Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tato současná verze Krále Leara se může pochlubit úchvatným hvězdným obsazením v čele s Anthonym Hopkinsem a Emmou Thompsonovou. Ve snímku, který se odehrává ve fiktivní současnosti, ztvárňuje Hopkins krále Leara, který stojí v čele totalitní vojenské diktatury v Anglii. Thompsonová hraje jeho nejstarší dceru Goneril, Emily Watsonová prostřední dceru Regan a Florence Pughová nejmladší Cordelii. Osmdesátiletý král Lear mezi ně rozdělí své království podle toho, jak ho má která ráda. Když mu jeho nejmladší dcera Cordelia odmítne lichotit, dotčený a rozzuřený Lear ji vyhostí. Následkem tohoto osudného rozhodnutí se rodina i stát pohrouží do chaosu a války. (Cinemax)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Podle filmařů mnoho lidí v nákupním centru nepoznalo, že Anthony Hopkins je jen v kostýmu a považovalo ho za skutečného bezdomovce. (Rico96)
  • Jedna z nejznámějších scén ze této Shakespearovy hry byla opět představena a natočena v uprchlickém táboře. Ten byl postaven filmovým štábem v Pitstone Quarry v anglickém Buckinghamshire. (Rico96)
  • Tento film byl natočen na zcela známých místech anglického dědictví jako Dover Castle, Hatfield Castle a ikonický londýnský Tower, který je datován již v 11. století. (Rico96)
  • Mnoho filmových lokací v tomto filmu představovaly sídla moci dávných anglických panovníků a šlechty, zatímco jiné lokace, jako Shakespeare Cliff v Samphire Hoe Country Park, byly vybrány pro jejich spojení s Williamem Shakespearem a „Králem Learem“. (Rico96)

Reklama

Reklama