Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Velká Británie Blackadder
Velká Británie, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Scénář:

Richard Curtis, William Shakespeare (divadelní hra), Rowan Atkinson (více)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrají:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Recenze uživatele Tjaden k tomuto seriálu (3)

The Black Adder (1983) (S01) 

Doufám, že s přibývajícími letopočty se bude zlepšovat i kvalita sérií. Podle hodnocení ČSFD tomu tak skutečně je, takže jsem zvědavý. ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

Rozhodně lepší než jednička. Lord Černá zmije už není potrhlý strašpytel, ale stal se z něj sebevědomý, chladnokrevný a vychytralý intrikán. Dalším plusem je změna image, Atkinsonovi to s knírkem a bradkou neskutečně sekne a jeho postava dostává úplně nový ďábelský rozměr. Prostředí alžbětínské Anglie se podařilo jaksepatří využít. ()

Černá zmije IV (1989) (S04) 

Díky poslednímu dílu "Sbohem" nejlepší série. Černohumorným gagům se sice rád zasměju, ale zároveň mě mrazí z toho, že řezníci jako polní maršál Haig skutečně žili a denně posílali tisíce vojáků zbytečně ven ze zákopů na jistou smrt. Černá zmije si samozřejmě v žádném díle neodpustí k této skutečnosti trefný komentář. Úplný závěr se tváří, jako by do seriálu vůbec nepatřil, ale úspěšně se mu podařilo dostat mě do kolen. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama