Reklama

Reklama

DEATH by MetaL

všechny plakáty
Dokumentární / Hudební
Kanada, 2016, 109 min

Hrají:

Chuck Schuldiner (a.z.)

Recenze (18)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Popravdě, Death jsem vždycky poslouchal "jen" jako jednu z mnoha death metalových kapel, i když jsem věděl, že stáli u zrodu a jejich (v té době tuším š-4 desky) se mi docela líbily. Chuck však šel zcela mimo mě, nijak mě nezajímal a nijak jsem ho neřešil. Plus tohoto dokumentu tedy vidím hlavně v tom, že mi osvětlil, kdo to vlastně byl a jak fungovala kapela. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Téměř s 20letým odstupem dokument sesbíraný primárně z výpovědí bývalých parťáků jednoho z největších metalových muzikantů a vizionářů, kde vlastní génius, jak to bývá, byl vykoupen komplikovanou osobností. Na začátku je sbírka lehce chaotická, ale pak se forma vyprávění ustálí. Ač mám pocit, že některé věci v dokumentu nezazněly a také vzhledem k době, kdy byl Chuck produktivní, s ním asi není až toliko materiálu dochováno, nebo jej tvůrci nezískali, jsem rád, že se jeho životu, byť primárně hudebnímu, někdo věnoval a přinesl za ním ohlédnutí. A protože Chuck je král, hvězdu přidávám. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Je absolútne jedno že Death neprišli s názvom death metal prví, je absolútne jedno že Chuck bol narcis a tak trochu sebec čo svedčí o tom že nikto s ním nevydržal v kapele jedno je isté kapela Death má nezmazateľľnú stopu v hudobnom svete metalu a Chuck bol hudobný génius. Death metalové kapely čo nečerpajú z jeho odkazu za moc dnes nestoja, jeho vplyv na hudonú scénu je nenahraditeľný. Všetko ako to bolo a čo tomu predchádzalo sa dozviete z tohto dokumentu. Pre fanúšikov Death povinnosť, pre fanúšikov metalu tí neznalci kašlite na to. ()

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Oceňujem, že tvorcovia sa zamerali okrem vykreslenia Schuldinerovho génia i na charakteristiku doby v ktorej tvoril a na oprávnenú kritiku žánru. Celé to fičalo vo svižnom, death metalovom tempe. Záver bez zbytočného pátosu ma takmer dojal k slzám. ()

diahexik 

všechny recenze uživatele

Film poskytující hlubší náhled do historie nejspíš nejoslavovanější kapely žánru. Hlavním zaměřením filmu je život leadera kapely - Chucka Schuldinera, přezdívaného "otec death metalu," s čímž úplně tak nesouhlasím, protože název, i zvuk žánru dala kapela Possessed, i když by se dalo říct, že Death ten zvuk vypilovali k dokonalosti. Dost o hudbě. Na filmu neskutečně oceňuji rozhovory s lidmi, kteří v té době žili, znali kapelu jako své boty, nebo v ní i dokonce hráli, všichni opravdu barvitě popisují, co se v určitou dobu dělo tak skvěle, že jsem se celou stopáž nedokázal od filmu odtrhnout. Doporučuji všem džískařům ve výslužbě, ale i nováčkům žánru, kteří teprve objevují krásy hnusu. Jedním slovem: "Famózní" ()

argo.smile 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov Chucka, ktorý bol tak trošku podivín a mal vysoké nároky na muziku, mal veľa problémov a správal sa ako ten "pán kapelma(j)ster" a preto málokto s ním vydržal pracovať a hrať. Neznášal škatuľkovanie a snažil sa stále prekonať sám seba. Pre mňa bol hudobný génius a kôli nemu som sa dostal k Death a aj k metalu. 🤘🤘🤘. Škoda , že sa stalo čo sa stalo lebo by som rád videl ako by sa v dnešnej dobe uberal smerom a ako by vyzerala jeho muzika. Teda ak by sa jej vôbec venoval. Povinnosť vidieť pre všetkých fandov metalu. ()

Ali-eN 

všechny recenze uživatele

Death jsem viděl naživo, bohužel tenkrát nepřijel, jinak hudba to je dobrá a dodnes si je rád pustím, když jsem v sentimentální death only metalové náladě. Dneska je to už takový metálový popík, stejně jako Sepultura, Cannibal Corpse a jiné grupy. Takže dál hledám hranice brutality.. <3 ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat , bez tohoto génia by zřejmě styl Death metal neměl tu vůdčí personu , která ho posunula , tam kde v současnosti je. A jako s většinou géniů , tak ani s Chuckem nebylo jednoduché vyjít , a to ví všichni zúčastnění bývalí spoluhráči , kteří v dokumentu vystupují . Jediná vyjímka byl basák Steve di Giorgio , který se do kapely směl  vrátit hned několikrát. Díky za titule graves9 . ()

Jiriiik04 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk, který ujíždí na death metalu (a celkově extreme metalu obecně), tak pro mě byl dokument s názvem Death By Metal zkrátka povinnost. A výsledek... nom, je to fajn dokument, ale cejtím, že to mohlo bejt ještě o něco lepší. Snímek je převážně složen z výpovědí bývalých parťáků a zejména ze začátku, dejme tomu v první půl hodince, je snímek celkem chaotický. Postupem stopáže se forma sice ustálí, ale stále - pořád to není to, co bych od dokumentu o jedné z nejvlivnějších kapel očekával. Kromě pár zajímavostí jsem si z dokumentu odnesl také to, že ač Chuck byl skvělej muzikant, tak byl zároveň člověk s komplikovanou osobností, který se neustále snažil posouvat hranice a chtěl se dostat ze škatulek, které ho řadily do death metalového žánru. Po technické stránce, jak už jsem zmiňoval, je snímek sice fajn, ale něco mu chybí... možná větší důraz na střih? Opravdu nevím... Audiovizuální stránka je skvělá - ve filmu jsou slyšet věci jak z demáčů od Death, tak studiová alba od Death (Spiritual Healing a Symbolic jsou fakt skvělá alba), a dokonce tu zazní i Control Denied (to jsem osobně zatím neslyšel, ale ukázky z dokumentu zněly celkem zajímavě)... Je to solidní dokument, ovšem nemůžu se ubránit pocitu, že jsem od toho očekával trochu víc a ačkoliv mám v rámci death metalu mnohem oblíbenější bandy, tak Death společně s Chuckem patří mezi hlavní pilíře death metalu a nebejt jich, tak tu ten žánr možná ani nemáme. Takže nám nezbývá nic jinýho, než poděkovat géniovi, který sice byl osobnostně možná komplikovaný, zato dokázal vytvořit tvar subžánru, který o pár let později dokázal pozvednout na vyšší úroveň. Slabší 4* ()

kollera 

všechny recenze uživatele

Ďakujem ti Chuck za tak skvelú muziku. Death moja srdcová záležitosť, Spiritual Healing najlepšie obdobie. Každý album Death ale priniesol inovatívny pohľad na death metal a posúval hranice žánru. Chuck bol veľký perfekcionista čo vniesol aj do svojej hudby. Inak dokument je spracovaný vynikajúco, veľmi som si to užil a som veľmi rád, že vzniklo niečo takéto, pocta veľkému skladateľovi a pocta nádhernej hudbe. Sóla Schuldiner-Murphy na Spiritual Healing to je jeden z vrcholov v Death Metale. ()

Reklama

Reklama