Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lord Edmund Černázmije (Rowan Atkinson), pravnuk a jmenovec potrhlého vévody z Edinburghu, je prvním dvořanem slavné královny Alžběty. I on má zálusk na královský trůn, avšak oproti svému předkovi je to zkušený, mazaný a cynický intrikán. Než však bude moci ukázat své ďábelské schopnosti, postihnou jej nečekané komplikace. Vyhodil totiž svého oddaného sluhu, páchnoucího tupce Baldricka, a přijal místo něj chlapce jménem Bob. To je ve skutečnosti půvabná venkovanka Kate, která přijela do Londýna za prací, aby zachránila rodinu před chudobou. Edmundovým hlavním problémem je, že se do „Boba“ zamiloval a teď řeší naléhavou otázku své sexuální orientace. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S první epizodou druhé série mě začal Edmund Blackadder opravdu bavit. Rowan Atkinson se vzdal "beanovské" přehnané mimiky a jeho hrdina začal jízlivě hláškovat a dodávat tak seriálu ten typický humor, který mě dostává. Bavil jsem se výborně a jsem rád, že medicína už nesahá k léčbě pijavicemi tak často jako kdysi. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrčí tým se oproti první sérii o něco změnil a hned na prvním díle je to podle mého znát. Humor je více propracovaný, více se trefuje do dané doby a je více správně "Britský" ("Tady je plný měšec.... který ti ale nedám"). Tenhle díl se nebojí vzít na paškál všemožné minority ("Lepší než hulibrk"), ale totálně to odbourá až závěrečná vsuvka s šíleně excentrickým Flashem, který nejprve doslova zbourá chudáka Percyho, a následně zbourá všechny přítomné dámy svou "kánoí" ()

Reklama

Reklama