Reklama

Reklama

The Monkey King 2

  • Čína Xi you ji zhi sun wu kong san da bai gu jing (více)

Recenze (16)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kým minulé stretnutie s Opičím kráľom v podaní Donnieho Yena bola akási načančaná hračka pre deti, toto voľné pokračovanie je skôr čítaním pre dospelých. A práve pre to, že mám už nejaký ten odžitý rok za sebou, mi to príde ako zlepšenie. A nielen v tom. Samotná vizuálna stránka už nieje ten SLABODUCHÝ CGI maglajz, je to už LEN CGI maglajz a masky by zaslúžili nejaké to ocenenie. Takže vidíme sa pri trojke. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Ako som aj predpokladal, príbeh je tu jednoznačne hlavnou slabinou, prišiel mi tak nevýrazný a aj celkom nezaujímavý, že už po pár dňoch budem mať problém spomenúť si, o čom to vlastne celé bolo. Ale plusom je aspoň svižné tempo, stále sa tu niečo deje a často sa menia prostredia, takže som sa aspoň nenudil. Akčné sekvencie ma síce tiež moc neupútali, ale to už hlavne preto, že to vôbec nie je môj štýl, inak im rozmanitosť a kvalitné technické prevedenie uprieť nemôžem, obzvlášť taký hromadný súboj s kostlivcami mi hlavne vizuálne prišiel dosť atraktívny. A práve tu sú tie očakávane hlavné klady, ktoré pri moderných čínskych filmoch tohto typu očakávam a kvôli tomu ich aj pozerám, teda perfektná vizuálna stránka, ktorá síce je čisto digitálna, ale vo fantasy so svojim vlastným svetom mi to nielen neprekáža, ale aj sa mi dosť páči a rovnako tá príjemná atmosféra, ktorá sa postará o viacero pekných scén, aj keď napríklad v prvom diely ich bolo predsa len podstatne viac. No chcelo by to trochu lepšiu hudbu, občas sa mi páčila, ale väčšinou mi prišla nevýrazná. A celkom mi sadli aj postavy, aj keď v tomto prípade len tie najdôležitejšie. Aaron Kwok ako opičí kráľ tu síce vôbec nepôsobí tak bláznivo, ako by som pri ňom očakával, dokonca práve naopak, prišiel mi tu ako najracionálnejšie zmýšľajúca postava z celého filmu, ale to mi možno vyhovuje ešte viac, William Feng ako mních tiež nebol zlý, pričom sa mi páčil jeho vzťah s opičím kráľom a k tomu hlavná záporáčka Gong Li, ktorej prakticky všetky scény patrili medzi to najlepšie, čo sa tu objavilo. Takže celkovo Monkey king 2 určite nie je film, ktorý by som potreboval vidieť znovu, rovnako ako väčšinu podobných filmov, ale práve kvôli tej zaujímavej vizuálnej stránke, sympatickej atmosfére a pár dobrým hercom si ich aj tak vždy rád pozriem. 58% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jednotka mala dobru zapletku ale v akcnych scenach to bol digibordel. Dvojka ma totalny bordel aj v zapletke, takze ma vôbec nebavila. Aj postavy mi tentokrat liezli krkom. Vlastne sa nejedna ani o pokracovanie. Je to proste dalsie dobrodruzsto opicaka Suna ktoreho si tentokrat zahral Aaron Kwok, ktory hral v jednotke hlavneho zaporaka. Triky su stale na urovni lepsej videohry a v akcnych scenach sa nezmyselne levituje a stvaraju absurdne kusky. Proste rozpravka pre najmensich. Fantasy nemusim, ale pribehy o opicakovi Sunovi ma vzdy bavili. Bohuzial tento za vela nestoji. 3/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale legenda o Opičím králi se mi prostě líbí, tohle je ve mně nějak zakořeněné. Příběh, který nám snímek "The Monkey King: The Legend Begins" prezentuje, není vůbec originální, ale je nápaditý a je provedený v takovém vizuálu, že to místy prostě bere dech - a to se nemusí jednat jen o triky, které jsou ale většinou výborné. Nádherná záporačka! ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Další zpracování opičího krále a jeho cesty na západ. V názvu to má sice dvojku, ale s předchozím filmem s Donniem Yenem v hlavní roli to nemá nic společného. Jednička se mi líbila víc, ale ani tohle nebylo špatný - vizuálně pěkný, hudba skvělá, triky naštěstí povedený, ne jako z videohry, ale že jich tam je. Přísloví, že méně je někdy více, tady neplatí. Někde mi to už začínalo mírně vadit. Sice jsem se bavila, ale příběh mi taky přišel takový rozkolísaný. Začátek byl super, ale směr, který to pak nabralo, mi už místy moc nesednul. Přeloženo. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

V "létající" akci stále předigitalizované a přebarvičkované čínské fantasy se tentokrát opírá o umírněnější, především však kompaktní zápletku (začátek putování a ohrožení vražednou démonickou záporačkou), která dokonce není prostá hlubších emocí ani myšlenek. Titulní "spoutaný" charakter (výborně namaskovaný a zahraný!) navíc projevuje nečekanou pokoru, nikoliv dřívější hulvátskou sebestřednost (na jedničku víceméně nenavazuje). Takže se mi to asi líbilo o něco víc než minule a v pár chvílích jsem uvažoval o 4. hvězdičce. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Takže v poslednom vstupe hodili opičiakovi za trest na chrbát celú horu a on tam preležal 500 rokov než ho oslobodil prechádzajúci mních, ktorý mal práve akútny problém s tigrom. Po nasadení mučiacej čelenky sa Wu Kong stáva mníchovým bodyguradom na ceste za buddhistickými zvitkami, plus sa k výprave pridajú "Čuník" ( tak si to pamätám z dabingu osemdesiatkového seriálu a inak ho zrejme nikdy volať nebudem ) a piesočný mních. Hlavnou záporáčkou je tentoraz sexy čarodejnica Gong Li, ktorá má už tradične chuť na mníchove mäsko, pretože údajne dodá konzumentovi nesmrteľnosť. Druhý diel nie je taký zbesilý a viac sa snaží o príbeh než lietacie digiorgie, možno aj vďaka tomu majú triky a hlavne animované zvery vyššiu kvalitu. Popravde, neustále "šálenie" a zvádzanie mnícha intrigánskymi démonmi bolo v seriáli pomerne otravné, ale tu to našťastie nemôžu príliš preťahovať. Opičiak už nie je taký puberťák ako minule, naopak sa snaží brať svoju úlohu zodpovedne a v tom práve spočíva jeho tragédia, pretože on svojim ohnivým superpohľadom síce rozpozná zamaskovaných démonov, lenže mu to nikto neverí a myslia si že zošalel. No a keď potom na ulici zabije malé dieťa ( v skutočnosti maskovaného démona ) tak mníchovi rupnú nervy a pošle ho do prdele. Musím povedať že to fungovalo dosť slušne a taktiež scéna s kráľom čo pil deťom krv aby zmiernil svoje prekliatie. Záverečné rošambo s obrovským megahyperkostlivcom bolo potom parádne rozšupnuté a trikovo nabúchané, takže konečný dojem je jednoznačne pozitívny. Čo ma sralo bola maska vyziabnutého čuníka, to už ten z 80-tych rokov vyzeral lepšie. Inak, podobne ako v prvom dieli aj tu som po celý čas tajne čakal na jednu vec a nakoniec to predsa len dali a do záverečných titulkov zaznela zvučka z klasického seriálu. Čo sa mňa týka, som navnadený na trojku. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Opičí král je pro Hongkong jedna ohromná legenda a tak je vlastně národní figurkou, něco jako Krteček pro Česko. Není tedy divu, že se k němu filmaři velmi často vrací. Tomuto snímku dali snad největší péči, jakou mohli dát. Pracovníci vizuálních CGI efektů se tu doslova vyřádili a tak snad každou vizuální scénou divák doslova lapí po dechu. Nejúchvatnější bitva, jak už to tak většinou bývá, je na konci celého dvouhodinového dějství. Milovníci klasik si mimo jiné přijdou i na bitvu s hordou kostlivců, ale to, co přijde potom, je vrcholem všeho. Po dějové stránce a vlivem ryze národních legend jsou určité části pro evropského diváka velmi těžkopádné a to i co se týče humoru. Čínskou kulturou je to celé hodně ovlivněno, takže neznalý divák se bude těžko orientovat v náznacích a odkazech na určité souvislosti. Každopádně se snímek dá považovat za něco, co tu ještě z hongkongské kinematografie nebylo. Tady je tedy laťka hozena hodně vysoko. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

O můj Buddho! První díl byl sice tak někde na úrovni odpolední produkce TV Prima, takže jsem to prostě znechuceně pustil z hlavy. Ovšem nečekal jsem, že další díl bude určen divákům s lehce záporným IQ, někde mezi kamenem a kamenem obrostlým mechem. Líného mlsného maršála Čuníka vyměnili za retarda a chytrého avšak někdy unáhleného generála Píska vyměnili za modrého retarda. Ti dva nějdřív jen tak někde postávají a pak zbytek filmu pokřikují na Suna. Ale je toho víc! Naivního Tripitaku, milujícího všechen život, vyměnili za retarda v ponchu neutrální barvy, kterej jde někam pro nějaký papíry a ničemu nerozumí, nejméně pak svému poslání nebo náboženství. Žádné kořeny či pozadí postav, žádná vize. Ono to totiž ani není potřeba, protože je to natočeno jako střídání trapných akčních scén, někdy až zbytečných (třeba ten tygr na začátku) a scén s poměrně prázdnými dialogy, které tam stejně jsou jen jako překlenutí k další akční CGI scéně. Do čehož výborně zapadá akční superhrdina Sun, napůl Spiderman a napůl Terminátor, hopsá a všecky zmasí. A ještě si drze dovolili na konci zařadit remixovanou znělku seriálu, kterému tahle odpornost nesahá ani po špínu na podrážce. Hanba, ale veliká teda! ()

PeterJon 

všechny recenze uživatele

Aaron Kwok bol strašne sympatický ako neurotický Opičí kráľ. Pekné myšlienky hovorí mních - "načo sa trápiť, keď radosť aj smútok sú predurčené?" Koniec ma prijmul ku zamysleniu, keď mních má súcit aj nad démonom a vymení svoj život, aby hlava zla dostala ešte jednu šancu a jej duša nebola navždy zničená. Celkovo ale dosť chaotické a trikmy nezaujímavé. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě ohromilo. Musím mít respekt k náboženství a příběhům z Číny a proto i plno věcí nepochopím, tak jak bych měl, ale tohle je prostě bomba. Vzhledem k tomu, že nemůžu docenit na plno smysl všech podprahových narážek a smyslů jistých příběhů, dávám jen 4*, ale je to film plnej bomba efektů, strhující akce a neuvěřitelný rychlosti. Za mě teda 4* a ROZHODNĚ DOPORUČUJU ()

Brodequin 

všechny recenze uživatele

Sice je to hodně blue screen, ale mně se to líbilo. Zvlášť onen monkey king byl dobře zahraný. Bylo to hezky výpravné, i když nějak bez extra příběhu, bylo to megalomanské, ale tak správně čínsky a osobně s tím nemám problém, protože to je něco, co u amerických filmech běžně nenajdete. Takže za mě palec nahoru a snad bude pokračování... :-) ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Takhle nějak bych si představoval, kdyby vznikl seriál Opičí král v dnešní době. Ano, nostalgie tomu hodně pomáhá, ale jako příjemná pohádka plní bez debat svůj účel a pro mě je jednoznačně lepší než epický první díl. I co se týče masek, tak mi ústřední 4 postavy vyloženě sedí a jako třešnička na nostalgickém dortu je remake ústřední melodie ze serálu. ()

sovel 

všechny recenze uživatele

Tak zaprve 2ka to je jelikoz navazuje na jednicku kdy zustal sun zatrest uveznen pod horou 5 prvku,takze s timto problem neni. Dej je zcela normalni po radeni v nebi prichazi ta nejpodstatnejsi cast pribehu cesty na zapad a to je putovani s tripitakou,cunikem a pisecnym mnichem + sun of course;) na jejich ceste chce vetsinou mnicha nekdo pozrit. Stejne jako zde v podani bile pani, takze nevidim zde nic nesmyslneho. Druhym dechem vsak dodavam ze tentokrate jsem byl spokojen tak na pul. Necitil sem ten feeling, sun nebyl tak skotacivy. Cekal sem vice ukazek jeho powa. Slouceni druziny bylo hoodne rychle ale chapu. Dej byl zbytecne natahovanej tohle bych videl spise tak jako samostatny dil serialu. Fandove budou jiste spokojeni. Oproti jednicce, ktera je jiz min z duvodu toho ze se zameruje jen na suna slabe. Obsazeni taktez. Doufam ze nejsem sam ale zatim nikdo neprekonal herce suna z puvodniho serialu :) ()

hdraf 

všechny recenze uživatele

80% - kdo měl rád seriál z 80.let, tak ho to musí potěšit. V seriálu bylo víc humoru, ale tady je zase více triků, akce... Konec ta "původní" hudba=srdce zaplesalo! Bravo! ()

Reklama

Reklama