Reklama

Reklama

Terapie

(seriál)
  • angličtina In Treatment (festivalový název)
Trailer 4
Drama / Psychologický
Česko, (2011–2019), 48 h 6 min (Minutáž: 21–29 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(116)

Obsahy(1)

Terapie je český seriál věnující se terapii lidem s psychickými problémy. Psycholog Marek Pošta (Karel Roden) se každý týden setkává s pěti klienty – pacienty, kterým se věnuje od pondělí do pátku. Formát seriálu je převzatý z izraelského seriálu BeTipul, ze kterého vycházel i americký seriál V odborné péči. (sator)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2011) (S01) 

Možná jednotlivé problémy jednotlivých pacientů vycházejí z reality, ale přijde mi, že jsou vybrány schválně s příklonem k bulváru. Hodně se probírá sex, což proč ne, ale popravdě osobně bych řešil spíš problémy komunikační s manželkou, případně krizi středního věku, prostě takové obyčejné "drobnosti", ale právě že ty jsou na takový seriál moc obyčejné. Roden vlastně nemá co hrát, a tak je to na jeho sparing partnerech, kteří ale někdy svou roli přepísknou a vedou ji ad absurdum. Nevím, jistou atmosféru to má, že je to statické, nu, to se dalo čekat, ale ty problémy, co se řeší, mi přijdou tak nějak mimo můj svět. ()

Série 2 (2013) (S02) 

Po zhlédnutí všech dílů si člověk řekne, proč na to vlastně koukal? Vždyť se nic nevyřešilo, v podstatě nikomu nepomohl, hlavně ne sám sobě. Navíc mi Roden jako psychoterapeut přijde hodně nevyrovnaný a občas i neprofesionální, když si klienty někdy pouští až moc k tělu. Navíc je to celé tak strašně vážně laděné, tak temně, až je to někdy směšné. ()

Reklama

Reklama