Reklama

Reklama

Černá zmije - The Black Adder (1983) (série)


Čáryčichač a lovec čarodějnic (S01E05)

(epizoda)
  • Česko Lovec čarodějnic (více)

Obsahy(1)

V roce 1495 řádí v Anglii mor. Král Richard IV. se ke všemu zbláznil a po zemi kolují různé zvěsti o nadpřirozených úkazech. Jediný, kdo mohl přinést do království takovou zhoubu, jsou podle lidí pochopitelně čarodějnice. Snaží se proto najít mocného Čáryčichače, aby je našel a vymýtil. Podlý Čáryčichač však záměrně obviní z čarodějnictví samotného lorda Černou zmiji… (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně jsem chtěl epizodu ohodnotit čtyřmi hvězdičkami, pak mi ale došlo, že se nejen výborně bavím, ale že by ji měli povinně shlédnout všichni, kdo tak rádi bez jediného skutečného důkazu obviňují a odsuzují všechny kolem v rámci podobných kampaní, jako byla (nebo ještě je?) MeToo. Vtipné a poučné. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čáryčichač byl prostě borec, jak dokázal ohýbat všemožné názory, potažmo prosazovat svou pravdu - "Buď mu upadne hlava, a když ne, tak je čaroděj, a upálíme ho"... Jak se říká, prostě win-win situace, nelze prohrát :) :D. No, ale stejně prohrál, kdo ví, kdo byl vlastně nakonec čaroděj, asi Baldrick. Ve výsledku určitě jedna z těch lepších epizod první řady. ()

Reklama

Reklama