Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Potřetí (The Third) se setkáváme s Černou zmijí na přelomu 18. a 19.století (1760 - 1815). Je sluhou prince-regenta George a v kuchyni, kde se kromě princových komnat děj často odehrává, mu nahrává svou blbostí "úředně ověřený švestkový knedlík" Baldrick, jeden ze dvou finalistů konkursu na obecního idiota Kensingtonu. (Nestal se jím, protože se dostavil. Ten druhý byl větší idiot - zapomněl na to.) V celé sérii se Černá zmije snaží získat majetek a moc i za cenu zrady svého pána nebo krádeže jeho majetku. Princ je však takový hlupák, že si těchto manipulací díky důvtipu Černé zmije nikdy nevšimne. (Fary)

(více)

Recenze (143)

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

kultovní seriál s nezapomenutelnou Černou zmijí a Baldrickem odehrávající se ve čtyřech obdobích slavných anglických dějin. Sice kvajita jednotlivých epizod je nerovnoměrná, ale jako celek to drží po kupě. Humor většinou stojí na zesměšňováním jednotlivých postav, takže žádné hlubokomyslné myšlenky nečekejte.. Půlhodinové díly však zpříjemní volný čas, kdy není do čeho či koho píchnout ;-) Ve výsledku slabší 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Zagros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět se v seriálu posuneme o pár století dále. Vše ostatní zůstává, tím posunem se změní jenom kulisy pro další várku vtipných komentářů od Černé Zmije, kterými častuje celé své okolí bez rozdílu. Popravdě mě tahle série v některých svých dílech začala trochu nudit. Nemá to žádný vývoj (on by asi ani nebyl potřeba), ale hlavně stále stejný druh hlášek a humoru časem zevšední. Pravda je, že některé díly, části či scény byly skvělé. Přesto se mi zdá, že Černé Zmiji dochází dech a kvalita kolísá. Za mě o hvězdu méně než předchozí série. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním díle cítit obrovské rozčarování. Přijde mi to jako strašná blbost. Uvidíme, co bude dál. Dál to bylo přeci jen nakonec celkem slušné. Princ z Walesu v podání Hugha Laurie je neskutečně praštěný a tupý, o to více je příjemné sledovat jeho sluhu Černou zmiji v stále stejně civilním podání Rowana Atkonsona. Některé scény byly opravdu dobré, ve většině případů ale spíše rychle zapomenutelné skeče. Spíše 70 %. Díly: 1. Plány a nepoctivost, 2. Inkoust a neschopnost, 3. Drchnička a šlechta, 4. Cit a senilita, 5. Roztomilá Amy, 6. Souboj a dvojník. Hudba: Howard Goodall ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Již třetí pokračování Černé zmije a ještě o stupeň lepší než její poněkud starší bratři. Jestli se ptáte v čem tak hlavně v tom, že tu poněkud větší uplatnění dostal Baldrick, který hraje výborného slouhu Černé zmiji a ten na oplátku slouží princi Jiří. III. Jenže je tu menší problém, princ je naprostý idiot a tak Černá zmije odvrací pohromy, které sám princ na sebe připouští. Mimo to se tu v epizodní roličce objevuje Chris ''Rimmer'' Barrie, kterého bych pod parukou a renesančního oblečení ani nepoznal. A když už mluvíme o renezanci, tak v této sérii se těšte nejlépe zpracované znělky, která pod náporem hudebních nástrojů zazní opravdu skvostně. 8/10 ()

GordonCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doba se posouvá kupředu a kvalita seriálu s ní. Kontrast mezi vychytralým Edmundem a inteligencí příliš neoplývajícím princem-regentem v podání dokonalého Hugha Laurieho opravdu funguje, přičemž Baldrick tuto dvojici umně doplňuje. Charakter postavy Černé zmije v této sérii mi neodbytně připomíná Sira Humphreyho ze seriálu Jistě, pane ministře, a možná proto je mi tato série ještě bližší než ta předchozí. Jen je trochu škoda, že se vytratil Lord Percy (resp. Tim McInnerny), ale přesto to na kvalitě jednotlivých scének nijak neubírá. Za nejlepší díl bych označil hned ten první s názvem Plány a nepoctivost (Dish And Dishonesty), kde se nezapomenutelným způsobem rozebírá téma voleb a volebního systému. "Well, we in the Adder Party are going to fight this campaign on issues, not personalities. Why is that? Because our candidate doesn't have a personality." Příjemná je i epizodní role Chrise Barrieho, ala Rimmera z Červeného trpaslíka. Hudba Howarda Goodalla navíc sedí tak dokonale, že se vždy rád podívám i na závěrečné titulky. Proto jsem nemohl jinak, než dát plný počet hvězdiček. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • V páté epizodě projíždí Černázmije seznam manželek vhodných pro prince Jiřího s tím, že jediná možná je Karolína Brunšvická, kterou ale zavrhuje s tím, že má strašnou povahu. Ve skutečnosti se Jiří a Karolína vzali a manželství bylo strašlivou pohromou. (Kulmon)
  • Jména herců ze čtvrté epizody Mossop a Keanrick odkazují na tři známé herce 18. století: irský herec Henry Mossop (1729-1744), angličtí herci Edmund Kean (1789-1833) a David Garrick (1717-1779) (Kulmon)
  • V této sérii nemohl mít Rowan Atkinson bradku, protože jeho tehdejší přítelkyně to nesnášela. (Valsadora)

Reklama

Reklama