Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Velká Británie Blackadder
Velká Británie, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Scénář:

Richard Curtis, William Shakespeare (divadelní hra), Rowan Atkinson (více)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrají:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Recenze uživatele Malarkey k tomuto seriálu (4)

The Black Adder (1983) (S01) 

Začátek Atkinsonovi kariéry nemohl odstartovat lépe. Sám si svoji postavu napsal a dokonale se k němu hodí. Sice to chvíli trvá než si člověk zvykne na tento druh humoru ale druhá půlku seriálu (respektive 3 díly) je opravdu výborná. Příběh se odehrává mezi 13-14 století, a je až podivuhodné jak se autorům podařilo do této ponuré doby vměstnat tolik humoru. Jediné co seriálu kazí na genialitě je náš dabing, který jako by dělali na koleně a je to vcelku škoda. Řada vtipů vyzní jakoby do prázdna. 7/10 ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

Druhá řada Černé zmije stejně vtipná jako její předchůdce spolu s tragickým dabingem, který mi již kupodivu ani nevadí a odehrávající se v době vlády královny Alžběty, která se zmijí dokonce i chlastá:). Autoři si dali opravdovou práci s rekvizitami a hlavně s anglickou módou tehdejší doby a některé obleky jsou opravdu nádherné. Možná mi trochu vadila královna a její služka i když za to převážně může dabing. Mimo to Rowan Atkinson změnil imidž a zde vypadá opravdu neobvykle skvěle. 7/10 ()

Černá zmije III (1987) (S03) 

Již třetí pokračování Černé zmije a ještě o stupeň lepší než její poněkud starší bratři. Jestli se ptáte v čem tak hlavně v tom, že tu poněkud větší uplatnění dostal Baldrick, který hraje výborného slouhu Černé zmiji a ten na oplátku slouží princi Jiří. III. Jenže je tu menší problém, princ je naprostý idiot a tak Černá zmije odvrací pohromy, které sám princ na sebe připouští. Mimo to se tu v epizodní roličce objevuje Chris ''Rimmer'' Barrie, kterého bych pod parukou a renesančního oblečení ani nepoznal. A když už mluvíme o renezanci, tak v této sérii se těšte nejlépe zpracované znělky, která pod náporem hudebních nástrojů zazní opravdu skvostně. 8/10 ()

Černá zmije IV (1989) (S04) 

Nejlepší část života Černé zmije odehrávající se za 1. SV. Krom tří hlavních postav se objevuje i ''Drahý'' Darling a velitel Barleigh, se kterými je často legrace a se Zmijí se báječně doplňují. Rowan Atkinson už sice není takový sviňák, jaký byl na začátku ságy, ale i tak svými nevkusnými vtípky a černým humorem navodí atmosféru zákopové války. Přitom konec mi přijde až epický a naprosto jiný od předešlých dílů. 9/10 ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama