Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (250)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První šestidílná série historické satiry přináší opravdovou historickou příšernost, která je tak strašná, až je úžasná. Filmařsky to sice není žádný skvost, ale námětově je to opravdu geniálně šílené. Díly: 1. Věštba, 2. Vousy španělské královny, 3. Arcibiskup, 4. Zrozen pro trůn královský, 5. Čáryčichač a Lovec čarodějnic, 6. Černá pečeť ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Pro drtivou většinou lidí je Rowan Atkinson prostě Mr.Bean. Pro mě je Edmund "Černá zmije". Zcela kultovní a dokonalá podívaná která dostává z Anglického humoru maximum (mimochodem kdo viděl i v originále musí uznat, že spousta skvělých vtipů a slovních hříček se prostě do CZ jazyka přeložit nedá...). pozn.: šuškalo se že vznikne ještě jedna řada z Ruska (východní větev rodu "černé zmije"). Bohužel jak se zdá z toho nic nebude :(. ()

Reklama

rawen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost slabý sitcom (tak na úrovni ** až ***) - slabomyslný pitoreskní úlisný obličej Rowana Atkinsona jej nezachrání - když připočtu úděsný dabing TV Nova (měl jsem si sehnat originální verzi) - vychází mi z toho velké zklamání. Ani nemám chuť se dozvědět jak pokračují další série, když na konci první všichni pomřou. Tečka. 6/10 PS: shládnul jsem Černou svini (tedy pardon zmiji) v originále a musím říct, že je opravdu malinko lepší, přesto je první série tou nejhorší ze 4 sérií Černé zmije a zároveň je v ní Atkinson největší "kolík" :), zvyšuji na 7/10 (ruce pryč od nováckého dabingu! je to killer!) ()

Stromovous87 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální seriál!!! Spolu s Červeným trpaslíkem jeden z nejlepších britských sitcomů. Rowan Atkinson, tu hraje roli naprosto odlišnou od charakteru Mr. Beana. Zatímco Bean, byl prosťaček. Edmund Černá Zmije je jeho pravý opak - inteligentní až vychytralý s nejednou charakterovou vadou, proplouvá on a jeho potomci čtyřmi historickými obdobími. Ve 3. a 4. sérii se po jeho boku, vedle sluhy Baldricka objeví i Hugh Laurie (nejdříve jako natvrdlý princ-regent a ve 4. sérii jako stejně natvrdlý voják George), nebo Stephen Fry. V jedné epizodě se dokonce objeví i Chris Barrie jako francouzský revolucionář. Vtipné inteligentní dialogy a sžíravý Atkinsonův sarkasmus (hlavně v posledních dvou sériích) nemusí být po chuti každému, ale skutečný milovník britského humoru si nemůže tento seriál nezamilovat. ()

havLord 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

omg, takovým humorem jsme se bavili na prvním stupni školy základní. Je to infantilní a naprosto ztřeštěný - bohužel však ne vtipně ztřeštěný, jako jsou MP. Atkinson se pitvoří, až je mi za něj samotnýmu trapně - avšak jednooký mezi slepými (Brian Blessed, Tim McInnerny, Elspet Gray...) králem. S přimhouřením oka a ucha jsou to dvě hvězdy. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Titulní píseň od Howarda Goodalla má stejnou melodii po všechny série, mění se jen styl dle historického období. (Mr.Critic)
  • Epizoda "Zrozen pro trůn královský" je remejkem pilotního dílu. (Kulmon)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama