Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký snímek je inspirovaný neuvěřitelným skutečným příběhem rodiny Beamových. Když se Christy (Jennifer Garner) dozví, že její desetiletá dcerka Anna (Kylie Rogers) trpí vzácnou a nevyléčitelnou nemocí, začne bojovat za její uzdravení a urputně se snaží najít řešení. Poté, co Anna přežije děsivou nehodu, se bezprostředně po dramatickém pokusu o její záchranu stane zázrak, který vyrazí dech lékařským specialistům, stmelí celou rodinu a inspiruje jejich komunitu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (111)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Akosi som sa obával, že to bude ďalšia z gýčových mohutných kresťanských agitácií, a tak som nemal žiadne veľké očakávania. Ale našťastie sa to po väčšinu času uberalo úplne iným smerom, a síce vedeckým pohľadom na daný problém s príchuťou dilemy ako to mohol Boh dopustiť (to by zaujímalo aj mňa). Postavy nadmieru sympatické, takisto ich psychologický vývoj a zmena postojov na základe okolností. Všetko výborné, až na záverečné kostolné "vytriezvenie", ktoré svojim spôsobom dosť pokazilo celkový dojem z celého filmového zážitku. Áno, zázraky (resp. nevysvetliteľné náhody) sa dejú - niektoré nedokážeme ani vysvetliť, ale Boha by som z toho predsa len radšej vynechal (viac mi pasovalo k tomu to vysvetlenie doktora Nurka). Celý čas som to malo nábeh na 5*, ale za ten sugestívny agitačný koniec hviezda dole! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na podobné bláboly mě prostě neužije. Jasně, že se mohlo stát něco divného, co nevysvětlíme, protože na to ještě nemáme kapacitu a vědomosti, ale okamžitě se ohánět bohem je prostě póza. Navíc jsou postavy neskutečně nudné a předvídatelné, jako kdyby každá americká rodina byla starostlivá a krásná a milující. Kýč, navíc nábožensky blábolící. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obsahuje nepřímé spoilery! Rodinné drama s výrazným křesťanským otiskem a s tím souvisejícím sentimentem, který tu teče po kýblech. Ač tu víra hraje také svou pro charaktery podstatnou roli, film předkládá divákovi i racionální vysvětlení. Ve finále je vlastně úplně jedno, zda divák věří nebo ne, jde především o samotné postavy jejichž odhodlání a víra minimálně dopomohla ke šťastnému konci. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele

Jestli mám být upřímná, tak tyhle filmy moc nemusím, ale jsem si jistá, že zažraní křesťané na to budou určitě koukat s otevřenou hubou a rozplývat se nad dokonalostí toho šéfíka tam nahoře. Víra je dobrá věc, avšak nic se podle mě nemá přehánět. Bohužel to tady nevyšlo a celé se to zvrhlo v jednu velkou modlící šaskárnu. Pro příšte by mohli méně tlačit na pilu a možná by vznikl i nějaký přijatelný film s křesťanskou tematikou. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto nechce tomu ani skutočnosť, ani realita, ani pravda nepomôže a bude to považovať za agitku. Sú proste takí ľudia, že keby sa im uzdravila týmto spôsobom aj ich vlastná dcéra, tak by neuverili. Pretože skrze pýchu nechcú. Aj preto je zázrak nielen to, čo sa stalo v tomto filme a rodine Beamových, ale to, že sa tento film dlhodobo drží v červených číslach, nakoľko je tu mnoho obmedzených služobníkov, ktorí nenávidia všetko spojené s vierou, apelujú na zdravý rozum, ktorý im samým chýba, a odpadujú bez rozmyslu. Pritom film sám o sebe vôbec netlačí na kresťanstvo a až do konca to necháva vo vlažnej rovine. Až výpoveď dievčatka niečo na tom mení, ale ako to mali natočiť ateisticky korektne? Mali si vymyslieť, že to dievča nevidelo vôbec nič, len tmu, a že ju zachránila napríklad lakocinka od firmy fajzer? To by už bolo prijateľné? Všetko je krásne vysvetlené v závere filmu a kto sa nechce zamyslieť, tomu žiaľ asi niet pomoci. Som rád, že vychádzajú aj takéto filmy. Dávajú nádej a upevňujú odhodlanie. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Jedna z dcér hovorí o tom, že má trinásť a mama, ktorú hrá Jennifer Garner, hovorí: "Ja viem, v podstate si už dospelá." Je to narážka na film Cez noc tridsiatničkou (2004), kde si Garner zahrala dievča, ktoré sa doslova cez noc stalo dospelou. (Arsenal83)
  • Doktoři používají termín spontánní remise (spontaneous remission). Je to termín pro vysvětlení něčeho, co nejde vysvětlit ani moderní medicínou. Jedná se o vymizení příznaků poruchy či nemoci, aniž by došlo k specifické léčbě. (Jamal)
  • Natáčanie začalo v Atlante v štáte Georgia, v júli 2015. Skončilo v auguste toho istého roku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama