Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta Páně 1487 má umírající vévoda z Winchesteru na výběr. Buď odkáže své obrovské pozemky králi, nebo církvi. Arcibiskup z Cantenbury dokáže působivě strašit peklem, a proto vévoda vše odkáže církvi, což krále vůbec nepotěší. Arcibiskup záhy zemře velice tragickou a nešťastnou náhodou, takže je třeba zvolit jeho nástupce. Když se lord Černá zmije z drbů dozví, že příštím arcibiskupem bude všemi oblíbený a jen jím nenáviděný bratr Jindřich, neskrývá svou radost, neboť jak je známo, středověcí arcipiskupové poměrně často umírají velice tragickou a nešťastnou náhodou. Místo bratra je však za arcibiskupa zvolen sám Černá zmije. Jak si asi v čele církve povede arogantní egoista? (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protože mám k církvi podobný vztah jako král Richard, skvěle jsem se u třetí epizody bavil, i když je pravda, že Rowan Atkinson patřil ke slabším článkům první série. Tu u mě absolutně ovládl Brian Blessed, kdybych se někdy mohl vypravit do Turecka, bez něj bych se tam neodvážil. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší díl první série. Problematika střídání Arcibiskupů byla opravdu parádní, a konečně jsem se od srdce zasmál. Vydařená byla taky závěrečná převlékačská bitka, hned jsem si vzpomněl na Haló, haló... Přišlo mi, že tohle je první díl, který má nějaký originální nápad a fungující dějově-zábavnou linku.... A počet papežů? Dva, tři... Nikdy jich není dost :) Taky jeden z mála dílů první řady, kdy Edmund není totálně za dementa, ale dokáže svou intrikou nalákat do pekla i pánova služebníka. ()

Reklama

Reklama