Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí části této adrenalinové akční série má super zabiják John Wick (Keanu Reeves) v patách celou armádu lovců odměn usilujících o získání 14 miliónů dolarů vypsaných na jeho hlavu. Poté, co porušil pravidla a zabil člena tajného mezinárodního spolku nájemných vrahů High Table se z Johna Wicka stává excommunicado - psanec, který je terčem zabijáků po celém světě. Připravte se na válku! (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (994)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Johna Wicka se moc nezaměřuje na příběh, ale především na akci. A ta je opravdu luxusní, je tam jeden souboj za druhým, vidíme střílečky, kung-fu, bitky s mačetama, nožema, prostě od každého trochu. A ten kdo má rád akci a souboje, tak ten si bude chrochtat. Já mezi milovníky akčních soubojů patřím, takže já jsem s filmem naprosto spokojen. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Tentokrát byla na filmu nejlepší ta hrstka vtipných momentů. Kdyby se ten film nebral tak vážně, tak by to bylo mnohem lepší. Je záhada, jak to dokázali, že poskládali film prakticky výhradně z akčních scén, ale přitom tak strašně vleklej :D. ()

Hurley 

všechny recenze uživatele

Ve svý choreo­grafii, stylizaci a celkovým spádu danejch akč­ních scén John Wick 3 opravdu naprosto exceluje, a to obzvlášť když si vezmem, že čtyřia­padesáti­letej Keanu by spolu ještě i s o dva roky starším Tomíkem Cruisem dokázal všechny ostatní současný akční hvězdy klidně i polo­vičního věku sfouknout jak svíčku, až by samotnej (a ve třetím Wickovi vizuálně záměrně citovanej) Buster Keaton dojetím zamáčk slzu. víc » ()

claudel 

všechny recenze uživatele

8. Filmový víkend ČSFD, Boskovice, 9. srpna 2019. Završení trilogie, přestože můžeme očekávat další pokračování. John Wick s Hale Berry, třemi psy a podporou běloruských Romů v čele s Anjelicou Huston nabízí tradičně vynikající vizuální podívanou, dokonalou choreografii bojových scén a nasraného Keanu Reevese. Z mého pohledu ale nebyla překonána dvojka a nepřetržitá akční smršť, ve trojce jsem nalezl hluchá a zbytečná místa. Přesto v letním kině na tradiční ČSFD akci moc pěkný zážitek. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bavilo o trochu více, než druhý díl – což znamená lehce nadprůměrná podívaná. John Wick je plný akce, brutality i přemrštěných situací, ale tohle se mi na něm prostě líbí. Baba Yaga prostě přežije všechno, naučil se asi tři-čtyři chvaty, které používá pořád dokola a ono to pořád funguje, rád dává headshoty, nemusí ani moc často měnit zásobníky, vydrtí každého, kdo se mu postaví do cesty, přežije brutální pád ze střechy hotelu, byl už tolikrát zraněný – že se divím, jak ho pokaždé dokáže ten doktor dát dohromady, že nevypadá jak Frankensteinovo monstrum…Ale stejně se mi na tom nejvíc líbila pasáž s Halle Berry a jejími psy – to bylo vážně pokoukáníčko. Pak samozřejmě potěšili i koňské kopance ve stájích a fakt, že Superman zkřížený s Babou Yagou snad přijde na scénu i po čtvrté a celou tu radu vykostí i s tou Adjudicatorkou… ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nože, meče, pistole, samopaly. Koně, psi, pásek. Tímhle vším se ve třetím Wickovi zabíjí, láme, seká a krájí (scény s koněm jsou neuvěřitelně originální a 15minut trvající boj se psy je dechberoucí a nechápu, jak se tohle natočilo). Ve svém killing spree žánru je Wick nejlepší z nejlepších a to se nedá popřít, scény boje neskutečně drsné, syrové a nekompromisní a jednoznačně nejdelší, které jsem kdy viděl. Kulervoucí kvalita, která diváka přišpendlí do sedadla, tohle byla prostě jízda. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Wick mě nikdy nějak zvlášť neuchvátil, a když mu trojku ukradne v epizodní roli Halle Berry a její dva psi, asi by už do dalšího pokračování jít neměl. Už proto, že trojka je pro svou délku a tratrálnost rvaček (někdy mi přijde, jako by natáčeli teprve cvičení a trénování choreografie než skutečný hraný boj a když jsem si všiml, jak Keanu asi dvakrát čeká, až jeho protivník udělá co má, nebylo to ani k smíchu) v závěru už dost nudná. Ale hodně mě bavila "záporačka". 2.5* ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nezklamal tenhle borec se nenechá jen tak zlomit a že nabízely nemalé peníze. Skvělé akce a supr boje, příběh opět skvělý. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na třetí díl jsem se nepokrytě těšil, a proto jsem padl pěkně na hubu. Třetí hvězdičku jsem přihodil více méně z nostalgie po obou předchozích Johnech. Často filmy kritizuji za to, že mají pomalé tempo a že jim chybí akce. Ani jedno v tomto snímku neschází, a přesto jsem nebyl spokojen. Tempo bylo zběsilé, akce bylo až nad hlavu, tvůrcům ale jaksi uniklo, že zapomněli na pořádný příběh. Po nějaké době mě akční scény začaly nudit, choreografie v nich navíc vázla a jsem rád, že jsem se nepustil do počítání rozbitých skleněných vitrín, protože vyšší matematika mi nikdy nešla. Musím se přidat k názoru KM Phoenixe- Asia Kate Dillon předváděla po celou dobu dokonalý poker face, ale na její obranu musím říct, že od ní jiný výraz ani neznám, že by Magnum? 3*- ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co k tomu Wickovi furt psát, když je to furt dokola a furt stejný... Skvělá akce, debilní děj, topornej a divně hrající Reeves, občas vtipný momenty (likvidace protivníků kobylím kopáním, čokli jdoucí po koulích), mnohem častěji trapný momenty, jako třeba Bělorus Wick v Tarkovského (sic) divadle, drsňačka Berry... Vlastně trapná je celá ta alternativní realita se všudypřítomným asasínským Řádem a kodexem a pečetěmi a Continentaly a vším tím blbismem okolo. Wickova postava je plochá, bez charismatu a bez logiky ve svém jednání. Proč třeba pronáší přísahy, když je vzápětí porušuje? Zkrátka mi tenhle biják nepřijde moc zábavnej ani srozumitelnej a fantasmagoričnost scénáře nepovažuju za zajímavou. Ale objektivně mu jistý kvality přiznávám, jako na relaxačku se na to chvílema kouká docela dobře. ()

Hogun 

všechny recenze uživatele

Stále to isté nudné digitálne honenie si nesmrteľného BabaJaga ega. Natočené síce pekne ale bezduché, dlhé a nudné. 4/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nezahrávejte si s Babou Jagou. Nikdy si totiž nemůžete být jisti, zdali John Wick s mimikrami výborného Keanu Reevese nestojí zrovna za rohem s nabroušenou katanou a nabitou devítkou u pasu. John Wick: Chapter 3 – Parabellum totiž všem skalním fanouškům této krvavé série, která úžasným způsobem restartovala akční žánr, přináší všechny atributy předchozích snímků na skvěle soustruženém podnose a v mnohem brutálnějším podání. Režisér Chad Stahelski, ač se to zdá téměř nemožným, zde ukazuje nádherné, precizně nasnímané, avšak hlavně opět inovativní akční scény, které až snově lícují s neonovým podkladem a pošmourným počasím ve městě New York. A i když se z těchto líbivých exteriérů přesuneme dovnitř budov, stájí či zapadlých uliček, akční scény vypadají pořád stylově a dokonale chirurgicky přesně. Samozřejmě, tento úspěch by nebylo možné zopakovat bez Reveese, z něhož jde z každého filmového políčka vidět láska k řemeslu, potažmo k této sérii. Právě tento detail totiž činí z třetího Johna Wicka hluboce osobní záležitost, kdy budete mít pocit, že byste za něj klidně schytali i pár ran. Co tedy dodat na závěr? John Wick: Chapter 3 – Parabellum je opět dalším mistrovským zářezem do pažby dua Stahelski & Reeves, které Vás bez sebemenších problémů opět strhne a už nepustí. John Wick je totiž pořád drsňák, v jehož rukou se i obyčejná kniha či pásek mění v smrtonosnou zbraň. Výborná práce! PS: Doufám, že další díl bude ještě o něco lepší! Ačkoli to tentokrát bude mít režisér vážně, vážně těžké. (Viděno v kině CineStar Čtyři Dvory České Budějovice) „Would you help set the mood for our new guest?“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od předchozích dvou dílů Stahelski rezignuje byť jen na náznak děje a vlastně jen na sebe lepí záminky pro rvačky a přestřelky. A to se mu daří. John si vedle pěstí či palných i chladných zbraní vypomáhá zvířaty a i díky tomu se je pořád na co dívat. Potěší i zařazení Halle Berry, které to tady sedne a sekne a v příštím díle bych se rád setkal i s Arbitrem v podání Dillonovic bezpohlavní holky. Potěšil také odkaz na legendárního Starce z hory a tak jediné, co bych třetímu Wickovi vytknul, jsou příliš dlouhé bitky s Asiaty, které trochu nudily. Sem se čtyřkou. 90% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"He shot my dog! - I get it." Do třetice všeho nejlepšího. John Wick oživil žánr akčních filmů o skvělou plejádu filmů. Dlouhé akční sekvence, perfektní choreografie boje, skvělou hudbu a nakonec i příběh, který má hlavu i patu. Nad příběhem v trilogii Johna Wicka se mohou vést spory. Pro někoho absolutně nedostačující. Pro někoho jednoduše geniální. Parabellum navazuje přímo na Chapter two a John (Keanu Reeves) utíká New Yorskými ulicemi a hledá záchranu. A propo, první akční sekvence filmu jsou jedny z nejlepších v celé trilogii. Házení nožů v chodbě s vitrínami je absolutní pošušňáníčko pro jakéhokoliv milovníka akčních scén. Dlouhé sekvence bez střihu jsou prostě nádherné. Tohle tvůrci umí a ukázali to minimálně dvakrát. I do třetice neztrácí film šťávu. A to je možná to, co Wick umí nejlépe. Parabellum není jiný než předchozí díly a finále trilogie je jedna dlouhá akční sekvence. Film vám nedá vydechnout ani chvíli a pokračuje v krvavé cestě za vykoupením. Nemohu si pomoci, ale mě film bavil každou sekundou na plátně. Reeves je sympaťák a jeho John Wick je skvělý charakter. Navíc tu má opět k dispozici velkou plejádu herců. Fishburne a McShane nezklamali ani tentokrát. "What do you need? - Guns... Lots of guns." Odkazem na svojí nesmrtelnou roli Keanu pobaví leckterého fanouška. Já jsem zkrátka nadšený, že se podařilo trilogii uzavřít důstojně a skvěle navázala na svoje předchozí počiny. Finální dialog mezi Fishburnem a Reevesem mě akorát láká na další pokračování. Vadí mi to? Ani ne. Tuhle trilogii si dám s chutí znovu a těším se na pokračování. Reeves totiž stvořil skvělého akčního hrdinu ve kterém každý najde svoje sympatie. Nebojí se ukázal akční brutalitu v celé svojí kráse. A pokud mi stačí ke štěstí dlouhovlasý Reeves v obleku a s pistolí v ruce, tak budiž. Vizuální orgie doprovází parádní ozvučení a já tleskám. Výrazný děj, který tu není mi nevadí. Třetí John Wick je akční Hollywood jak se sluší a patří. Kdo má rád akci, tak zkrátka nemůže být zklamaný. Tohle je akční esence v celé svojí kráse. John Wick to umí a dělá dobře, to co mu jde. A tady to dělá nejlépe. A to se musí ocenit tím největším hodnocením. [8. Filmový Víkend ČSFD] (100 %) ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Jednička byla svěží akční film a Keanu Reeves do role Johna Wicka perfektně padl, dobrej film (4*). Dvojku si na mou duši skoro vůbec nepamatuju (3*). Ale tohle ? Tohle bylo kurva co?! To byl totální akční meganáser. Jeden akční skvost strop překonává další, potom příjde něco jako choreo a akce TOP level vypadající jako vrchol snímku a ten je zase brzy překonán jiným a takhle to pro mě jelo až do konce. Halle Berry a psi, Dacascos jako záporák, Fishbourne a perfektní Reeves. Za mě s přehledem jeden z top 5 nejlepších akčních filmů dekády 2011-2020. Nevím, kam to ještě chtějí dále posouvat, ale ok, 9/10. ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Si vis pacem, para bellum. John Wick má za sebou už několik týdnů boje o život. Jak s ním nekončící zástup zabijáků vysklívá vitríny, bolestně s ním sténá i publikum. Parabellum je čistá mordovací zábava, která by takhle mohla pokračovat donekonečna. Takže spokojenost. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najslabší John Wick, ale určite ešte prídu ďalšie filmy, takže tento status nemusí byť konečný. Trojka má najväčšiu snahu priniesť rozvinutejší príbeh, predstaviť čo najviac postáv, odhaliť zákulisie/minulosť. Akcie je teda pocitovo menej, respektíve sú medzi akčnými momentami dlhšie pauzy. Osobne za vrchol považujem scény s nožmi hneď na začiatku filmu. Záver je ako keby moderná verzia filmov typu 36. komnata Shaolinu. Jedno plus treba vypichnúť zvlášť, a tým plusom je Asia Kate Dillon (arbitryně). Za mínus považujem podivnú cestu za podivným šéfom šéfov, ktorý bol štylizovaný do akéhosi Alibabu. Za najväčšie mínus považujem postavu v podaní Marka Dacascosa. Mal to byť najväčší súper a vyšiel z toho Johnov fanúšik a komediant v jednom. Svoje miesto si John Wick z viacerých dôvodov vo filmovom svete rozhodne zaslúži, ale jeho renomé je priveľmi nahonené. ()

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Ženský spin-off Johna Wicka má režiséra

Ženský spin-off Johna Wicka má režiséra

09.10.2019

Líbila se vám Halle Berry ve trojce Johna Wicka a těšili jste se, že s ní dostanete v budoucnu další film? Tak to vás zklamu. Akční série John Wick se sice dočká spin-offu, dokonce opravdu ženského,… (více)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama