Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Velká Británie Blackadder
Velká Británie, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Scénář:

Richard Curtis, William Shakespeare (divadelní hra), Rowan Atkinson (více)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrají:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Recenze uživatele kinej k tomuto seriálu (4)

The Black Adder (1983) (S01) 

Černá zmije nabízí zcela odlišný humor, než na jaký jsme u Atkinsona zvyklí. První série je celkem nadprůměrný sit-com, který je ovšem hrozně zdevastován naprosto špatným až zrůdným, a trestuhodně odflákntým dabingem. Celý seriál dabují snad 4 lidi, hrůza. Také je úplně potlačen zlověstný a škodolibý smích hlavního hrdiny. Zrušte dabing! ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

Tato série je mnohem vtipnější než první. Je zde víc hlášek a humor je zde takový inteligentnější. Opravdu moc dorbý sit-com. ()

Černá zmije III (1987) (S03) 

Nesdílím nadšení ostatních hodnotících. Je to sice sranda, ale přijde mi to o třídu horší, než vynikající druhá série. Ale Baldrick je pořád boží. Překvapila účast herců jako Mirranda Richardson, Chris Barrie (Rimmer), či Robbieho Coltraina. ()

Černá zmije IV (1989) (S04) 

Tahlé série je podle mého názoru nejlepší. Opravdu přetéká suchým britským humorem. Asi nejlepší epizoda je Polní soud. Takhle už jsem se dlouho nezasmál a to se fakt jen tak něčemu nazasměju. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama