Reklama

Reklama

Nepříčetná

  • USA Unsane (více)
Trailer 1

Po traumatickém zážitku se stalkerem, ze kterého se ještě úplně nevzpamatovala, se Sawyer Valentini (Claire Foy – TV seriál The Crown) ocitá v psychiatrické léčebně. Jen chvíli po nástupu do přísně střeženého ústavu zachytí pohled místního zaměstnance, o kterém je přesvědčená, že patří muži, jenž ji pronásledoval. Ale byla to skutečnost, nebo pouhá iluze? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (199)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Solidní žánrovka opět soderberghovsky netradičně okořeněná. Jediné rozpaky při rozhodování o hodnocení jsou z toho, jak film vypadá mdle a nezáživně (protože je to experiment natočený celý na iPhone 7+), a z absence hudby, která by ten film pozvedla. Rozhodně by bylo naprosto zbytečné jít na to do kina, ale jako thriller o cvokárně na doma je to oukej. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,5miliónaTržby USA $7,732,899Tržby Celosvetovo $14,293,601▐ Soderbergh a jeho taký experimentálny pokus, on proste musí ísť iným prúdom, je svojský a tu mu to v celku aj vychádza. Psycho liečebna tak trochu v s takým nádychom thrilleru, šmrncnutá s polo dokumentárnym pojatím. /60%/ ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Původně se mi do filmu vůbec nechtělo, ale nakonec příjemné překvápko hodné doporučení. Režisér Steven Soderbergh není žádný amatér ( Dannyho Parťáci, Nákaza, Vedlejší účinky, Loganovi Parťáci) a rozhodl se natočit svůj první horor na Iphone za pouhých 10 dní a ve výsledku je z toho překvapivě velmi fajn podívaná. Hlavní hrdinka Claire Foy se nedobrovolně ocitne v psychiatrické léčebně, kde spatří muže, který ji pronásledoval v běžném životě. Má to velmi zvláštní formát a jasně film působí být levnější, ale kamera se netřese a je to natočeno čistě a koukatelně. Herecky je film vynikající jak hlavní hrdinka, tak ústřední psychopat. Scénaristicky také na úrovni a závěrečná půl hodina je slušná psychodepka, takže za mne spokojenost velmi mě to bavilo a na filmy z psychiatrických léčeben nedám dopustit .. Je jich málo! 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mainstreamový experimentátor čapl vlastní iPhone a za necelých 14 dní natočil něco, co se ani v nejmenším nesnaží zakrýt svůj béčkový původ (liknavé jednání policie či dlouho hladký průběh stalkerova plánu budiž příkladem). Nečekejte házení stolků na hydroterapii skrz okna, ale v některých momentech je to docela působivé a Soderbergh potvrdil, že jeho tvůrčí záběr je opravdu široký. Apropo, Claire Foy k roli patří jak Valium do chřtánu.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prekvapuje ma, že niekto ako Soderbergh prišiel s takýmto klišé béčkom s nesympatickou hlavnou postavou a scenárom, aký sa dá napísať rádovo za pár hodín. Asi si chcel vyskúšať experiment (natočil to na smartfón za cca jeden týždeň). No fajn, tak si to vyskúšal. Najviac ma okrem iritujúcej hrdinky rozčuľoval nevhodne vybratý ústredný záporák (Joshua Leonard zo Záhady Blair Witch a Madhouse) a absurdný scenár, kde je to v tradičnom psychiatrickom ústave ako v holubníku a môže sa tam zjavne diať čokoľvek (čomu proste neverím, to je blbosť). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. února 2018 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)
  • Steven Soderbergh natočil celý film za 10 dní na svůj iPhone 7 Plus, a to v rozlišení 4K. Stal se tak prvním známým režisérem, který se k podobnému kroku odhodlal. (boni)

Související novinky

Soderbergh se vrací do akce

Soderbergh se vrací do akce

05.02.2018

Začnou se hollywoodské filmy točit na iPhone? V nejbližší době to samozřejmě nehrozí, Steven Soderbergh si ale myslí, že pomalu míříme právě tímhle směrem. Co udělal proto, aby tenhle trend nastolil?… (více)

Reklama

Reklama