Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(35)

Obsahy(1)

Seriál TERAPIE II je – stejně jako první řada – ojedinělý svou myšlenkovou hloubkou, psychologickou propracovaností postav i dějištěm, vesměs koncentrovaným do jediného prostoru. Téměř celý děj se odehrává v nové pracovně psychologa Marka Pošty, který opustil svou rodinu, odstěhoval se z rodinné vily do podnájmu, dál se však věnuje terapii pacientů. Hlavní úlohu dramatu, rozčleněného do 35 epizod, znovu ztvárnil Karel Roden. Druhá řada seriálu má odlišné herecké obsazení. Z původní sestavy zůstali Karel Roden jako kontroverzní psycholog a Kamila Magálová v úloze jeho mentorky Dity, které se Marek chodí svěřovat každý pátek a jež v nových příbězích mluví slovensky. V rolích pacientů se nově objeví Tereza Brodská jako energická právnička Táňa, kterou Marek v úvodní epizodě vyhledá kvůli hrozícímu policejnímu vyšetřování své osoby. Kateřina Winterová a David Švehlík ztvárnili manželský pár Neumannových, který se během úterních sezení pokouší vyřešit narůstající partnerské rozepře i konflikty se svým jedenáctiletým synem Viktorem (Zdeněk Bařinka). Další Markovou klientkou, jež ho navštěvuje ve středu, je traumatizovaná studentka architektury Viola v podání Terezy Voříškové. Každý čtvrtek absolvuje terapii bývalý disident Charvát, který je majitelem stavební firmy a má problémy se svou dospělou dcerou Kateřinou (Pavla Beretová). Tohoto autoritativního skeptika, zapleteného do podezřelých zakázek, ztělesnil Jiří Ornest. Důležitou postavou druhé řady je arogantní důstojník Heřman (Jiří Štěpnička) – otec mrtvého vojáka Igora, který na začátku druhé série psychologa osočí za jeho údajný podíl na tragickém osudu svého syna. V klíčových vedlejších úlohách se nově představí Zuzana Bydžovská, Petra Špalková a Matěj Hádek. Z původního obsazení zůstali ve druhé řadě Klára Melíšková v úloze Markovy manželky Alice a Berenika Kohoutová a Jan Cina v rolích jejich dospívajících potomků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada už je "jen naše," líbila se mi podobně, jako ta předchozí, styl Terapie, to mluvení a přemýšlení o lidských osudech mám zkrátka rád. Navíc se jeden z problémů Marka Pošty (otec), dotkl i mě osobně. Nejvíc jsem si užil postavu Charváta, jak kvůli Jiřímu Ornestovi, který v posledních letech života moc dobrých rolí v televizi nedostával, tak proto, že jeho charakter je v podstatě protipólem tohoto herce. Tomu se říká protiúkol! 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada nedosahovala kvalit první z jednoho důvodu a tou byly postavy. Hlavní postavy mě přisli ploché, málo propracované, tedy až na jednu..Violu. Nicméně nejedná se o žádný průser, protože herci vše podrželi a Karel je spolehlivej v každý scéně a dialogy. Nejvíc jsem si užíval scény Marka s Violou, tady předvedli Krael s Terezkou absolutní herectví a scéna, kdy se Terka psychicky složí a následně jí Karel nabídne pomoc je jedna z nejsilnějších seriálových scén vůbec. Mistrovsky odehráno. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K Terapii jsem se dostal skrz HBO On Demand. První sérii jsem zkusil a pak jsem dva dny v kuse koukal. Stejně tak tomu je i druhá série, ke které se vracím poměrně dlouho po její premiéře. Byl jsem ale zvědavý, zdali mě opět dokáže chytnout stejně tak, jako první série. No a musím říct, že se jí to opět povedlo. Dokonce si myslím, že tahle série obsahuje ještě daleko lepší postavy než ta první. S přehledem to vyhrává Tereza Voříšková, u které ta její postava byla vysloveně na líbesbríf. To se nedá říct jinak. Nicméně i ostatní byli skvělí. Každý naprosto rozdílný, o to více každý další díl s nimi byl zajímavější. Mrzel mě snad jenom závěr, ostatně stejně tak jako v první sérii, kde se veškeré ty postavy náhle utnuly a aniž by bylo cokoliv řečeno, vše tak jak to začalo, také i náhle skončilo. Ono to ale o tom nejspíš i je. Lidé do života terapeuta jak příjdou, tak náhle zase odejdou aniž by řekli alespoň ahoj. Jenže v rámci seriálu je to hrozně těžký, protože stejně tak jako první série, i ta druhá to ukončila tak, že mi nezodpověděla celou řadu otázek. Vlastně jako život každého z nás, když vstoupí k někomu na návštěvu a pak zase náhle bez rozloučení odejde...I tak musím říct, že Terapie je jedinečný zážitek. Karel Roden nemusí mluvit, aby bylo jasno, co si o všem myslí. I to je důkaz toho, že je skvělý herec. Jakmile pak mluvit začne, je to jako kdybyste dostali nějaký dárek k narozeninám, který se nikdy neoposlouchá. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,VY MÁTE PROBLÉM A TEN PROBLÉM SE SPOLU MŮŽEME POKUSIT NAJÍT…“ /// Pocity z ,,dvojky“ rozpačitý. Těšil jsem se na úterky (rozvod a dítě jako nástroj), středy (holka s problémy většími než rakovina) a čtvrtky (podnikatel, beroucí život jako boj o přežití). Tady byl perfektní casting a životy, do kterejch čučet mě bavilo. Plno neschopnosti komunikace, beznaděj, emoce. Pondělky a pátky byly slabota. Hrabou se tady v Markově životě, von se chová jako jeho pacienti – vlastně dost často mi připadá jako kretén. Takže slabší než ,,jednička“, možná i proto, že se jedná veskrze o pesimistickou terapii. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na Izraelskej originál BeTipul čumět nebudu. 2.) Nevím, jestli je horší bejt pod vlivem úplňku, nebo otce (matky). 3.) Přemejšlím, jestli člověk fakt přitahuje, to co vyzařuje. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plusy: zachováno pojetí „pacient nerovná se jenom pacient“, šokantně vynikající Tereza Voříšková, nepřítomnost Geislerové, s několika výjimkami o poznání lepší vedlejšáci. Mínusy: výrazný příklon k telenovelovitému melodramatu a v minimálně třech případech hrubě utnutý konec bez faktického nebo emocionálního vyvrcholení. De facto stejných 70% jako posledně, pro zachování vesmírné rovnováhy nižší hodnocení. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí všech dílů si člověk řekne, proč na to vlastně koukal? Vždyť se nic nevyřešilo, v podstatě nikomu nepomohl, hlavně ne sám sobě. Navíc mi Roden jako psychoterapeut přijde hodně nevyrovnaný a občas i neprofesionální, když si klienty někdy pouští až moc k tělu. Navíc je to celé tak strašně vážně laděné, tak temně, až je to někdy směšné. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to seriál, který nutí k zamyšlení. I divák prochází jistou terapií, protože se v některých příbězích musí sám poznat. Herci většinou předvádějí velmi dobré nebo aspoň slušné výkony. Hrdinové se vyvíjejí s tím, jak postupně odhalují své životy i motivace. Jenomže občas postavy zašustí papírem a místo přirozených nejednoznačných lidí se projeví jako schématické postavičky napsané podle omletých klišé. A někdy sklouznou až ke karikatuře (bohatý podnikatel, ambiciózní právnička). ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Jako pořád je to dobrý - na ČR. Ale když člověk viděl už celou jedničku a má dávat dalších X dílů dvojky, tak už to prostě nepojme. Má to dost klesající tendence... ()

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledováno v období 5.5.2015 - 13.6.2015. Na svátek Antonína jsem dokoukal 35. závěrečný díl a já musím jenom tleskat. Neskutečně mě to bavilo, vtáhlo a nepustilo. Pondělky a pátky byly slabší, nebo spíše ne tak atraktivní, ale ÚT-ČT parádní. 90% (with J.) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostatečně odlišné od první řady co se týče příběhů a postav, ale dostatečně stejné ve všech ostatních aspektech, takže člověk může nerušeně koukat dál na Marka Poštu a jeho pacienty. Navíc na to, že to je převzatý koncept, s některými "čtvrtečními" diskusemi se to stalo nefalšovaně československým. Jedinou a bohužel docela velkou kaňkou tak zůstává konečný týden, který pořádně ani koncem není. Ale i tak to někdy v životě bývá. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Výborná Tereza Voříšková - velmi uvěřitelný herecký výkon, naopak mě nepřesvědčila jinak má oblíbená Tereza Brodská. ()

kajas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před dvěma lety na mě tento projekt působil jako zjevení, které jsem si opravdu zamilovala, a to hlavně kvůli Rodenovi. Druhá řada předčila má očekávání. Postavy a jejich příběhy jsou ještě uvěřitelnější, nejvíce mě zasáhly středy s fantastickou Terezkou Voříškovou následované úterky s dvojicí Švehlík + Winterová. I Magálová (s tou jsem mívala velký problém) mluvící svým rodným jazykem působí sympatičtěji než dřív. Král mezi českými seriály. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se mi líbila o něco víc než první - měla míň dílů a pacienti byli líp obsazení, skoro jako by se někdo snažil napravit řadu nedostatků jedničky (Magálová začala například mluvit slovensky a nedávali na ní pořád záběr, jak přikyvuje a dělá chápavé grimasy). Pořád jsem měl stejně pocit, že se v nich děj moc nevyvíjí (postavy se pořád hádají na ten samý způsob a pak najednou obrátí kvůli tomu, že série končí a zdrhnou všechny najednou). Těžko soudit, jak moc se musel český tým držet předlohy, ale je příšerný sledovat, jak očividně inteligentnější herci typu Švehlík mladší a Winterová hrají hádavé české průměrňákovy, kde jsou tvůrci trochu mimo ohledně trendů nebo výplat (éra emo/goth už byla mimo v roce 2013 a chtěl bych vidět týpka ze supermarketu, co každý týden vyplázne s úsměvem přes litr za terapii). Divácky bylo dost únavné sledovat všechny ty hysterické agresivní cvoky při terapiích včetně Rodena útočící na své terapeuty (ale u toho už jsem byl z první série zvyklý). Co se týče kladů, velmi osvěžující mi přišla postava Ornesta a nějaký její postoj k disidentství a podnikání po revoluci, skoro to vypadalo, že tím bude řečeno něco navíc, co se ale nakonec povedlo spíš jen pomocí ezo dcery. Taky bych asi tvůrcům naznačoval, že by bylo chytré, kdyby nějaká postava ukončila terapii třeba v půlce série a místo ní přišla jiná, aby se trochu nabourala jistota, a zbytečně se neroztahovaly příběhy, které se v podstatě posunou sotva třikrát z celkových sedmi terapií. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po druhém zhlédnutí- po letech zkušeností z vlastní terapii- (i když jiného typu) vidím bloky terapeutů přes které nevidí objektivně, vidím těžkopádnost , dlouhodobost a často bezvýslednost terapie tohoto typu pomoci... Terapeut by měl být opravdu "vyčištěn" jinak strhává klienta do pokřiveného světa vlastního vidění... Ale je nutné si uvědomit že toto je mainstreemový seriál nikoliv život...:-)Vila, ve které Marek Pošta (Karel Roden) bydlí a provádí terapie, se nachází na adrese Lomená 493/10 ve Střešovicích. Dvojdům byl navržen pro profesora Františka Krejčího, který přednášel na Karlově univerzitě filosofii, logiku a psychologii, a jeho zetě, malíře Emila Fillu. Postaven byl v roce 1924.Dům zůstal v držení rodiny Krejčů. ()

Noviik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět naprosto výborné, navíc mnohem přirozenější a uvěřitelnější než první řada. Nejvíce mne zaujal příběh Jiřího Ornesta, který je naprosto trefný a přesný. ()

Lamprea 

všechny recenze uživatele

No, 1. díl mě trošku vyděsil, Tereza Brodská chrlící ze sebe slova, takovým způsobem, že to na mě působilo jako by to jenom četla, ne hrála, tak to mě moc nepřesvědčilo teda, ALE hned 2. díl je úplně někde jinde a 3. díl s Terezou Voříškovou, který sem právě dokoukal, mi popravdě docela vyrazil dech. Uvidíme jak to bude dál.................................................... No tak mám za sebou asi tak 15 dílů, je to určitě kvalitativně výš než 1. řada, ale zároveň hrozně nevyrovnaný. Největší průser je u mě Tereza Brodská, už v 1. epizodě mi lezla na nervy a ani v druhý tomu nebylo jinak. Jako nezlobte se na mě, ale to co ona tam předvádí se podle mě nedá říkat herectví, to mohli dát papír s textem nějaký cizí ženský na ulici a dopadlo by to stejně. Ale je potřeba dodat, že když tam ze sebe nechrlí ty nazpaměť naučený právnický pindy, pak je to o poznání lepší. Toť vše k její postavě. Pak jsou na řadě Neumannovy, to už mě přijde zajímavější, sem tam to působí trochu nevěrohodně, nebo tak nepřirozeně, ale jinak celkem ok. Kateřina Winterová je mi ale hrozně nesympatická a vždy když jí kamera zabírá tak bych jí dal dělo. Pak Viola, tady neni co řešit Tereza Voříšková je naprosto excelentní! :) Díly s ní patří k tomu nejlepšímu, samozřejmě se to může ještě změnit mám dost dílů ještě před sebou, ale zatím její díly prostě nemají konkurenci. No jo jenže pak přijde na řadu další průser. Nebo asi možná ne, bude to asi dost subjektivní, ale Jiří Ornest na mě působí hrozně nepřesvědčivě, dle mýho hrozně přehrává. A celá ta jeho postava mi přijde na hlavu. Poslední je Dita, její díly mě celkem bavily už v 1. sérii a tady tomu není jinak, akorát s tím rozdílem, že Kamila Magálová si tam rozjede trochu Slovenský sféry, což nevidim jako problém. Karel Roden odvádí stejně dobrej výkon jako v Terapii 1 a celý tenhle projekt posouvá mnohem výš. Je taky dost možný, že bez Rodena bych o tenhle seriál ztratil zájem. ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád si drží stejně jako I. řada svojí kvalitku, ale mě osobně se líbí méně hned ze dvou důvodů - 1) s předchozími případy se dalo více ztotožnit, ty nové jsou spíše extrémy a za 2) Roden tu má ještě více tragičtější a submisivnější postavu než minule a už trošku působí nevěrohodně - víc jako pacient než terapeut.. Kdy bude další řada? :-D ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Nejlepší psycholog široko daleko dle referencí s inteligentním jménem Pošta zakončoval většinu setkání slovy: "Počkejte, ještě jsme s terapií nezačali, tohle bylo jenom povídání." Přesto jsou mu jeho pacienti vesměs nadevše vděčni a nikdy na něj nezapomenou, protože je prostě nejlepší :D Podobně jako manželský pár s dětskou ozdobou jsem nedokázal vycítit, v čem tkví jeho skill. Už jenom jeho otáčení posledních slov oznamovacích vět do vět tázacích bylo po 28 dílech nesmírně otravné. "Cítím se smutná." - "Smutná?" - "Ano, smutná, rozešla jsem se s přítelkyní." - "Rozešla jste se s přítelkyní?" - "Ano, ale o tom jsem nechtěla mluvit." - "O čem jste chtěla mluvit?" - "Nevím, tak se mě na něco ptejte." - "Na co chcete, abych se vás ptal?" ... :D Základní lajna položená hezky, bohužel role Rodena naprosto bezvýznamná. Kdyby léčenci hovořili do díry ve skále, producent by ušetřil jeden jistě hutný honorář a efekt by zůstal zachován. /// Herecké výkony: Roden **, Magálová -, Švehlík ****, Winterová ***, Voříšková ***, Brodská ***, Jiří Ornest * ()

Související novinky

Finále Plzeň nově udělí Zlaté ledňáčky

Finále Plzeň nově udělí Zlaté ledňáčky

21.04.2014

Světové "neformanovské" filmy kameramana Miroslava Ondříčka, téměř kompletní domácí hraná i dokumentární tvorba za poslední rok za účasti tvůrců a poprvé i výběr nových slovenských filmů, to… (více)

Reklama

Reklama