Reklama

Reklama

Sklenka na rozloučenou

  • USA The Parting Glass
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Na konci setkání přátel se už po několik set let ve Skotsku obyčejně zpívá tradiční píseň Sklenka na rozloučenou. V jejím textu se mísí smutek z konce společně stráveného času, ale i potěšení vzbuzené myšlenkami na prožité okamžiky. Stejně jako v celovečerním debutu Stephena Moyera, ve kterém svedla po čase dohromady členy rodiny tragická událost, smrt nejmladší ze sester (Anna Paquinová). Zlomený manžel (Rhys Ifans) se přidává k sourozencům (Melissa Leová, Cynthia Nixonová a Denis O’Hare) a stárnoucímu otci (Ed Asner) na cestě, na jejímž konci jsou nejen věci, které po komplikované ženě zůstaly, ale i její jímavý portrét složený z bolestných i úsměvných vzpomínek. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

GMVajgl odpad!

všechny recenze uživatele

Převis poptávky nad nabídkou je obecně ideální podmínka pro různé podvodníky, nepoctivce a křiváky. Ve filmovém světě je to ideální podmínka pro špatné filmy. A na KVIFFu je přímo strašidelný převis poptávky nad nabídkou. Tenhle film byl tak špatnej, že jsem odešel z projekce, z Thermalu a z celých Karlových Varů, a příště se radši vykašlu na celej Filmovej Festival. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film „Sklenka na rozloučenou“ je mixom drámy, roadmovie a tragikomédii. Najbližší členovia jednej rodiny sa dajú dohromady, pretože jeden z nich, mladšia žena, zomrela. Počas ich cesty na miesto, kde zomrela, jedna spomienka nasleduje druhú a dostanú sa na povrch aj potlačené prípadne skryté pocity jednotlivých príbuzných/najbližších. Celá koncepcia (ako aj občasné flashbacky) nie je zlá, ale občas je to až príliš povrchná a dejovo statická. Na mnohých miestach to zachraňuje zaujímavo poskladané herecké predstavenstvo, ale aj tu je vidieť občasné zaváhanie. Príbeh s pomaly plynúcim dejom, kde scény s depresiou a pozitívnejším prístupom sa postupne striedajú. Prvý celovečerný film S. Moyera má svoje zaujímavé, nádejné a dojímavé časti, celkovo však nedokáže prekročiť čiaru, odkiaľ už hovoríme o fakt pozoruhodnej tvorbe. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Během projekce jsem si hned několikrát vzpomněla na nedávno zhlédnutou českou "Chatu na prodej". Zdánlivě diametrálně odlišná díla mají ale dost společného. V obou případech vyráží rozvětvená rodina několika auty na cestu. Jejich cílové stanice jsou sice různé, ale spojuje je absence zásadnějšího dějového oblouku, který mají nahradit vzpomínky na společné zážitky z minulosti. U "Sklenky na rozloučenou" to sice drhne méně, přesto si nejsem jistá, jestli si za pár dní vybavím, že jsem film vůbec viděla. Vlastně ano, vybavím si hysterické výlevy Cynthie Nixon. Už vím, proč mě nikdy nechytil "Sex ve městě". ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Zdar tragikomediím! Myslím, že toto označení by Sklence na rozloučenou slušelo nejvíc. Ano, je to velmi smutné téma. Více než drama ale převládají komické chvíle. Vlastně...právě spíš tragikomické. Za každým úsměvem tu stojí stín smutku. Po celý čas se to krásně koulí od dojímavého vzpomínání k veselému vzpomínání, zpět k dojímavému čištění vztahů a hned zas k veselým vylomeninám. Scénárista, vycházejíce z vlastních rodinných poměrů, odvedl skvělou práci a zachytil rodinnou anabázi se všemi drobnými nuancemi. Mimochodem snad nikdy jsem neviděl přirozenější herecký výkon, než ten, který tu předvedla Melissa Leo. Ti tři pozůstalí sourozenci se měli mnohem víc přirozeně, než-li filmově. Woo. ()

Tina.T 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se fakt nepovedlo. Nevím, co si Stephen Moyer udělali s Annou Paquin, ale jednak vlastní ženu nechat sejít tak brutální smrtí, a druhak tím k smrti unudit diváky, to se nedělá. Prostě to nefungovalo. A pokud takhle reaguje americká rodina na smrt jednoho ze svých členů, tak jsem ráda, že nežiju v Americe. Hysterické dialogy by člověk pochopil, ale tohle? Nene, už ne, díky. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama