Reklama

Reklama

Titanik: 20 let poté s Jamesem Cameronem

(TV film)
  • Česko Titanic – 20 let po natočení Cameronova oskarového filmu (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

James Cameron a tým odborníků se zaměří na nové objevy a odhalení během posledních 20ti let, od roku 1997, kdy vznikl film Titanik. (National Geographic)

Recenze (15)

Neel 

všechny recenze uživatele

Jako vždy, Jim odvedl skvělou práci. Byť v roce 2012 v dokumentu Poslední slovo chtěl za pitvoření v tom, co se vlastně v noci 1912 s lodí stalo, udělat tlustou čáru, opět mu to nedalo... Opět předvádí potopení lodě na banánu, ale už mu nestačí jen počítačová simulace, musel si vytvořit model. Fajn byl taky test, jak rychle se dají spustit záchranné čluny. Pro titanology povinnost a doufám, že Jima jeho posedlost Titanikem ještě neopustí a dočkáme se v budoucnu dalšího dokumentu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

James Cameron je pojem. Už na počátku 90. let se zařadil mezi nejlepší filmaře všech dob. Zkáza zaoceánského parníku po srážce s ledovcem během své první plavby ho vždy enormně zajímala. K vraku lodi v hlubinách Atlantiku se mnohokrát sám potápěl, řešil detaily a příčiny, k tématu se opakovaně vrací a také tady ukazuje snahu o aktualizaci poznatků o posledních chvílích parníku, na kterém zahynulo přes 1 500 cestujících a členů posádky. Ve výsledku naštěstí nejde o nicneříkající klábosení, Cameronova posedlost je docela milá. A pochopitelně znovu zaujme entuziasmus filmaře, který chce částečně navždy zůstat dítětem. I když bych byl raději, kdyby se víc než na dokumenty zaměřoval na celovečerní kousky. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jsou i lepší dokumenty o Titanicu, ale ta Cameronova posedlost Titanicem a tím, jestli ten film natočil absolutně správně, je strašně nakažlivá. Já jsem sice Titanicem také docela slušně posedlý, ale ani zdaleka ne tak brutálně jako Jim. Nechybí tady nezbytná rekonstrukce potopení i rozhovory s potomky cestujících a všechno je to nesmírně zajímavé a nesmírně nakažlivé, to nadšení je fakt bezva. I já jsem si v den výročí jako každý rok na příběh té úžasné lodi vzpomněl a Jimovi za další dokument o ní patří velký dík. Není v něm sice nic extra nového, ale něco se přece jen - a není toho úplně málo. A teď už jen čekám, kdy Jim ohlásí, že natočí remake svýho vlastního filmu. 90%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Videl som všetky dokumenty o Titanicu s Cameronom (Ghosts of the Abyss (2003), Last Mysteries of the Titanic (2005) a Titanic: Final Word with James Cameron (2012)) mám pocit, že ich ešte pár uvidíme. Celkom sranda ako sa v tom James šprtá, ale na druhú stranu porovnanie s filmom, že koľko vecí je presne postavených, či rozhovor o tom ako sa páčil film rodinám, ktorý mali predkov na Titanicu, alebo výpočet či by sa zachránilo viac ľudí, ak by bolo viac záchranných člnov, to sú všetko zaujímavé fakty, no a nakoniec sa samozrejme rozoberá potopenie Titanicu, ktoré Jamesovi nedáva spať. Videl som už veľa dokumentov o Titanicu, ale Jim nám zas všetkým ukázal, že je stále o čom hovoriť.  90% - 5* ()

vojaksvejk 

všechny recenze uživatele

Takže zoberieme si jedného režiséra, ktorý nevie o vede ani hovno, akceptujeme jeho teóriu, podľa toho narežeme modelček lodi a ten sa potom potopí podľa našich predstáv. "Fantastické!" Ani raz za celý film nespomenú, že vo filme sa loď zlomila tesne za tretím komínom, no zrazu zistili, že to bolo pred ním... "Vedec" Cameron poučuje všetkých, ako to malo byť. Skrátka trápne... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama