Reklama

Reklama

Cesta na „Kanáry“

  • angličtina Road to "Canarias" (festivalový název)
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2017, 28 min

Režie:

Vít Kanyza

Scénář:

Vít Kanyza

Kamera:

Vít Kanyza

Obsahy(1)

Kanárské ostrovy jsou velmi často vnímány pouze jako typická turistická destinace - hotelové resorty, turismus. Ovšem tyto perly Atlantiku skýtají daleko více. V rámci cesty jedním ostrovem lze navštívit horkou poušť, tropický prales, měsíční krajinu sopky del Teide, eukalyptové lesy či zelená údolí. Oceánský swell je také lákadlem pro milovníky vodních sportů a to především surfaře. Jaký je život na Tenerife očima přistěhovalců? Co vše se na Kanárech dá najít? Jak se žije v dodávce a co ztvárňuje lidské štěstí? (Mezinárodní festival outdoorových filmů)

(více)

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Po posledním návratu v roce 2016 selhal při zálohování dat disk. Oprava vyšla na 10 000 Kč. Bylo zachráněno 100% dat. (vitkanyza)
  • Natáčení trvalo celkem 4 týdny. Rozdělené však bylo do 3 let. První cesta byla uskutečněna v roce 2014, poté 2015 a 2016. Film byl dokončen v dubnu roku 2017. (vitkanyza)
  • Rozhovory ve filmu byly plánované prvně s úplně jinými lidmi (Česká windsurfařská škola). Po příletu však selhala domluva a ochota rozhovor poskytnout. Všechny rozhovory ve filmu vznikaly tedy náhodou při hledání zajímavých protagoinistů na plážích. Rozhovory byly natočeny v roce 2016. (vitkanyza)

Reklama

Reklama