Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Velká Británie Blackadder
Velká Británie, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Scénář:

Richard Curtis, William Shakespeare (divadelní hra), Rowan Atkinson (více)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrají:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Recenze uživatele fantoci k tomuto seriálu (4)

The Black Adder (1983) (S01) 

Ve skutečnosti ne jeden seriál, ale 4 série (starověk, středověk,novověk a první světová válka). Kdo by za tváří Rowana Atkinsona hledal pitomce, měl by se podívat na tento čtyřseriál. Je tedy dosti náročný a stoprocentně si jej vychutnáte pouze při dobré znalosti britské historie a literatury, ale nenechte se odradit. Spousta scének je srozumitelná všem a mnohde zjistíte přímou návaznost i na českou politickou scénu (pane, vy jste mne vyhodil? -Jistě, co s tebou? -Ale já vám sloužím od vašich dvou let!- Tak dlouho, že jsem s Tebou vydržel? Měl jsem Tě vyhodit už dávno!-Pane budu vám sloužit třeba zadarmo!- Zadarmo? No pak by to snad mohl akceptovat...) Není to zajímavý dialog? ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

O něco lepší než jednička tady už Rowan hraje pomlouvačného zmijáka ale v jedničce hrál takového nechutného blba. Nebudu to radši dál rozpytvávat. ()

Černá zmije III (1987) (S03) 

Mě osobně se tato série líbí nejvíc, tak že za pět ! ()

Černá zmije IV (1989) (S04) 

Je to výborné ale v posledních dílech mě vždycky naštve když zmije zemře ( kromě třetí série ). ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama