Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Velká Británie Blackadder
Velká Británie, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Scénář:

Richard Curtis, William Shakespeare (divadelní hra), Rowan Atkinson (více)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrají:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Recenze uživatele tom.cube k tomuto seriálu (4)

The Black Adder (1983) (S01) 

Vzhledem k tomu, že následující série považuji za absolutní top britcomů, je tato první série velmi špatná. Humor je příliš vulgární a "Beanovský", ne tak sofistikovaný a vypointovaný jako v následujících sériích. Za opravdu dobrý považuji pouze díl "Lovec čarodějnic" a pak také legendární theme song. ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

Od první série obrovský skok. Skok ale sakra vysoko! Přerod Lorda Blackaddera do inteligentního, sarkastického elegána nemohl dopadnout lépe. Objevují se nové, geniální postavy, které s námi zůstávají i v nadcházejících sériích. Jen malinký kousek za mým osobním vrcholem, což je 3.sezóna této geniality. Škoda, že Lord Flashheart nedostal více prostoru (znovu se objeví až ve 4.sezóně), jeho zjev v prvním díle je odzbrojující. ()

Černá zmije III (1987) (S03) 

Třetí sezóna Zmijákových dobrodružství je má vůbec nejoblíbenější série Blackaddera a jeden z absolutních vrcholů britcomu vůbec. Každý díl nádherně vypointovaný, parádní sarkasmus, švihlý Hugh Laurie a vychytralý Baldrick. Vypilovaný diamant do posledního detailu. ()

Černá zmije IV (1989) (S04) 

Pro většinu hodnotících je vidno tato sezóna vrcholem Blackaddera. Pro mě osobně je jen malinký kousek za 3.sezónou. Jinak stejně jako v 2. a 3. sérii naprosto odzbrojující britský humor, genialita, která se jen tak nevidí. Baldrick je konečně degradován na toho nejmenšího budižkničemu, George stále stejně ulítlé a ukecané pako a z Blackaddera opět padá jedna uzemňující hláška za druhou. Navíc se vrací i skvělí Percy a Melchett. Důstojné zakončení dost možná nejlepšího britcomu všech dob! ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama