Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(36)

Obsahy(1)

Společnost HBO Europe se vrací k oblíbenému a úspěšnému seriálu Terapie poslední třetí řadou. Drama vrací do křesla pro terapeuty psychologa Marka Poštu, kterého tentokrát čeká řada klientů s velmi specifickými problémy v práci i vztazích... Tvůrci Terapie i ve třetí řadě prokazují odvahu otevírat témata, o kterých se těžko mluví byť jen v soukromí, natož na veřejnosti. Není proto vůbec přehnaným tvrzením, že seriál může mít terapeutický efekt nejen na publikum, ale na celou společnost. Terapie 3 se věnuje autentickým psychickým potížím a věrohodně zpracovává i proces, jímž klienti psychologa při jejich rozebírání procházejí. Na sevřeném půdorysu jednotlivých dílů působí nenadálá odhalení, vyvstávající z řízeného dialogu mezi lékařem a jeho pacienty, jako rozbušky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (17)

Enšpígl

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozkoukal jsem třetí sérku a musím říct, že osmý díl mě naprosto odboural, protože to co tam předvádí Jenovéfa s Ivankou tomu říkám vrcholové herectví. Během dvaceti minut dokáží naprosto protočit emotovní nálady, od hlasového projevu, přes mimiku obličej v absolutní sehranosti obou postav. O Ivance vím od Času sluhů, že je špičková herečka, ale Jenůfka nám vyrůstá v elitní hereckou extratřídu, samozřejmě Karel Roden je taky dobrý, ale to tu píši všichni, tak nemá cenu dál řešit. Na další postavy jsem zvědav, nejlíp z nich zatím vypadá Marek Taclík, nejméně Vojta Dyk. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tomu sice šest let od poslední série, ale ve skutečnosti se vůbec nic nezměnilo. Karel Roden je pořád zatraceně dobrej herec, a terapeut k tomu, a navíc k němu chodí pořád slušně ulítlé postavičky všedního pražského života, které neméně dobře hrají přední herci a herečky, o kterých je v dnešní době dost řeč, a kteří jsou kolikrát i dost vidět. A ti všichni předvádí herecké kolotoče filmové radosti, které ve spojení s psychologickými rozbory a terapeutickými mikrořečmi Karla Rodena (který slovem obecně šetří, ale na druhou stranu ví kam a kdy udeřit), vytváří solidní třetí sérii, na kterou bylo opět radost koukat. Nemá smysl podrobně rozebírat každou z postav, která se tu objeví. Na některé jsem koukal radši, na některé méně. Dokonce i díly byly sem tam slabší, ale to k tomu tak nějak patří. Ne každá terapie může být pro diváka nutně zábavná. Snad jen dodám, že nejzajímavější linie pro mě byla s Markem Taclíkem, která stejně tak i, pro mě, nejzajímavěji skončila. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„MYSLÍTE, ŽE TO BUDE FUNGOVAT? JESTLI BUDETE CHTÍT, TAK ANO...“ /// Tak Chýlková….to je divadlo! Jinak sympatický obsazení, ale to je vlastně samozřejmost. A lidi s problémy taky. Baví Taclík s tím svým příběhem, moc mě nebere Dyk, přestože je jako transka přesvědčivej a jeho příběh je asi nejzávažnější. Skvělý jsou jako vždycky ty pointy. Je to krátký, je to ze života a vobčas i vtipný. Možná trošku nevyrovnaný, ale co u 36 dílů čekat, že? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nesnáším svýho ptáka. 2.) Bojím se podívat do šuplíku. Hlavně ve snu. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HBO HD - Nestěžujme si, na české poměry perfektní práce. Navíc jsem věrným divákem Terapie a 3. série se nesla v duchu skvělých hereckých a překvapivých rozuzleních samotných příběhů. Po dobu 2 měsíců jsem to s velkým zájmem hltal, za mě velká spokojenost. 90% (with J.) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak si zhruba představuji, že probíhalo psaní závěrečného týdne: Zelenka: So... how do we end this final season? Dusová: We don't. Zelenka: Genius! Give this woman a raise! Na otevřené konce-nekonce jsem u Terapie z předchozích dvou sérií zvyklý, ale zde mě to zaskočilo hlavně ze dvou důvodů - jednak byla série inzerována jako poslední a druhak ty dopady na život Marka Pošty na konci byly opravdu velké a hodné rozuzlení. Jsem ale rád i za tu vymodlenou třetí řadu, dokonce o díl delší než byla druhá. Bez Dity jsem se obešel, zbylo aspoň víc peněz na díly s pacienty. Tam to je již standardní vysoká laťka - příjemně zahrané komorní drama zase s trochu jinými, neotřelými, a proto svěžími, problémy. Jako obyvkle jsou některé zajímavější, některé méně, ale všechny v příběhu mají svou roli a klidně bych vydržel je sledovat dál. Seriál však byl proti a i přes neukončení terapie většiny z nich nám ukončil vhled do ní. Což je ale na druhou stranu dobře, vzhledem k tomu, jak kolísavá byla kvalitně oproti předchozím sezónám (a to ani nerozebírám Markovo chování s jeho rodinou, kde jsem nad vším občas zíral, jelikož stejně jako jeho syn jsem Markovi fandil). ()

kajas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fantastická druhá série zůstala nepřekonaná, ačkoli začátek terapií všech nových pacientů vypadal hodně slibně. S každým dalším týdnem jsem ale seriál sledovala méně a méně pozorněji a závěr mě vyloženě zklamal. Minimálně od čtvrtečních sezení (s dvojicí Chýlková + Boková) jsem čekala důstojnější a razantnější zakončení. Nejvíc na mě nakonec zapůsobil "úterní" Vojta Dyk, protože asi jen málokdo čekal, že se dokáže tak vcitít do složité role transsexuála. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Dala jsem si vždy jeden kousek k večeři - a sledovala jsem to ráda. Marek Pošta mě sice čím dál víc štval svou rozměklostí a otázkami, které by jistě napadly každého člověka s alespoň průměrným IQ, ale to ze mě jistě mluví averze k psychologům a terapeutům jakožto druhu. Ovšem ke steskům na nedostatečné finále se připojuji také - tak dlouho jsem čekala na 37. díl, až jsem se podívala na ČSFD - a zjistila jsem, že jich je jen 36. Nepoznat, že seriál skončil, vážně asi o něčem svědčí... ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Třetí série Terapie v první řadě ukázala, že pořádnou terapii by potřebovali podstoupit hlavně scénáristé. Příběhy byly zajímavé, napínavé, jenže trochu popřely terapii jako takovou. Musím napsat, že mi hodně vadilo, že Marek Pošta navzdory všemu, co prohlašuje od prvního dílu první série a co opakuje i tady, začal svým klientům radit, co mají dělat a občas je i soudit a hodnotit.Myslím, že tohle do správné terapie nepatří a nepatří to ani do tohoto seriálu. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve třetí řadě jsou pro mě takové psychycké anomálie, že nemám šanci je pochopit a tudíš mě ani nebaví, kromě snad Taclíka... Vila, ve které Marek Pošta (Karel Roden) bydlí a provádí terapie, se nachází na adrese Dělostřelecká 652/5 ve Střešovicích. Což je divné, protože je to vila která patří jeho exmanželce, od které se odstěhoval  a v které prováděl terapii a bydlel v první sérii. Ve druhé sérii, kdy odešel od rodiny bydlel na adrese Lomená 493/10 ve Střešovicích. ()

Swansea odpad!

všechny recenze uživatele

Formát z originálního izraelského Be tipul převzalo v licenci mnoho zemí včetně ČR. Česká partička si zase obsadila své oblíbence včetně tragických diletanů jako V. Dyk. Naprosto ubohý part Rodena. Pokuď shlédnete naprosto špičkovou 3.řadu z produkce Maďarska, tak budete mít srovnání. Proto odpad pro zdejší klauny. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mě leká, že si lidé budou představovat, že takhle terapie skutečně probíhá. Zvlášť když terapeut Marek Pošta vysvětluje její pravidla. Která přitom scénáristé dost násilně ohýbají. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelné výkony. Asi proto se na to chvílemi až těžko kouká. A Roden? Co jsem viděl ze třetí série, tak je přesvědčivý, skvělý, nejen v mistrovských pasážích se svou bývalou ženou. Herci zabíráni výbornou kamerou. Dobrá práce, asi dám i ty první dvě série. ()

Trilobitter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední série v lecčems příjemně překvapila. Příběhy byly originální, zápletky zajímavé. Finále ale představuje vysloveně zklamání. Poslední díl byl nervydrásající přehlídkou absurdních dialogů, iritujících hereckých výkonů a nedokončených linií, na jejichž završení přitom celou sérii čekáme. Zejména linka se stalkerskou matkou si zasloužila důraznější zakončení, vztah Marka s Míšou pak nějaký důstojnější scénář, než jen končíme - aha, počkej ... ale vlastně nic.Terapie III za 4*, ale poslední díl za 1* a to jen kvůli kameře. Zklamání. Opravdu zklamání. ()

Reklama

Reklama