Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Potřetí (The Third) se setkáváme s Černou zmijí na přelomu 18. a 19.století (1760 - 1815). Je sluhou prince-regenta George a v kuchyni, kde se kromě princových komnat děj často odehrává, mu nahrává svou blbostí "úředně ověřený švestkový knedlík" Baldrick, jeden ze dvou finalistů konkursu na obecního idiota Kensingtonu. (Nestal se jím, protože se dostavil. Ten druhý byl větší idiot - zapomněl na to.) V celé sérii se Černá zmije snaží získat majetek a moc i za cenu zrady svého pána nebo krádeže jeho majetku. Princ je však takový hlupák, že si těchto manipulací díky důvtipu Černé zmije nikdy nevšimne. (Fary)

(více)

Recenze (143)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Již třetí pokračování Černé zmije a ještě o stupeň lepší než její poněkud starší bratři. Jestli se ptáte v čem tak hlavně v tom, že tu poněkud větší uplatnění dostal Baldrick, který hraje výborného slouhu Černé zmiji a ten na oplátku slouží princi Jiří. III. Jenže je tu menší problém, princ je naprostý idiot a tak Černá zmije odvrací pohromy, které sám princ na sebe připouští. Mimo to se tu v epizodní roličce objevuje Chris ''Rimmer'' Barrie, kterého bych pod parukou a renesančního oblečení ani nepoznal. A když už mluvíme o renezanci, tak v této sérii se těšte nejlépe zpracované znělky, která pod náporem hudebních nástrojů zazní opravdu skvostně. 8/10 ()

Matty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál je stejně jako doba vypulírovanější. Přibylo lesku, vtipů neubylo. Ze Zmijáka se stal neúnavný glosátor okolního dění. Neodpustí si žádnou příležitost utrousit kousavou poznámku ke svému postavení, ačkoli je s ním nejspíš spokojený. Baldricka pod sebou může urážet kdykoliv, prince nad sebou kdykoliv nepotřebuje peníze. Třetí sérii mám ze všech čtyř nejradši pro montypythonovsky nonsensový humor jdoucí proti fyzice i logice (na prince nelze spoléhat ani v otázce smrti). 95% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po vysoky urovni druhy serie mi prislo, ze asi u prvnich dvou dilu je to na vtipky drobet chudsi, ale pak se to nastesti rozjelo a i kdyz je tu zbytecne moc vtipu postaveno jen na urazkach prince, Cernezmije nebo Baldricka, je to opet vynikajici zabava, kde se neustale odehrava nejaka vtipna scenka a vsichni herci hazou jednu hlasku za druhou. Z klasicky sestavy vypad McInnerny, ale nijak vyrazne mi tu nechybel a v jedny epizode se objevi. Zato pribil Hugh Laurie, kterej uz je sice dutej misty az moc, ale jako nahravac pro Atkinsona je paradni. Samotnej Atkinson je tu zase za docela charismatickyho parchanta, opet nepripomina Beana a opet je perfektni. A samozrejme musim zminit Chrise Barrie, kterej si tu strihnul v jedny epizode zalarnika a je naprosto brutalni. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Stojíte, jako byste říkal - zde jsou mé genitálie, kopněte si." Myslím, že právě na základě ztvárnění prince George dostal Hugh Laurie postavu Bertieho Woostera ve "Woosteru a Jeevesovi". ;-) Jinak je tahle série o něco slabší než druhá a čtvrtá, protože se v ní moc politikaří a humor nemůže být tak nadsazený. Ale i tak je to fajn. 80 % ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších sitcomů všech dob a tato třetí řada z 18.století je nejlepší ze všech. Doufám, že to budou ještě někdy opakovat, chci si zase připomenout skvělé slovní přestřelky mezi dementním králem Jiřím III., Baldrickem a samozřejmě Černou Zmijí:) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší epizody: Inkoust a Inkompetence; Smysl a Senilita; Duel a Dualita. Edmund Black Adder jako "majordomus prince regenta, nejpitomějšího člověka v Anglii“ je ještě více než kdy jindy pln sžíravého sarkasmu a kyselosti. Není divu, když musí sloužit princi, kterému odhlasoval parlament pět tisíc liber, aby se uchlastal k smrti a asistuje mu při tom tuříny posedlý král vychytralých plánů Baldrick.. Diamant je vybroušen k dokonalosti a čeká jen na svůj vrchol v "Blackadder Goes Forth". Na závěr krátká definice divadla z úst pana Č.:“Banda pitomých herců, kteří se paví, něco vykřikují a prsí se, jako by měli bradavky přivázané ke dvěma útočícím slonům.“ No něco na tom bude.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mr. Bean meets Dr. House:) Třetí série se rozvinula o další groteskní postavu, nyní v podobě zcela přihlouplého prince George, kterému Edmund Černá Zmije slouží. Blackadder the Third opět nabízí nekončící smršť komických situací a skvěle napsaných dialogů. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série je ještě lepší než první dvě, i díky roli Prince regenta George, ztvárněné dr.Housem Hughem Lauriem. Černá zmije je ještě větší intrikán a plány mu kupodivu i začínají vycházet!:) ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do období Napoleonských válek se vrací naši staří známí pod vedením Černé zmije. Plány a nepostivost *****. První a hned nejlepší díl série. Kdybych měl vyjmenovat nejvtipnější scénky a hlášky, psal bych do nekonečna. Inkoust a neschopnost *****. Tento díl snad nejvíce stojí na skvělém scénáři (ostatní buď na hláškách, nebo je to půl na půl) a skvělé roli hostujícího Robbieho Coltranea v úloze ješitného autora slovníku. Drchnička a šlechta ****. Díl s pomalejším tempem, sázejícím více na hlášky a cameo roli Chrise Barrieho. Narážky na Francouze slušný, zábava na úrovni, ale přesto nejslabší díl série. Cit a senilita *****. Od A do Z to stojí na duetu ujetých obstarožních herců (Zmijáka, George a Baldricka beru jaksi mimochodem), ovšem vychází to maximálně. Roztomilá Amy *****. Zezačátku jsem měl tušení, že se bude jednat o vykrádačku "Vousů španělské královny" z první série. Ovšem díky výtečnému zvratu jsem byl příjemně zklamán. Skvělá Miranda Richardson. Souboj a dvojník *****. Šílený McZmije a generál Welington rulezzz. Výtečně propracováno, výtečně zakončeno. Konečně to dopadlo tak, jak jsem chtěl. Dodatek: Seriál opět pokročil, minimálně co se týče postav. Zmiják je neodolatelně sarkastický a (nejen) díky němu je chvílemi dokonce přehláškováno. Využití Hugha Laurieho do role prince Ludvíka v posledním díle minulé série se ukázalo jako skvělý tah. Degenerovaného a debilního prince Ludvíka zahrál výborně. No a Baldrick, to je kapitola sama pro sebe. Od šimpanze se liší pouze tím, že umí mluvit. Tvůrci dovedli do dokonalosti postavy, humor i pointy a dopustili, že Zmiják může i vyhrát. A za to jim patří ten největší dík. 98%. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už mě pomalinku unavují superlativy. Nebudu se tedy předhánět s ostatními, kdo téhle třetí sérii složí největší poctu. Proto budu stručný - vygumovaný princ Jiří, rozkošně idiotský Baldrick a chudák Černá zmije, který musí přemýšlet a jednat za všechny dohromady dávají nezapomenutelnou trojici, které výborně sekundují epizodní postavy. Nejlepší díl tady vybrat nelze, snad "Nob and nobility" s hostujícím Chrisem Barrym v roli ďábelského francozského revolucionáře. 100% ()

kinej 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesdílím nadšení ostatních hodnotících. Je to sice sranda, ale přijde mi to o třídu horší, než vynikající druhá série. Ale Baldrick je pořád boží. Překvapila účast herců jako Mirranda Richardson, Chris Barrie (Rimmer), či Robbieho Coltraina. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediným negatívom tejto série je, že Tim McInnerny neobsadil žiadnu z hlavných rolí a iba sa pár krát ukáže v tých podporných. Inak je to opäť vynikajúca dobová fraška s pár vtipmi do súčasnosti. Sort off Baldrick! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Černá zmije - balení obsahuje 6 potahovaných tablet s účinnou látkou endorfinium, užívejte perorálně denně po dobu 30min. Symptomatická léčba silné až středně závažné závislosti na seriálu neexistuje." Hlášky znám nazpaměť, seriál jsem viděl stokrát krát sto celých pět a přesto jsem schopen se stále těm ohraným scénkám smát. Neznám NIC podobného, co by mě donutilo po sté rozevřít dutinu ústní víc jak u doktora, zatnout abdominální oblast a vydat necivilizovaný zvuk. Černá zmije je nejgeniálnější věc Rowana Atkinsona, jejíž kvalit už nikdy nedosáhl. To platí nejenom pro třetí sérii. Brilantně vypilovaný slovní, britský suchý humor, vynikající obsazení, Atkinsonovy bravurní znechucené grimasy a další a další sympatické postavičky, které si vás získají. Navíc seriál počítá s určitým stupněm vzdělání diváka, aby vůbec pochopil pointu vtipu. Černá zmije dokáže neuvěřitelně uvolňovat endorfiny a zvednout náladu, přesto jde o poněkud méně známý a přehlížený sitcom, zcela neprávem. Ani Red Dwarf se Černé zmiji nikdy nepřiblíží. ()

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu v komentářích rozlišovat jednotlivé série, i když v duchu mi samozřejmě některé jsou sympatičtější než jiné. Všechny ovšem v mých očích zaslouží absolutorium. Nejen pro nepřekonatelný osobitý Atkinsonův humor sám, ale hlavně proto, že si dokáže utahovat prakticky z téměř celá britské historie, přičemž ani na vteřinu nelze zapochybovat, že je sám hrdý Brit, a aniž své Brity uráží. Celé Černé zmiji ode mne patří 100%. ()

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé vidět Laurieho jinak než jako House, ač je mi jeho postava poměrně nesympatická. Jinak lehký pokles v porovnání s dvojkou; k evergreenu - narážky a urážení prostomyslných - přibyla přirovnání všeho druhu ("vaše přítomnost zde je iritující jako uvařený kaktus v opičím pyžamu"), druh humoru mnou neméně neoblíbený... 70% ()

Reklama

Reklama