Reklama

Reklama

Eiga Čúnibjó demo koi ga šitai! Take on Me

  • Japonsko 映画 中二病でも恋がしたい! -Take On Me- (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmovém pokračování seriálu Chuunibyou demo Koi ga Shitai!  jsou Yuuta a Rikka stále spolu a již v závěrečném ročníku střední školy, tedy je na čase začít řešit, jaká bude jejich budoucnost. O jejich osud si dělá starosti i sestra Rikky Touka. Ta se jednoho jarního dne objeví a oznámí, že má v plánu Rikku přestěhovat k sobě do Itálie, kde si našla zaměstnání a vybudovala zázemí, aby mohla na svojí sestru dohlédnout. To se dvojici vůbec nelíbí, stejně tak jako jejich kamarádům, kteří páru navrhnou, aby společně utekli z města a tím nejen demonstrovali svojí lásku, ale také získali čas pro vyjednávání s Toukou... (Jeoffrey)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (2)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Až teprve tento film mi dal vhled do skutečného významu názvu anime. V angličtině je to (volně přeloženo) 'Láska, Chunibyo a jiné bludy'. Originál přitom je (pravděpodobně, neumím japonsky) 'I se syndromem osmáka se chci zamilovat'. Význam jsem si z toho odnesl hned dvojí (zejména také proto, že v titulcích byl význam prohozen) - jeden pro Yuutu a jeden pro Rikku. Výsledek je ale stejný - i lidé s různými, řekněme, "quirks" si zaslouží lásku, pokud ji chtějí. Stejnou měrou k tomu neodmyslitelně patří i druhá strana mince, milovat někoho s již zmíněmými "quirks". A vlastně, ve výsledku, co víc si většina z lidí přeje, než lásku bez ohledu na různé "quirks"? (možná ten super prsten) Stále platí, že v určitých věcech je Yuuta a Rikka "couple goals". Film si ale určitě užijí i fanoušci (fake) Mori Summer a Dekomori, jejichž putování ředí nasládlost filmu humorem. Zamrzela mě tak pouze menší přítomnost Kumin, Shichimiyi a Isshikiho. Na druhou stranu film dává prostor rodinným příslušníkům, což je, vzhledem k probíranému tématu, jedině dobře. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Prostě nádhera! Zábavné, milé, hezké a tak emotivní a romantické. Zbožňoval jsem už první sérii, která byla neskutečně vtipná s úžasnými postavami a milou zápletkou o lidech s velkou fantasií, kteří jako ochranu před tím skutečným světem tam venku radši v té své fantasii žijí. A k tomu romantika, vždy velmi dobře zvládnutá, i když u druhé série to bylo víc romantické než zábavné, což mi tehdy přišlo spíš na škodu... Ale ve filmu to funguje skvěle! Ze začátku je to veselé a hravé, postupně s troškou toho dramatu a pak velkým emotivním romantickým finále, které mě sundalo, že jsem byl naměkko jak tavený sýr nechaný dlouho na slunci. Sice bych mohl vyčítat, že je to v podstatě jen takový obyčejný road-trip a že útěků mladých lidí za poznáním sebe sama a nebo síly vzájemné lásky (u párů) jsem už pár viděl. Nebo že poselství o tom, že pravá láska je ta, kdy někoho máme rádi i se všemi jeho podivnostmi (nebo právě pro ně) je taky tak nějak provařené --- ale kašlu na to v momentě, když to na mě funguje. Zobal jsem to celé autorům z ruky, bavil se zábavnou interakcí mezi Dekomori a "Mori Summer", prožíval romantiku mezi hlavním hrdinou a neskutečně roztomilou Rikkou a to jak to skončí jsem považoval za neskutečně naplňující a příjemné. Zkrátka i když to popírám, někde ve mě je ukrytý romantik a ten zbožňuje příběhy, jako je tento. Naprostá spokojenost - 9,5/10 ()

Reklama

Galerie (41)

Reklama

Reklama