Reklama

Reklama

Černá zmije - The Black Adder (1983) (série)


Zrozen pro trůn královský (S01E02)

(epizoda)
  • Česko Zrozen ke kralování (více)

Obsahy(1)

V roce 1486 odjíždí král Richard IV. z Anglie na křížovou výpravu proti Turkům. Za své nepřítomnosti nechává v království svého syna Jindřicha panovat jako regenta. O rok později na královský dvůr přijíždí válečný hrdina v boji s Turky, Skot jménem McAngus. Oznamuje, že král se vrátí co nevidět. Král prý také vzkazuje, že se má McAngusovi vyplnit každé jeho přání. Mezi jeho první požadavek patří převzetí pozemků, které čistou náhodou patří zrovna lordu Edmundovi. Úlisný lord „Černá zmije“ si pochopitelně nemíní nechat vzít všechny své pozemky, proto se snaží zbavit otravného Skota jakýmkoliv způsobem… (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravda, humor tu byl občas dost zoufalý, ale i tak jsem se výborně bavil, protože Brian Blessed se už rozjel naplno a jeho král Richard si epizodu ukradl pro sebe ve chvíli, kdy se znovu objevil na scéně. Je zajímavé sledovat, jak jsou zatím Percy s Baldrickem jen nenápadnými postavami v pozadí:-) ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekl bych, že tenhle díl ovládá takový "lidový" humor. Takový lepší Troška no. Na tomhle díle je také dost vidět, že Černá zmije se teprve prostě hledá, a ještě nemá pevně upevněné své místo na poli legendárních seriálů. Skot místy výborný, ale místy dost otravný. ()

Reklama

Reklama