Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kharisova (Lon Chaney Jr.) oživlá mumie opět rozsévá hrůzu, tentokráte v univerzitním kampusu. Právě zde se toto prastaré zlo setkává s Aminou (Ramsay Ames) – mladou a krásnou dívkou egyptského původu, jež je s největší pravděpodobností reinkarnací starověké princezny Ananky... (fiLLthe3DD)

Recenze (11)

pepo 

všechny recenze uživatele

Lacna, nudna, blba a sialene repetativna sragora. Ten necane temny koniec stal za to, ale tato seria nema uz druhy film co ponuknut. A ten deux ex machina v podobe psa je v tomto zanri je tak neskutocne WTF az to boli. 3/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V základu podobný příběh, jaký filmy s mumií nabízejí - egyptská princezna, tedy její duše, se reinkarnuje do současné dívky Aminy (půvabná Ramsay Amesová). Egyptský kněží se snaží s využitím mumie Kharise získat ji a odvézt do Egypta. Standardní příběh pro fanoušky žánru. Příjemná černobílá kamera, atmosferická hudba. Konec překvapil a zaslouží si plus. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mylne sa označuje ako dôvod úpadku Universalovských hororov druhá svetová vojna a presýtenosť verejnosti násilím. Veď v najväčšom vojenskom ošiali, aj po útoku na Pearl Harbor, Universal bodoval nejedným hitom (napr. The Wolf Man). Dôvod smrti hororovej odnože štúdia bola bleskurýchla degradácia filmov (v priebehu troch-štyroch rokov), tak dokonalo vystihnutá v sérii o múmii. Každý diel je o tom istom, s rovnakými zvratmi a rovnaký dejom. Dookola zas a znova. Byť súdobým divákom a platiť za to v kine, asi by som bol náležite rozčarovaný a zvažoval do čoho najbližšie investujem svoje peniaze. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá jednohubka, která sice nepřináší nic nového ani zásadního do vývoje subžánru hororů s egyptskými mumiemi, ale kouká se na to příjemně, má to atmosféru a na rozdíl třeba od The Mummy's Hand je tam mumie dost a dost, takže je na co se dívat. Kharis sice opět směšně kulhá a je de facto jednoruký, protože pravačku má obvazy zafačovanou k tělu, ale jak už jsem u jiného dílu této série vzpomínal, jak mnoho se mumie podobá Frankensteinově monstru, tak závěr tohoto filmu s davem místních vesničanů (no, dobře, vesničanů - spíš obyvatelů univerzitního městečka, to vesnice moc nebyla) reminiscence na Frankensteina vyvolává ještě o mnoho víc (a přispěje k tomu i hudba). Lon Chaney si není pod vrstvou obvazu vůbec podobný, ale ničemu to nevadí. A ještě poznámku k závěru - přičemž se jedná trochu o spoiler - očekávaný happy end se nekoná. A to je velké plus. Za mě si to zaslouží potlesk. Potěší také John Carradin jako egyptský velekněz a Robert Lowery coby kladný hrdina a boyfriend nešťastné Aminy, Kharisovy reinkarnované nevěsty, je celkem sympaťák, což u kladných hrdinů nebývá tak obvyklé. Když tak nad tím přemýšlím, film bych ohodnotil kolem 70 procent, ale když vidím zdejší zbytečně přísné hodnocení, lupnu půlhvězdu navíc. Kharis si ji nakonec zaslouží. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Další ze série příběhů o veleknězi Kharisovi nepřináší opět nic nového. Není to taková nuda jako předchozí Mummy's Tomb, ale žádnej zázrak také ne. Příběh je ten stejný jako u předchozích Mumií, akorát zasazený trochu v jiném prostředí a s jinými herci. Jediné, co mě docela příjemně překvapilo byl konec. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Cudzou mocou ovládaná múmia Kharis sa opäť vracia, aby aj napriek svojmu pohybovému handicapu svoje obete predsa len premohla a skántrila. I keď recykluje už zrecyklované, je to celkom slušná béčková zábava a ako čerešnička na torte tu pôsobí úchvatná krása herečky Ramsay Ames. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když člověk uvidí všech pět filmů s mumií od Universalu za sebou a pak si někdy v budoucnu vzpomene na nějakou scénu s mumií, jsem si skoro jist, že nebude schopen zařadit, do jakého filmu scéna vlastně patřila. Skoro by se chtělo říct, že se filmy liší jen maskou mumie a jejím provedením. To je docela málo na něco, co by mělo být ikonickým monstrem. „The Mummy's Ghost“ to jen potvrzuje. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Snímek "The Mummy's Ghost" nikterak nevybočuje z oné klasické příběhové linie hororových počinů studia "Universal" a vyjma nečekaného zvratu v závěru jde o zavedenou šablonu, v níž šílenec oživí monstrum. Navzdory mým sympatiím k "Universal Monsters" mne tento snímek absolutně nebavil a celkové zpracování mi připadalo křečovité, milostná zápletka vůbec nefungovala a hororová atmosféra zrovna tak - přitom v předchozím díle vše šlapalo na výbornou a to obsahoval i prvků regulérní komedie. SPOILER! Překvapil mne akorát konec, v němž Amina coby hlavní protagonistka umírá v bažině jako seschlá mumie SPOILER! Hodnotím dvěma hvězdičkami za krátkou stopáž, překvapení ve finále a zejména Lona Chaneyho, kterému zcela očividně kostým "Mumie" nebyl příliš pohodlný. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Puvodne jsem chtel videt Marthu, ale ta tu ma jen stek jako skolacka. Za zenskou krasu zde vali nadherna Ramsay Ames, kterou jsem neznal. Jinak jde o prijemnej klasickej hodinovej horurek, ktery dneska pusobi spis roztomilym dojmem, nez ze by nekoho desil. :) 3+ ()

Reklama

Reklama