Reklama

Reklama

Laplace no madžo

  • Japonsko ラプラスの魔女 (více)
Trailer 2

Recenze (5)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavě obsazené, natočené poměrně divokým režisérem, předloha napsaná uznávaným zdrojem detektivek, ale nakonec z toho je poměrně nemastná neslaná záležitost, která na začátku měla zajímavou atmosféru, jež nakonec někam odplynula a už jsme se neviděly. Není to špatný film, vůbec ne, ale neumí uchvátit. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Miike nezvykle krotký a sofistikovaný vyšle do akce zápletku, kdy profesor zjišťuje jak lze otrávit sirovodíkem člověka, když v otevřeném prostranství to teoreticky není možné. Odpověď by snad mohla dát Madoka Uhara (Hirose Suzu), která jak se zdá umí to o čem teoretičtí fyzikové jen sní... Celkem zajímavý neklišovitý námět, pomalé budování atmosféry, poklidné tempo je později vystřídáno i nějakým tím chvátáním a akcí. Nebyl jsem zklamán, ani uchvácen, spíše mi to přišlo kvalitou zpracování jako videofilm. Rozhodně je zajímavý nový rukopis režiséra, který dovede stále zkoušet něco nového a překvapovat. Nicméně nebyl jsem uchvácen, navzdory tomu, že je tady k ruce první liga, nicméně velmi solidní řemeslná práce. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Ještě před shlédnutím jsem se snažil přeložit si název, zjistil, že to nejde a pak našel pojem Laplaceův démon. Fyzika, pravděpodobnosti. Film pracuje s touto hodně zajímavou teorií a měl ohromný potenciál. Má výborné obsazení, výbornou řemeslnou práci, selhává však v příběhu. Retrospekce dokáže být rušivá, občas je to kostrbaté a ani některé pěkné části to nezachrání. Jako by režisér nevěděl, co chce zkoušet. Doopravdy škoda. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Remeselný štandard. Miike nemá už ako keby potrebu prekvapovať alebo posúvať hranice žánru niekde na vyššiu úroveň. V celej tej plejáde filmov začína byť veľmi ťažké nájsť taký, ktorý by odkazoval k jeho zručnosti a schopnosti robiť zapamätateľné filmy a postavy. Suzu Hirose je cute ale to je asi tak všetko. Z detektívnej roviny prechádzame na nadprirodzenú a potom sa to zvrtne na akúsi moralitku. Každá zo samostatných žánrových línií funguje samostatne dobre. Spolu ale vytvára mišmaš nezaujímavých postáv a motivácií, pri ktorých sa o nikoho nebojíme a čo je horšie nikomu ani nedržíme palce. Vyzerá to tak, že remeselne dobre zvládnutý štandard už na silný príbeh zďaleka nestačí. Čo je u tvorcu, ktorý svojho času posúval hranicu únosnosti a dobrého vkusu vyššie, škoda. ()

Reklama

Reklama