Reklama

Reklama

John Wick 3

  • Slovensko John Wick 3 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve třetí části této adrenalinové akční série má super zabiják John Wick (Keanu Reeves) v patách celou armádu lovců odměn usilujících o získání 14 miliónů dolarů vypsaných na jeho hlavu. Poté, co porušil pravidla a zabil člena tajného mezinárodního spolku nájemných vrahů High Table se z Johna Wicka stává excommunicado - psanec, který je terčem zabijáků po celém světě. Připravte se na válku! (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (997)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najslabší John Wick, ale určite ešte prídu ďalšie filmy, takže tento status nemusí byť konečný. Trojka má najväčšiu snahu priniesť rozvinutejší príbeh, predstaviť čo najviac postáv, odhaliť zákulisie/minulosť. Akcie je teda pocitovo menej, respektíve sú medzi akčnými momentami dlhšie pauzy. Osobne za vrchol považujem scény s nožmi hneď na začiatku filmu. Záver je ako keby moderná verzia filmov typu 36. komnata Shaolinu. Jedno plus treba vypichnúť zvlášť, a tým plusom je Asia Kate Dillon (arbitryně). Za mínus považujem podivnú cestu za podivným šéfom šéfov, ktorý bol štylizovaný do akéhosi Alibabu. Za najväčšie mínus považujem postavu v podaní Marka Dacascosa. Mal to byť najväčší súper a vyšiel z toho Johnov fanúšik a komediant v jednom. Svoje miesto si John Wick z viacerých dôvodov vo filmovom svete rozhodne zaslúži, ale jeho renomé je priveľmi nahonené. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Dve časti boli tak akurát, trojka nám už nič nové neponúkne (ak nerátame zakomponovanie psov a koňov). Áno, strieľačky sú stále efektné a krvavé, no už som pri nich zíval a nudil sa, asi sa mi omrzeli. Sledovať dookola to isté začne postupne nudiť, nech to vyzerá akokoľvek pekne. Navyše v bojových scénach už 50-nik Keanu pôsobí trochu unavene a neobratne, Dacascos by si ho namazal na chleba, ak by mu to scenár dovolil. Aj to špeciálne komando bolo na smiech, najlepšie vycvičení muži a správali sa tak isto ako všetky tie predošlé ovečky idúce na porážku, akurát že mali nepriestrelné vesty, žiadna invencia z ich strany. Hodil by sa nejaký counter v rohu, na ktorom by naskakoval počet mŕtvych, sledovať meniace sa čísla by bolo zaujímavejšie, ako sledovať padajúce postavičky. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Nuda, stereotyp. Nikam se tahle série neposouvá a nevyvijí. Akce je díl od dílu horší a mimo absolutní logiku, takže si to rozebereme: Rusáci sejmou Wicka autama a počkaj, až se zvedne a uteče do stáje. POTOM si vezmou zbraně do ruky a jdeme ho jakože zabít. Pronásledují ho motorkáři na koni a týpek má při sobě zbraň - snaží se RUKOU Wicka dostat z koně dolů, tu zbraň si ale nechá vzít a nechá se zastřelit. Tři týpci proti Wickovi? A dva stojej v pozadí a čekaj. Na co jako? Týpci na něj míří se zbraní a nabíhaj mu do rány. Kdo píše ten scénář, vždyť to je kolosální bullshit!!! A místo toho, aby Wick udělal stealth akci proti po zuby ozbrojené profi jednotce, která tam samoúčelně hodí kouřové granáty a má tlumiče, tak je kosí hlasitou zbraní. Ale ono to je v podstatě jedno - tady neexistuje strach o hlavní postavu, ani sebemenší náznak napětí. Kor, když SPOILER: přežije pád ze střechy (????). Souboje jsou prvotřídně nacvičený a hodně pomalé a ani import v podobě Dacascose, Arifa a Ruhiana to nespasí. Všichni se musí krotit na úkor Wicka. Wick není profesionální zabiják, je to cápek co všechny zabije buď protože jsou tam všichni do jednoho neschopný, nebo mu hraje do karet absolutní štěstina i v podobě neotřesitelného plot armoru. S touhle sérií končím. Reevese mám hodně rád, přeju mu úspěch - ale když dojde i na příběh, nemá absolutně žádný charisma na to, aby utáhl svojí postavu. Wick je nezajímavej a moc toho nenamluví, takže nemám ani důvod mu fandit. Jednička měla osobní motiv, tyhle další dva díly jsou samoúčelný balast bez náznaku logiky. Hlavně, že audiovizuál je přestylizovanej, ale i nazvučení zbraní působí bezzubě. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dějově mě tahle série až tak neoslovila a není tomu jinak ani potřetí. Nemůžu však filmu upřít líbivou stylizaci, naplno jedoucího Keanu Reevese předvádějícího špičkové akční řemeslo, které je díl od dílu v rukou tvůrců propracovanější a šílenější. Dívá se na to parádně, choreografie a střih připomíná skoro až jakýsi tanec tvořený za pomocí pohybů a kamery. Ve scéně s Halle Bery a psy mě padala huba opakovaně. Škoda jen té dialogové do sebe zahleděnosti, která dělá film paradoxně do určité míry divácky nepřístupným. Na příběh se tu tak trochu pozapomnělo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Minimálne jedna scéna ( Casablanca ), už teraz patrí do panteónu toho najlepšieho, čo akčný žáner splodil. Nečakal som to, ale stalo sa. Jednička bola príjemné béčkové spestrenie, dvojka trochu sklamala zrejme kvôli vysokým očakávaniam, no a tento tretí zárez sa pomaličky blíži na front, kde operuje séria RÝCHLO A ZBESILO. Takže zrejme budeme v ohlásenej štvrtej časti vidieť viac akčného spektáklu, než ´´intímnych´´ bojových stretov ala časť prvá. Ale mne to vôbec vadiť nebude. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Už jen ten fakt, že ve filmu hrají jedny ze záporáků indonéští borci Yayan Ruhian a Cecep Arif Rahman, kteří mi v nadupané sérii Zátah předvedli jedny z nejlepších akčních čísel, co jsem kdy ve filmech viděl, sliboval, že třetí John Wick bude pecka. A taky jo. Ani napotřetí Stahelski nezakolísal ve své bojové poezii, na kterou se stále strašně příjemně kouká. Žádná pitomá shaky-cam či další klišé z akčňáků, John Wick 3 je surová nakládačka s úžasnou choreografií, slušným napětím, plus vynikajícími nápady, které jsem v akčňáku neviděl od dob...no... druhého Johna Wicka. A byť dějová linie za skvostnou režií krapet pokulhává, protože čím víc se do oné zabijácké linky série zahrabává, tím víc nedává moc smysl, přesto to divák filmu odpustí. Jestli chcete vidět vždy sympatického Keanu Reevese, který se stylem, ale s občasnými obtížemi oddělává padouchy, třetí John Wick vás nezklame. (Scéna v bazénu je vyloženě geniální.) A ty odkazy na Marix, druhého Terminátora a Cestu bojovníka parádní! Lepší 4* ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Režisér Chad Stahelski se ve své John Wickovské specializaci dokodrcal do třetího dílu a ukázal světu pohyblivých obrázků, že lze udělat nejlepším dílem série druhé pokračování. Předchozími díly jsem proplul se zájmem nadprůměrným, ale tento kousek mě srazil na kolena a vystřelil mi bez slitování přemýšlivý mozek z hlavy. Choreografie akčních scén je jako vždy skvěle zpracovaná, divák jen lapá po vydýchaném vzduchu, Keanu je stále schopen pevně držet nejen koňské otěže supermanského hrdiny, aniž by přitom mrknul nějak moc rychle víčkem a Halle Berry se svými canisterapeutickými psy rozjela akční sekvenci, která pomohla ještě o píď zvednout laťku této franšíze a následně s ní bouchnout knockoutem o stropové hodnocení. Pokud bude John Wick se svým čtvrtým dílem vyzvánět pistolí o plechový banner k návštěvě kinosálu, budu rozhodně přítomen. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Třetí díl je ultimátní akční podívaná, ve které mě potěšil Mark Dacascos jako záporák a skvělá akční pasáž se psi. Akce je zde opravdu hodně a je mistrně natočená. Za mě 100% :) ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Očekávaná akční pecka na kterou jsem čekal s očekáváním a musím předem říct,že už to asi dosáhlo vrcholu.Takže,akce je tu opět perfektní,některé scény oproti jedničce a dvojce jsou už trochu přestřelené,ale pořád ok.Příběh,no o ten tu moc nejde,přece jen ta serie je populární tou svojí uvěřitelnou akci,ale i tak tu je a moc jsem si nedokázal představit jak navážou na dvojku,ale jakž takž to zvládli.No když to shrnu tak si myslím,že ve čtvrtém díle už se to bude dost opakovat a nebo se budou snažit za každou cenu už moc hnát do dost nereálných kreací.Předchozí díly mi sedli víc.Jen,aby ta serie nedopadla jak rychle a zběsile,z které se stal absolutně ulítlej film,který nemá moc společného s prvními díly.Ta mě tedy celkově 75% a čtyři hvězdy ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne a dokonce ani nevadilo, že jsem předchozí první dva díly v polovině zalomila. Pro fanoušky Keanu Reevse povinnost, pro ostatní je to malinko vleklé, ale akcí nabité dobrodružství o chlapíkovi, co miluje svoji ženu a psa a hodlá se pomstít všem, kdo někomu z jeho milovaných ublíží. Jo, na čtyřku se za pár let taky mrknu. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Třetí kapitola Johna Wicka má o dost více společného s kapitolou druhou než s kapitolou první. Aby taky ne, když začíná prakticky na stejném místě, kde druhá kapitola skončila. Stále tu máme "superhrdinu" Johna Wicka, kde misky vah srovnávající um samotného Johna Wicka s neschopností jeho protivníků podezřele často přikládají závaží na druhou stranu této rovnice. Nevolám po absolutní pragmatičnosti. Volám po tom, abych se nemusel vztekat nad tím, že John Wick například může být ostřelován a v klidu si přebít zbraň v otevřeném prostoru. Mám bohužel možnost srovnání pouze s počítačovými hrami, ale třeba v Counter-Strike bych za tu dobu byl již třikrát mrtvý. Celkově se tu s výjimkou no-name goonů v ochranné výstroji prakticky neumírá a pokud ano, jedná se většinou o falešnou smrt (která je ale vidět tak na míle daleko, až to bolí). Často je ale John Wick 3 stále ta stará, dobrá adrenalinová jízda a premisa lovné zvěře je bohatá na akci. Jestli je něco, co tento film dělá lépe než jeho předchůdci, tak jsou to nové postavy - zejména pak Zero a The Abjudicator. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Trojka je pestrá, zase o něco akčnější a brutálnější. Jednoznačně doporučuji zaměřit se na nápadité akční scény - hlavně úsek s Hally Berry a jejími pomocníky (které by nechtěl nasrat žádný chlap :D) byl skvěly. Jakmile se pokusíte dopočítat počtu obětí Wicka či se snažíte hledat ve filmu logiku nebo pravděpodobnost, jestli by John todle vše mohl přežít, tak zkrátka narazíte. Konec byl už trošku přes čáru. Uvidíme kam se série ještě může posunout, jestli tedy přijde i další díl...7/10. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Chad Stahelski si dal záležet s novým Johnem Wickem, tudíž jsme se ho dočkali až po více než dvou letech. A na výsledku je hned znát, že nikdo nic zbytečně neuspěchal. JW se dá teď bezpochybně označit za modlu novodobých akčních filmů, do tohoto žánru přinesl obrovské množství inovací a nestandardních postupů, které ale ve výsledku zafungovaly a přinesly do akčních vod kinematografie potřebný svěží vánek. Reeves se v této roli po ne tak úspěšném hereckém období našel a my diváci mu to žereme i s navijákem. Po stránce příběhové mě sice trojka nenadchla (málo zvratů), na druhou stranu musím ocenit snahu tvůrců poodkrýt nám sledujícím fungování zločinecké organizace nazvané Nejvyšší řád. Samozřejmě se zde ale nečeká bůhvijak důmyslná zápletka, z které vám spadne brada, tady je vše soustředěno na luxusní napínavé momentky plné úžasné choreografie (ať už přestřelky, pěstní souboje, nebo třeba využití KONĚ v boji....to nevymyslíš :D). A těch vám rovnou vypadne čelist, to mi věřte. Za highlight filmu považuji fight s příspěvkem nejvěrnějších přátel člověka (zde by jste ale chtěli být s těmi psy zadobře, to vám říkám) a motorková sekvence na mostě. Závěr našlapaný, normálně už chci čtvrtý díl, protože jsem tak naštvaného JW za celou trilogii ještě na obrazovce nespatřil. Za mě dávám 82 % ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Návštěva kina s Figuskem a dalším bratrem ve zbrani :-) .Halle Berry ukázala, že v téhle sérii se na psy prostě nesahá a Keanu dokázal mě, že jeho postava Johna Wicka se pro mě třetím dílem stala definitivně kultovní. Film si jede od začátku do konce to co začal s prvním dílem. Nápaditá akce, dokonalé přestřelky a někdy až dlouhé souboje. Co mě potěšilo je to, že se trojka nebere až tolik vážně. Těžko se mi ten pocit vyjadřuje ale vzpomněl jsem si třeba na Desperado. Pochopitelně nejde až o takovou nadsázku. Film opět maličko víc nechává nahlédnout do mytologie a světa nájemných zabijáků. Dokonce se podíváme do nejvyšších pater vedení organizace. Ale to vše je jen fajn omáčka ke krvavému hlavnímu chodu. Když jsem se asi po páté přistihl s přiblblým úsměvem na obličeji věděl jsem, že je to dokonalý. 100 procent v rámci čistokrevného akčního výplachu. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Boží! Tleskám koordinátorům bojových scén, tleskám režisérovi, a hlavně tleskám Reevesovi, kterej to poctivě oddřel. Ano, už jsme si pomáhali CGI v některých sekvencích (především se psy), ale pořád je to řemeslně a je tam cítit pot a krev. Po hypnotické dvojce jsme se možná ve třetí části trochu začali věnovat celé hierarchii High Table a vlastně se hrozně začínám těšit na čtvrtý díl, kde to tam konečně John vykosí spolu s Babou Jagou. 90% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Pokud v dnešní době chcete nejlepší možnou akci, sáhnete po Johnu Wickovi. Příběh šel trochu stranou, ale ta akční jízda trvá celé dvě hodiny. Neskutečné tempo, které neztrácí na intenzitě a je radost sledovat každou sekvenci. Čtyřku bych ale viděl rád vystavěnou i na plnohodnotném příběhu, myslím, že prostoru na budování děje je habaděj. PS: Boban potěšil. ()

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Ženský spin-off Johna Wicka má režiséra

Ženský spin-off Johna Wicka má režiséra

09.10.2019

Líbila se vám Halle Berry ve trojce Johna Wicka a těšili jste se, že s ní dostanete v budoucnu další film? Tak to vás zklamu. Akční série John Wick se sice dočká spin-offu, dokonce opravdu ženského,… (více)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama