Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (167)

Reckon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii jsem po radě několika kamarádů přeskočil a myslím, že jsem udělal dobře. Jako Bean přestal Atkinson pro mě existovat po shlédnutí Černé Zmije. Jeho nadávky a narážky na Baldricka a Percyho se skoro blíží k těm z Red Dwarfa. Ještě k tomu stačilo přidat skvěle napsané zápletky a vznikl seriál, který je vtipný napořád. (10/10) ()

gjjm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající, nemám moc co vytknout. Příjemně krátký sitcom z prostředí alžbětinské Anglie, který s původním Blackadderem nemá nic moc společného, ale je mnohem lepší. Rowan Atkinson už není směšné hovado, ale úžasně sarkastický a arogantní šlechtic, humor už není tak infantilně vulgární, ale docela sofistikovaný a inteligentní, čemuž výrazně napomohlo i soustředění pozornosti na skvělou Mirandu Richardson v roli královny Alžběty ("Možná vám nechám všem useknout hlavu, jen abych viděla, jak se budete tvářit.") Jednotlivé díly jsou kouzelně absurdní, nevaří z vody ani nejsou nijak jednoduché po stránce humoru. Hlavně druhý díl, kde se Blackadder stane vrchním katem, opravdu nemá chybu. Baldrick...Baldrick, you bastard.... ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávání se naplnila. Druhá série příhod o rodu Černé zmije doopravdy překonává svého předchůdce, který se stal v Británii propadákem. Tudíž došlo v tvůrčím týmu na změny, které přinesly chutné a šťavnaté ovoce. První důvod - výrazná obměna a redukce počtu herců. Nedá se říci, že Brian Blessed byl špatný, ale tak velký prostor v první sérii si nezasloužil. Zde ho nemáme. Od Elspet Gray si nevzpomínám na moc hlášek, pokud nějaké vůbec byly. Na pozici královny ji tedy nahradila výborná Miranda Richardson, která je šíblá na kvadrát a též dalším pramenem vtípků. Dobrý je i Stephen Fry v roli Melchetta. Zbytek hlavních rolí bohudík zůstal, a je to jen dobře, nedokázal bych si v rolích Edmunda, Baldricka a Percyho představit jiné herce. Druhý důvod - výměna scénáristů. Rowan Atkinson se psaní epizod zřekl a humor, který byl do té doby více obhroublý, začal připomínat ty skvělé sitcomy, které už tehdy existovaly. Epizody jsou tím pádem lepší, až na pátý díl, kterému bych dal čtyři hvězdy. Zbytek je na pět. Hodnocení je tudíž jasné, i díky třešince na lahodném dortu, kterou je od třetí série představitel jedné z hlavních postav Hugh Laurie (ten je zvlášť v závěrečné epizodě výživný). "Vzpomínáte si na záhadného černého obchodníka a pašeráka Otta, se kterým jste večeřel, kul pikle a hrál karty u Starého býka v Doveru?" - "Ach bože!" - "Ano, já jsem ta servírka." ()

Radiq 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Boldrick ještě víc nechutnější (třeba když dělal pastičku na myši, chch) a Edmund sice kultivovanější, ale pořád furt stejně vypočítavej. Zalamování smíchy se nevyhnete a ani chlámyvzdorní lidi tohle nemůžou vydržet. Doporučuju na to koukat v originále, s titulkama, né s blbým dabingem... PS: ve dvou rolích se tam objeví i Hugh Laurie aka House - je zajimavý je porovnávat, protože často dělá stejný ksichty a pohyby, chch... ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Takže prodáno. Mohu vám zaručit, že se v této luxusní komfortní vile nebudete cítit jako podpantofláci. Nuže, dokončíme naší transakci u džbánku vína?" "No počkat! Bude dojednáno, až uvidím ten Romeův záchod!" "Inu, co se týká podrobností ohledně záchodu, pak je tu nejmodernější větrané otvorové zařízení kombinované s velkokapacitní žlabovou soustavou ve střední Anglii." "Tím chcete říct, že serete z okna?" "Ano!" ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • V epizodě je několikrát vidět mikrofon. (Cheeter)
  • První dvě epizody měly být původně opačně. To vysvětluje, proč se Percyho plnovous objevil poté, co si ho v první epizodě oholil. (Kulmon)

Reklama

Reklama