Reklama

Reklama

Srdce světa

(festivalový název)
  • Rusko Serdce mira (více)

Obsahy(1)

S lidmi je život složitější než se zvířaty. Aspoň tak to cítí mladý veterinář Jegor, který se před démony z minulosti ukryl na chovatelskou stanici. Ale ani tady nenajde klid nadlouho. Empatický snímek o spletitosti lidských duší je prodchnutý humanismem, na jaký z ruských končin nebýváme zvyklí. (Letní filmová škola)

Recenze (3)

viap 

všechny recenze uživatele

Jegor (Štepán Devonín) pracuje ako veterinárny lekár a žije na prípravnej stanici mimo civilizácie,kde sú psi trénovaní na lov divokých zvierat. Má malú izbu vedľa domu Nikolaja Ivanoviča (Dmitrij Podnozov) a jeho rodiny, ktorí sledujú stav stanice. Príbeh je celkom univerzálny. Hlavnou témou je hrozná, utláčajúca osamelosť, s ktorou sa všetci vyrovnávajú po svojom : Jegor sa snaží usadiť v rodine, ktorá je pre neho cudzia, Nikolai Ivanovič hľadá útechu na dne fľaše a jeho dcéra je v náručí jegora. Okrem hlavných postáv je jednou z dôležitých postáv aj príroda samotná: pohľady sú tu jednoducho neuveriteľne krásne a kameraman Jevgeny Cvetkov zachytáva také zábery, ktoré sa nezdajú byť ničím výnimočným, ale dych vyrážajúce,funguje to bezchybne.Srdce sveta získala hlavnú cenu na filmovom festivale Kinotavr 2018 ()

Vilem_Dojiva 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se jedná o film (relativně) dlouhý a pomalý, ve kterém se nic zásadního nestane, chytrým střídáním několika málo příběhových linek a promyšlenými charaktery postav dosáhli tvůrci neuvěřitelné intenzity působení. ()

Reklama

horovska 

všechny recenze uživatele

Melancholický snímek s krásnou atmosférou mne na dvě hodiny přenesl do sychravých lesů na samotu kdesi v Rusku. Mladý veterinář se zde ukryl před sebou samým a před nevyřešeným vztahem s matkou. Zpráva o její náhlé smrti v něm probouzí skryté emoce a vztek. S klidem a rozvahou vyprávěný snímek má své dramatické vrcholy skvěle načasovány, poetický obrazy krajiny i syrového prostředí chovatelské stanice ve mne vytvořily opravdu nevšední dojmy. ()

Galerie (66)

Reklama

Reklama