Reklama

Reklama

Zahrádka pod hvězdami

(seriál)
  • angličtina Little Garden Under the Stars (festivalový název) (více)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Loutkový seriál o malém Ježíškovi a o zázracích, které možná dokáže udělat každý z nás... V podhorské vesničce v malém domku s rozkvetlou zahrádkou žije tesař Josef se svou ženou Marií a malým synkem, který má velmi neobvyklé jméno. Říkají mu Ježíšek. A to není vše, co je na něm zvláštní. Prý umí dělat zázraky. Ježíškovi kamarádi Tomáš a Petr jsou o tom pevně přesvědčeni, vždyť ty divy viděli na vlastní oči. Poslouchají ho hadi, pod rukou mu krotnou divoké šelmy, a ztracené zvíře přiběhne na jeho zavolání! Ale Ježíšek se tomu jen směje – tohle všechno a ještě větší „zázraky“ by dokázali i oni, třeba kdyby si ustrašený Tomáš víc věřil, a silácký Petr zkrotil svoji zbrklost. Ježíšek dokonce věří, že by to dokázal i jejich protivný soused. Ten největší zázrak je totiž dobré srdce – a to u některých lidí bývá skryté hodně hluboko pod předsudky a strachy... Není důležité, jestli tenhle chlapec je nebo není Ježíšek z Bible, i když kde žil jako malé dítě, o tom se toho moc neví, a proč by to nemohlo být právě v takové malé vesničce? Seriál vznikl technologií klasické loutkové animace podle výtvarných návrhů Zdenky Krejčové ve studiu Animation People. Podle původního námětu Ivana Renče jej napsali Martina Komárková a Martin Otevřel, který seriál také režíroval. Ježíška namluvil David Štěpán, Marii Klára Issová, Josefa Lukáš Hlavica, souseda Miroslav Táborský a Tomáše s Petrem David Němčok a Petr Neskusil. Hudbu složil Jan Hrubý. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

zette 

všechny recenze uživatele

Moc hezke vecernickove pribehy o jednom Jeziskovi a jeho kamaradech. Pohadka, ktera uci deti dobre se k sobe chovat pres ruzna vypraveni o zviratkach... Vytvarne moc hezky zpracovane, dobre namluvene. Nechapu, jak teto povedene veci muze dat nekdo odpad... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem se vyděsil, ale náboženská rovina je překvapivě kvalitně potlačena. Nicméně potom nechápu, proč vlastně nechávat samotného Ježíška a jeho rodinu?! Takhle z toho zůstala pohádka o klukovi s nadpřirozenými schopnostmi, kterých jsou tisíce. A hlavní věc, spousta z nich je vtipných a je s nimi zábava. To s Ježíškem nehrozí a proto hodnotím pod dojmem klasického: "zažít nudu - jó, to vadí!". ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Parádní námět (převést svatou rodinu do českého prostředí, jako v lidových betlémech), nádherné provedení, famózní hudba, skvělý dabing, dobré ponaučení... jenže ty příběhy byly většinou takové jalové, nezáživné jako albánská desítka. A zlý soused byl jen bezejmenná karikatura. Nějakou osobnost získal až v krásném posledním díle, což je škoda. Ale i tak patří Zahrádka pod hvězdami mezi to nejlepší, co v žánru od revoluce vzniklo. Druhá série s lepším scénáristou a je vyhráno. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zahrádka pod hvězdami je celkem zajímavý, ale zvláštní seriál, ve kterém tvůrci přenesli Ježíška, Marii a Josefa do Českého kraje a vypráví drobné epizodky, ve kterých se nachází poučení. Seriál to není nezajímavý ovšem spíše pro dospělého. Moc si neumím představit, že děti budou docela dobře chápat, co se jim autoři snaží říct. Určitě bych seriál nezatracoval, je pěkně provedený, líbí se mi úvodní hudba i dabing, ale ta snaha o vštěpení křesťanských hodnot je na mě trochu moc. ()

Kinepa 

všechny recenze uživatele

Neubráním se, ale musím srovnávat s Chaloupkou na vršku, která má u mě 5 hvězdiček. Po dlouhé době je to zase lepší průměr, co se týká nových večerníčků ... Zatím jsem viděl první díl. ()

Reklama

Reklama