Reklama

Reklama

Brigada - Brigáda

(série)
  • Rusko Brigada (více)
Rusko, 2002, 12 h 30 min (Minutáž: 50 min)

Epizody(15)

Příběh čtyř přátel, obyčejných mužů, kteří jsou okolnostmi donuceni vstoupit do řad zločinců a kteří se nakonec stanou zakladateli jednoho z nejvlivnějších moskevských gangů. V roce 1989 v Rusku běží na plné obrátky proces transformace od komunismu k tržnímu hospodářství. Na začátku zakládají malou vyděračskou bandu, ale záhy se dostávají přes daleko větší podniky až k pašování drog. Jde o závod, kde vítěz bere vše a ve kterém samotní gangsteři čelí zkorumpovaným politikům nebo bezohledným průmyslovým magnátům. Může být v takové bitvě skutečný vítěz? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Nevim jak ostatním, ale mně se tento ruský seriál náramně líbil. Po každém zhlédnutí jednoho dílu jsem se těšil na další a to se u ruské kinematografie opravdu nestává často. Popisuje, jak se Saša Bělov propracuje z vojáčka, který se vrací v roce 1989 z vojny a shledá se znovu se svými třemi nejlepšími kamarády, až na mafiánského bosse moskevského podsvětí. Už samotné téma ruské mafie je hodně zajímavé a v tomto případě velice slušně podané. Je zde hodně zápletek, což jen uceluje skvělý příběh, který je ještě prokládán akčními scénami, které jsou zde hodně povedené. A nakonec herci jsou skvělí a já jim to opravdu baštil. Takže 99%. ()

The Graduate 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, pamatoval jsem si ho ještě z vysílání na Nově a teď jsem ho asi po sedmi letech znovu zhlédnul na Youtube v původním znění s titulky. Už jenom parádní hudba a znělka a skvělý Sergej Bezrukov by zajistili minimálně dvě hvězdičky, zbytek další dvě. A protože mě seriál neskutečně bavil a abych vyvážil nesmyslně nízká hodnocení a odpady (ty snad můžou být způsobené jenom absolutní rusofobií), přidám brigadýrům i tu pátou ;) P.S.: Neodpustím si poznámku k některým komentujícím: opravdu si myslíte, že hodnotit 15 dílný seriál po zhlédnutí pouze prvního dílu, je dobrý nápad? Nebo že vaše neorientace v ději, poté co od seriálu odejdete, je chybou tvůrců? :) ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem se odhodlal sledovat jednak pro to, že Ruské produkty jsou u nás ojedinělé a kvůli mafiánskému tématu. První díly byly vynikající. Špinavé zapadlé ulice, křiklavé neony, prostituce a zhroucení SSSR na pochodu. S přibývajícími díly však tempo značně polevilo a seriál se stal velmi, velmi lenivým. "Brigáda" má hodně plusů a mínusů, řekl bych vyrovnaně. Mínusy hlavně v tempu (všech patnáct dílů by se dalo zestručnit do dvoudílného filmu 2x120 minut) a v malém výskytu akčních scén. Když točím akční seriál, musí tam být více akce. Ale když se tam nějaká rvačka objeví, je výtečně a reálně natočená. A realita a naturaličnost je ten hlavní plus. V Amerických seriálech typu "Walker, Texas ranger" nebo "Power Rangers" jsou rozdávány rány a protivník se desetkrát bez šrámu zvedne. V tomto seriálu ten, který inkasoval ránu padne, má rozseklý ret a útočník bolavou ruku. Herecké obsazení neškodí, režie dobrá. Seriál nijak festovní, je ale poctivý a nelituju v žádném případě, že jsem na jeho díly čekal až do nočních hodin. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

V době uvedení do českých televizí to bylo příjemné zpestření, protože mezi těmi americkými seriály se stejnou šablonou to byla opravdu pecka. Neoplývalo to politickou korektností jako ty unylé americké - hláška Michael Jackson je teplouš - je jasným důkazem. Jiný styl vyprávění, jiné tempo, jiné téma z toho dělaly trochu jiný seriál a ne špatný. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ruská invaze na pole akčních seriálů bohužel nevyšla. Snad si tam někdo u nich nad sklenkou vodky a během Ruské rulety uvědomí jak dlouho cestu musejí ještě ujít, aby se dostali na úroveň průměrného televizního seriálů. Naše milovaná televize Nova opět tímto seriálem boduje jak je jejím zvykem a já jen dál kroutím hlavou nad jejich politikou. Mnohem lepší seriál Alias pošlou do půlnočního času a pak ho přesunou na třetí ranní a ruská ptákovina dostane větší šance? Vzpamatujte se ani Lost vás na podzim nezachrání(osobně ho nemusím, ale řekl bych že češi na takový seriál nejsou připraveni a málo kdy mají stejné chutě jako zámořské publikum). ()

Galerie (102)

Zajímavosti (4)

  • Originální soundtrackové album obsahuje citace z poslední epizody, které odhalují velký "spoiler". (ČSFD)
  • V deváté epizodě, dy Fil (Vladimir Vdovichenkov) se Sašou (Sergey Bezrukov) mluví o zrádci, mají za sebou plakát k filmu Smrtonosná past 3 (1995). Tato epizoda se však odehrává v roce 1994, tedy rok před natočením akčního filmu. (Žralok)

Reklama

Reklama