnou a nehrají v této sérii nějakou zásadnější roli. Doufám, že se to časem zlepší. Dále bych pak zmínil vtipnost, která se tu drží v pozadí, protože tu příliš není prostor pro hlavního hrdinu, takže si jí člověk užije pomálu. V závěru zmíním ještě opět animaci, která se drží svého jako předtím a trochu zklamání v hudbě, která působí úplně stejně jako v předchozí sérii. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohem horší než první série. Část s ještěry, 1/3 epizod nebyla zajímavá. Proč s nimi cokoliv řešili. Druhá část se Sebastianem a mafií byla zajímavější. Nicméně zatím nedotažená do konce. A poslední třetina s démony taky nic moc. Celkově pár novách postav. Nějaká odhalení u těch starších. Práv vtipů, většinou se sexuálním podtextem. Snad bude další řada lepší. ()

sh3riff 

všechny recenze uživatele

Nemá to moc společného s jedničkou a se přiznám, nějak jsem netušil o co vlastně vůbec jde. Příběh mi přišel zamotaný, chybějící drobky a celkově se nijak neposunul. Takové rozšíření příběhů postav okolo, z mého úhlu pohledu nedůležité a na hlavního hrdinu se zapomnělo. ()

Reklama

Reklama