Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Edmund, vévoda z Edinburghu (Rowan Atkinson), je vedle svého spořádaného a úspěšného bratra tak bezvýznamný, že jeho otec, vévoda z Yorku, ani neví, že nějakého druhého syna má. Před bitvou na Bosworthském poli, kde se v roce 1485 král Richard III. po boku svých věrných střetne se svým úhlavním nepřítelem Jindřichem Tudorem, získá Edmund nového sluhu Baldricka, jehož jedinou kvalifikací je jeho podlézavost. Začátek samotné bitvy ovšem Edmund zaspí. To by ještě nebylo tak zlé, jenže jediný, koho Edmund toho dne (zezadu) zabije, je právě jeho král Richard. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl je hodně "Mr. Bean" . Atkinson je tu dost rojzetý ve své typické mimice, která tady ale spíš škodí... Táhnou to spíš oba (vlastně tři) králové. Richardova smrt je dobrá parodie na Shakespeara, ale jinak spíš takový průměrný úvod. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda seriálu ještě trpěla dětskými nemocemi, Rowan Atkinson působil přehnanou mimikou spíše jako Mr. Bean než Edmund Black Adder i Brian Blessed se teprve hledal, takže to zatím na lepší hodnocení nebylo. Ale bez mučení přiznávám, že jsem se místy bavil velice velmi. ()

Zajímavosti (1)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama