Reklama

Reklama

Terapie

(seriál)
  • angličtina In Treatment (festivalový název)
Trailer 1
Drama / Psychologický
Česko, (2011–2019), 48 h 6 min (Minutáž: 21–29 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(116)

Obsahy(1)

Terapie je český seriál věnující se terapii lidem s psychickými problémy. Psycholog Marek Pošta (Karel Roden) se každý týden setkává s pěti klienty – pacienty, kterým se věnuje od pondělí do pátku. Formát seriálu je převzatý z izraelského seriálu BeTipul, ze kterého vycházel i americký seriál V odborné péči. (sator)

Recenze uživatele ForGump k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2011) (S01) 

Opravdu špičkový seriál. Konečně se našla produkce, která vytvořila něco na naše poměry nevídaného. Škoda, že je to produkce HBO, jejíž programy nechytá úplně každý a jak se zdá nikomu z našich předních českých televizí se nechce koupit (nebo nelze?). Každopádně se jedná o přelomovou záležitost v české seriálové tvorbě. Režijně či kamerově není příliš co hodnotit, neboť se povětšinou pouze sedí. Nejdůležitějšími složkami jsou scénář a herecké výkony. Scenář, který má v některých momentech drobné slabé chvíle, je dobře napsaný. Hlavně chci vyzdvihnout herce a to především Karla Rodena. Jeho postava terapeuta Marka Pošty jako by mu bylo psaná rovnou na tělo a hodí se k jeho civilnímu naturelu. Nedovedu si ani představit, že by ho hrál někdo jiný. Klobouk dolů před jeho výkonem a taky bych chtěl povzdechnout nad tím, že se u nás již několik nerozdávají pořádné televizní ceny, ale tenhle problém už se letos při fiasku TýTý dost řešil. Tímto chci říct jen to, že bych věděl komu ty ceny dát. Ale zpět k seriálu. Nejlepšími dny jsou pro mě pondělí a čtvrtek. Protože jak Sandra, kterou hraje Tatiana Pauhofová, tak i manželská dvojice v podání Ani Geislerové a Martina Hofmanna, jsou zahrané dost intenzivně. Někde mezi hledám středu a pátek. Michaela Doubravová hraje gymnastku Lindu, která se (ne)pokusila o sebevraždu. Její postava je mnohdy dosti otravná, ale ke konci se všechno trochu projasní. Pátek, kdy Marek dochází ke své kolegyni v podání Kamily Magálové. I zde je potřeba mírně překousnout úvod této linie, protože poté se z ní stane dost zajímavá a velmi podstatná podívaná, kterou bych nakonec zařadil do toho lepšího. No a úterý, kdy dochází Lukáš Hejlík jakožto voják z Afghánistánu. Pro mě nejméně sympatická postava a nepříliš dobře zahraná postava. Každý si rozhodně najde toho svého oblíbeného. Velmi podstatná je také stopáž každého dílu, která není sebevražedná a je naopak naprosto ideální. Jenže rovnou říkám, že první řada je výborná, ale druhá... ()

Série 2 (2013) (S02) 

Karel Roden, Tereza Voříšková a jedna z nejlepších dramatických dějových linek v historii české filmové či televizní tvorby. Ostatní, kteří nehrají vůbec špatně jsou dobří (především Ornest), ale nebyli ti, u kterých by mi bylo až tak ouvej jako u Violy, kterou ztvárnila Tereza Voříšková. Neuvěřitelně autenticky podané, kde je vidět, jak se herečka absolutně překonává a zobrazuje spoustu nálad a pocitů. Snad nikdy jsem nikomu tolik nevěřil, co hraje. 85% ()

Reklama

Reklama