Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (167)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada Černé zmije stejně vtipná jako její předchůdce spolu s tragickým dabingem, který mi již kupodivu ani nevadí a odehrávající se v době vlády královny Alžběty, která se zmijí dokonce i chlastá:). Autoři si dali opravdovou práci s rekvizitami a hlavně s anglickou módou tehdejší doby a některé obleky jsou opravdu nádherné. Možná mi trochu vadila královna a její služka i když za to převážně může dabing. Mimo to Rowan Atkinson změnil imidž a zde vypadá opravdu neobvykle skvěle. 7/10 ()

Matty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Edmundovi stouplo sebevědomí, Percy je pořád stejný kretén a před Baldrickem raději nedýchat. Tři ústřední individua doplňuje krásně potrhlá Běta a když to nikdo nečeká, což nikdy nikdo nečeká, přichází španělská inkvizice. A s ní i Hugh Laurie, který bude Zmijímu rodu statečně čelit ještě další dvě série. Od komediální dokonalosti dělí druhou sérii jenom občasné natahování vtipů, kdy tvůrci chtějí z jednoho nápadu vyždímat více šťávy, než v něm je (příměry „sťatého“ námořníka). Páčko. 90% Zajímavé komentáře: Eddard, gjjm ()

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od prvni serie neskutecnej kvalitativni posun, tohle je proste komedialni extratrida. Herecka sestava tu je opet stejna, tudiz idioti McInnerny a Robinson, ale Atkinson je tu az skoro k nepoznani. Pryc je pobihajici smesne vypadajici hovado, s bradkou mu to skvele sekne, vypada charismaticky a i kdyz tu je furt za loosera, dokaze sem tam vymyslet nejakej inteligentni plan a Beana nepripomina ani omylem. A jelikoz je postava lip napsana, ma co hrat a vyuziva toho naplno, takze hraje perfektne a do toho sazi jednu hlasku za druhou a nevyhejba se ani nejakejm sprostarnam. Kazdej dil ma navic zajimavou zapletku a je proste cemu se smat v jednom kuse. Jedina chyba na krase je misty otravna sestava Richardson a Fry, ktery tu jsou sice potreba, protoze kolikrat Atkinsonovi nahrajou na nakej vtipek a jsou v kazdym dilu, ale obcas je ta jejich buzerace otravna, treba v dile, kdy si z Atkinsona neustale delaj legraci mi lezli na nervy. Ale oba hrajou dobre a jsou tu jeste dost mlady. Celkove jasnejch 5*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ty máš ve svém domě židle?! Zkažené dítě! Židle jsou dílem Satana!" Rowan Atkinson tvrdí, že nikdo, kdo neprošel britským školstvím, nemůže Černou zmiji pochopit (z toho důvodu stvořil internacionálního Beana). Ale já si myslím, že zdejší popularita Zmije mluví sama za sebe. Osobně mám nejradši právě tuhle druhou sérii, odehrávající se za královny Alžběty Anglické (skvělá Miranda Richardsonová). Je kultivovanější a vtipnější než předchozí (ovšem stejně drsná). A s pikantním závěrem ve stylu Williama Shakespeara. 100 % ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S výjimkou posledního dílu bezchybná akce. Edmund se nám vypracoval v bezpáteřního prospěcháře s bezduchým sluhou Baldrickem. Humor, který dokáže značně rozpohybovat moji bránici. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Je to jen o fous lepší než první řada a to hlavně díky poslednímu dílu, kdy jsem si užívala Hugha Laurieho. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V druhé sérii Černé zmije byl Rowan Atkinson nucen změnit styl a důkladně přezbrojit v souboji o diváckou přízeň, protože jakkoliv se z dnešního pohledu Černá zmije může jevit jako kultovní záležitost, na britském trhu bylo její přijetí vlažné. Největší transformaci podstoupila hlavní postava. Ze smolařského nekňuby se zakyslým obličejem se stal vychytralý uhlazený renesanční kavalír, který sarkasticky glosuje události kolem sebe a vládne hbitým jazykem. Protože tahle proměna znamenala úspěch, v dalších sériích se měnilo pouze postavení Atkinsonova hrdiny, základní povahové rysy a projevy zůstaly stejné. Osobně považuji druhou sérii za krok k lepšímu a jeden z vrcholů britské televizní komediální scény 80. let. Celkový dojem: 95 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší epizody: Hlava; Peníze; Pivo. Lord Edmund Černá Zmije ozdoben fešáckým vousem a náušnicí se snaží nějak přežít na dvoře "panenské lokomotivy“ Alžběty I. Asistují mu Baldrick, jehož dědičná degenerace jediné mozkové buňky postoupila vrcholu a amatérský alchymista Percy, jenž je schopen stvořit to nejryzejší zeleno. Nutno sledovat (ostatně jako ostatní série) v původním znění! „Baldricku, doporučil bych ti, aby to vysvětlení, se kterým chceš přijít, bylo fenomenálně dobré..“ ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blackadder II oproti úvodní sérii nabízí výrazný posun v kvalitě, což mě nesmírně potěšilo, protože jsem již začínala pociťovat lehké obavy z toho, že by mě toto kultovní dílo nezaujalo tak, jak bych chtěla. Scénář je již značně vyšperkován vtipnými a odzbrojujícími perlami v podobě salvy hlášek v každé epizodě. Dokonce i na ten dabing jsem si již zvykla. A v posledních epizodách této série se setkáváme se skutečnou legendou, Hugh Lauriem:) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivě o doost lepší než první série, počínaje už vizuální podobou Edmunda Černé Zmije..Jeho postava však kromě vzhledu zřejmě vyměnila i mozek, protože teprve od druhé série jsou to ty pravé intriky a ne jen dementní plány:) ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá návštěva u Černé zmije a jeho přátel, tentokrát v 16. století na dvoře královny Alžběty I. Zvony *****. Taková seznamka s postavami a druhou řadou jako takovou. Díl bez výhrad. Vynikající postava léčitele. Hlava *****. Vynikající díl, plný černočerného humoru. Zde asi Rowan Atkinson z celé série exceluje nejvíc. Pytel na hlavu rulezzzz. Brambora *****. Námořnicko - mořeplavecká epizoda. Super maxi hustej týpek kapitán Rum. Závěr nemá chybu. Peníze ****. Díl se skvělou závěrečnou pointou a postavou lidožroutského kněze. Jindy roztomile trhlá královna mi zde svým smíchem a několikrát opakovaným fórem ke konci začala lézt na nervy. Skvělá zábava, Percy vynalezl zeleno, ale ve stínu ostatních nejslabší díl. Pivo *****. Lavina smíchu od první do poslední minuty. Puritáni, ožralci (hlavně mnich), umělá prsa a tuřín ve tvaru bimbase rulezzzz. Nejlepší díl série. Pouta **** a 1/2. Skvělá postava skopčáckého imbecila prince Ludvíka ve skvělém podání Hugha Laurieho a zajímavý detektivně laděný závěr (myslím ten před závěrečnými titulkami). Úplný, Shakespearovsky laděný konec se mi zdál jaksi navíc. Dodatek: Oproti první sérii jasný krok vpřed. Humor je inteligentnější a přibylo o hodně víc hlášek. Atkinson zde hraje Zmijáka poměrně civilně a ten je zde nádherně arogantní a mazaný. Miranda Richardsonová skvělým způsobem ztvárnila ujetou královnu. Baldrick je ještě větší blb (v těch vousech je opravdu prďácký) a Percy je přihřátý idiot. Jinak renesance seriálu velmi prospěla (i když to všechno má nejvíc na svědomí zřejmě Ben Elton). 98%. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrchol anglického humoru, v tom smyslu, že je nejenom patřičně anglicky suchý, ale především dějově odkazuje na anglickou historii a kulturu, v případě druhé série rovnou na nejslavnější období vlády Tudorovců. Pošahaná Alžběta v podání Mirandy Richardson je důstojným předchůdcem debilního prince Jiřího ve třetí sérii, Baldrick je pořád stejný... jen Blackadderovi samotnému podle mě víc sedí pozice lokaje. Klobouk dolů před Rowanem Atkinsonem (těm z vás, kteří ho znate pouze jako Beana nejspíš vyrazí dech jeho dokonalé repliky) a celému zbytku ansámblu. Nejlepší díl je pak pro mě "Money" s lidožroutským knězem a Percym, který stvoří Green (Zeleno). "Ooooh, Edmund, can it be true? That I, here, in my mortal hands, hold a nugget of purest Green?" 80% ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rowan Atkinson jako Edmund Blackadder v pokračování seriálu o Černé zmiji. Tentokrát se děj odehrává za doby anglické královny Alžběty ve 2.polovině 16. století. Malinko slabší oproti první sérii. / Viděné epizody *6.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 7/10 ) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Takže prodáno. Mohu vám zaručit, že se v této luxusní komfortní vile nebudete cítit jako podpantofláci. Nuže, dokončíme naší transakci u džbánku vína?" "No počkat! Bude dojednáno, až uvidím ten Romeův záchod!" "Inu, co se týká podrobností ohledně záchodu, pak je tu nejmodernější větrané otvorové zařízení kombinované s velkokapacitní žlabovou soustavou ve střední Anglii." "Tím chcete říct, že serete z okna?" "Ano!" ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A zrodila sa legenda... Black Adder tak ako ho milujeme - uštipačný, sarkastický, prefíkaný, chytrý a pekelne zlovestný. Najlepšia séria. Miranda Richardson je na zožranie. A Tim McInnerny ako Percy je brilantný. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální věc, tentokrát se k týmu přidal Ben Elton a rozhodl se z Rowana udělat bestiálního arogantního parchanta a z Baldricka totálního debila - a víte co? Líp to udělat nemohl! Každej herec je skvělěj a nenahraditelnej, každé slovo má své místo a logiku, tady začíná ta pravá Černá zmije s charakterem, se kterým může jít zfleku gepět do parlamentu. Líbí se mi např. kapitán Rum, o němž Edmund řekl: "Ano, byl to sice námořník třetí třídy, ale jako druhý chod byl prvotřídní!" Nádherný a ellegantní humor, nad kterej není. A k tomu bestiální samec Rik Mayall, kterému tahle role sedla jak Churchillovi doutník. ()

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu v komentářích rozlišovat jednotlivé série, i když v duchu mi samozřejmě některé jsou sympatičtější než jiné. Všechny ovšem v mých očích zaslouží absolutorium. Nejen pro nepřekonatelný osobitý Atkinsonův humor sám, ale hlavně proto, že si dokáže utahovat prakticky z téměř celá britské historie, přičemž ani na vteřinu nelze zapochybovat, že je sám hrdý Brit, a aniž své Brity uráží. Celé Černé zmiji ode mne patří 100%. ()

Reklama

Reklama