Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(36)

Obsahy(1)

Společnost HBO Europe se vrací k oblíbenému a úspěšnému seriálu Terapie poslední třetí řadou. Drama vrací do křesla pro terapeuty psychologa Marka Poštu, kterého tentokrát čeká řada klientů s velmi specifickými problémy v práci i vztazích... Tvůrci Terapie i ve třetí řadě prokazují odvahu otevírat témata, o kterých se těžko mluví byť jen v soukromí, natož na veřejnosti. Není proto vůbec přehnaným tvrzením, že seriál může mít terapeutický efekt nejen na publikum, ale na celou společnost. Terapie 3 se věnuje autentickým psychickým potížím a věrohodně zpracovává i proces, jímž klienti psychologa při jejich rozebírání procházejí. Na sevřeném půdorysu jednotlivých dílů působí nenadálá odhalení, vyvstávající z řízeného dialogu mezi lékařem a jeho pacienty, jako rozbušky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (17)

Enšpígl

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozkoukal jsem třetí sérku a musím říct, že osmý díl mě naprosto odboural, protože to co tam předvádí Jenovéfa s Ivankou tomu říkám vrcholové herectví. Během dvaceti minut dokáží naprosto protočit emotovní nálady, od hlasového projevu, přes mimiku obličej v absolutní sehranosti obou postav. O Ivance vím od Času sluhů, že je špičková herečka, ale Jenůfka nám vyrůstá v elitní hereckou extratřídu, samozřejmě Karel Roden je taky dobrý, ale to tu píši všichni, tak nemá cenu dál řešit. Na další postavy jsem zvědav, nejlíp z nich zatím vypadá Marek Taclík, nejméně Vojta Dyk. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„MYSLÍTE, ŽE TO BUDE FUNGOVAT? JESTLI BUDETE CHTÍT, TAK ANO...“ /// Tak Chýlková….to je divadlo! Jinak sympatický obsazení, ale to je vlastně samozřejmost. A lidi s problémy taky. Baví Taclík s tím svým příběhem, moc mě nebere Dyk, přestože je jako transka přesvědčivej a jeho příběh je asi nejzávažnější. Skvělý jsou jako vždycky ty pointy. Je to krátký, je to ze života a vobčas i vtipný. Možná trošku nevyrovnaný, ale co u 36 dílů čekat, že? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nesnáším svýho ptáka. 2.) Bojím se podívat do šuplíku. Hlavně ve snu. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve třetí řadě jsou pro mě takové psychycké anomálie, že nemám šanci je pochopit a tudíš mě ani nebaví, kromě snad Taclíka... Vila, ve které Marek Pošta (Karel Roden) bydlí a provádí terapie, se nachází na adrese Dělostřelecká 652/5 ve Střešovicích. Což je divné, protože je to vila která patří jeho exmanželce, od které se odstěhoval  a v které prováděl terapii a bydlel v první sérii. Ve druhé sérii, kdy odešel od rodiny bydlel na adrese Lomená 493/10 ve Střešovicích. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak si zhruba představuji, že probíhalo psaní závěrečného týdne: Zelenka: So... how do we end this final season? Dusová: We don't. Zelenka: Genius! Give this woman a raise! Na otevřené konce-nekonce jsem u Terapie z předchozích dvou sérií zvyklý, ale zde mě to zaskočilo hlavně ze dvou důvodů - jednak byla série inzerována jako poslední a druhak ty dopady na život Marka Pošty na konci byly opravdu velké a hodné rozuzlení. Jsem ale rád i za tu vymodlenou třetí řadu, dokonce o díl delší než byla druhá. Bez Dity jsem se obešel, zbylo aspoň víc peněz na díly s pacienty. Tam to je již standardní vysoká laťka - příjemně zahrané komorní drama zase s trochu jinými, neotřelými, a proto svěžími, problémy. Jako obyvkle jsou některé zajímavější, některé méně, ale všechny v příběhu mají svou roli a klidně bych vydržel je sledovat dál. Seriál však byl proti a i přes neukončení terapie většiny z nich nám ukončil vhled do ní. Což je ale na druhou stranu dobře, vzhledem k tomu, jak kolísavá byla kvalitně oproti předchozím sezónám (a to ani nerozebírám Markovo chování s jeho rodinou, kde jsem nad vším občas zíral, jelikož stejně jako jeho syn jsem Markovi fandil). ()

Trilobitter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední série v lecčems příjemně překvapila. Příběhy byly originální, zápletky zajímavé. Finále ale představuje vysloveně zklamání. Poslední díl byl nervydrásající přehlídkou absurdních dialogů, iritujících hereckých výkonů a nedokončených linií, na jejichž završení přitom celou sérii čekáme. Zejména linka se stalkerskou matkou si zasloužila důraznější zakončení, vztah Marka s Míšou pak nějaký důstojnější scénář, než jen končíme - aha, počkej ... ale vlastně nic.Terapie III za 4*, ale poslední díl za 1* a to jen kvůli kameře. Zklamání. Opravdu zklamání. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Táto séria bola oznámená na 53. MFF v Karlovych Varech. (deux88)
  • V terapii zazněl odborný termín haptika. Jedná se o způsob sdělení, které se tlumočí bezprostředním tělesným kontaktem s druhým člověkem. (sator)
  • 3. série byla natočena již v roce 2016, do vysílání se však dostala až v roce 2019. (fabecc1222)

Reklama

Reklama