Reklama

Reklama

Terapie

(seriál)
  • angličtina In Treatment (festivalový název)
Trailer 5
Drama / Psychologický
Česko, (2011–2019), 48 h 6 min (Minutáž: 21–29 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(116)

Obsahy(1)

Terapie je český seriál věnující se terapii lidem s psychickými problémy. Psycholog Marek Pošta (Karel Roden) se každý týden setkává s pěti klienty – pacienty, kterým se věnuje od pondělí do pátku. Formát seriálu je převzatý z izraelského seriálu BeTipul, ze kterého vycházel i americký seriál V odborné péči. (sator)

Recenze uživatele kajas k tomuto seriálu (4)

Terapie (2011) 

Nejsem fanouškem rozdělení hodnocení na série, ale v tomto případě (hlavně kvůli velkým časovým mezerám mezi sezónami) jsem udělala výjimku. Zde tedy jenom zmíním, že i když jsem ve výsledku nehodnotila nejvyšší známkou, považuji "Terapii" za jeden z nejkvalitnějších seriálů, který kdy vyprodukovala nějaká česká televizní stanice. ()

Série 1 (2011) (S01) 

Je mi jedno, jestli je tento seriál přesnou kopií izraelského originálu. Já jsem na něm v době vysílání byla závislá, s napětím jsem očekávala každý nový díl. Obsazení je výborné (jestli půjdu někdy v životě k terapeutovi, nechci nikoho jiného než Rodena ;)), tvůrci jsou osvědčení profesionálové. Epizody mají krátkou stopáž, takže udrží po celou dobu diváka v napětí. Znělka je taky výborná. Zkrátka už vím, proč jsem se těšila půl roku dopředu na tuto seriálovou událost. Po absolvování všech dílů nadšení trochu opadlo (nebavily mě pátky s Ditou, vůbec jsem nepochopila samotný závěr), přesto považuji "Terapii" za nadprůměrné dílo mezi českými seriály a vůbec bych se nezlobila, kdyby vzniklo pokračování. ()

Série 2 (2013) (S02) 

Před dvěma lety na mě tento projekt působil jako zjevení, které jsem si opravdu zamilovala, a to hlavně kvůli Rodenovi. Druhá řada předčila má očekávání. Postavy a jejich příběhy jsou ještě uvěřitelnější, nejvíce mě zasáhly středy s fantastickou Terezkou Voříškovou následované úterky s dvojicí Švehlík + Winterová. I Magálová (s tou jsem mívala velký problém) mluvící svým rodným jazykem působí sympatičtěji než dřív. Král mezi českými seriály. ()

Série 3 (2019) (S03) 

Fantastická druhá série zůstala nepřekonaná, ačkoli začátek terapií všech nových pacientů vypadal hodně slibně. S každým dalším týdnem jsem ale seriál sledovala méně a méně pozorněji a závěr mě vyloženě zklamal. Minimálně od čtvrtečních sezení (s dvojicí Chýlková + Boková) jsem čekala důstojnější a razantnější zakončení. Nejvíc na mě nakonec zapůsobil "úterní" Vojta Dyk, protože asi jen málokdo čekal, že se dokáže tak vcitít do složité role transsexuála. ()

Reklama

Reklama