Reklama

Reklama

Ztráta nás změní. Tragédie nás zkouší a síla je náš smysl života... Skutečný příběh muže, který se stal obětí bombového útoku na Bostonském maratonu 2013. Bojoval a přežil, aby si získal srdce obyvatel svého města a stal se symbolem naděje. Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal) je bostonský rodák, docela obyčejný muž, který pracuje v lahůdkách a žije v malém dvoupokojovém bytě se svou matkou Patty, závislou na alkoholu. Jednoho dne v místním baru Jeff potká svou bývalou přítelkyni Erin, která obdivuje jeho laskavost a šarm, ale frustruje ji jeho nedostatek zaujetí. Erin mu sdělí, že poběží Bostonský maraton, aby získala peníze pro nemocnici, ve které pracuje. Jeff požádá každého štamgasta v baru, aby finančně přispěl a slíbí ji, že na ni bude čekat v cíli s velkým transparentem. V den maratonu Jeff spěchá, aby se dostal do cíle včas. Jak se Erin přibližuje, na místě, kde čeká Jeff, vybuchne bomba. Jeffovi museli amputovat obě nohy nad kolenem. Když znovu nabyl vědomí, vzpomněl si, že před výbuchem spatřil atentátníka…Patty volá FBI. Ale Jeffova vlastní bitva právě začíná. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (128)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Jake Gyllenhaal je borec a mě se s nim líbí snad každý film kde se objevil v hlavní roli. Viděl jsem The Patriots Day od Berga kde máme atentát z Bostonu z pohledu policie a teď i z pohledu oběti. A je to silnej film a ten člověk je frajer a i když to vypadlo, že je zlomený, tak se nakonec sebral a žije si normální život. Ten nátlak co na něj ale byl muselo být něco neuvěřitelnýho. Skvělý životopisný drama. 90% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Herecky silné, to si vždycky všichni pohlídaj, ale fakt mě nebavilo skoro hodinu něco sledovat, jak Jeff na někoho řve, a když neřval zrovna on, chytl se toho někdo jiný. Mám se cítit provinile, že se mi takovéhle silné příběhy, zakončené tleskáním plného stadionu ve stoje, zdají zbytečné? ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Patriots Day sledoval bombový útok ze strany policie, Stronger ze strany obyčejného diváka, který kvůli bombě přišel o nohy. Jake je výborný a hraje co to jde, ale zbytek nijak extra nezaujme. Sice to je silné téma, ale film mě nijak nedokázal vnutit nějaké silnější pocity a zůstává to u průměrnosti. ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Já tyhle filmy rád, je šílený jak člověk může během vteřiny dopadnout. Je fakt že může film chvílema někoho nudit, ale já dávám ještě bodík navíc za Gyllenhaala. Že ten kluk nemá ještě Oscara je mi záhadou, zahraje cokoli. S Tomem Hardym nejlepší z mladé generace herců! ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

I přes výborný výkon Jaka Gyllenha mi to pořád přjide dost jako klišé i když je to podle skutečné události ale celkově hrůza a děs. Američani tohle téma určitě taky zpracujou jěžtě tak 9x něž je to omrzí podobně jako 11. září ten jejich patrioizmus hrůza skoro jako fašizmus někdy to fakt přehání. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Nádherný film... Mám takovéto filmy rád, i když jsou smutné až hodně drsné - tento ale na to jde jinak. Ano dočkáme se i plných tribůn jásajících na počest Jeffa Baumana na stadionech Boston Bruins a pochopitelně Red Socks (toliko americký patos) - jde tu o něco úplně jiného.. Prožijeme skutečný, nepřikrášlený příběh muže ( a jeho přítelkyně Erin - která to zdaleka taky nemá lehké), kterému jako jednomu z mnoha změnil život bombový atentát, při kterém přišel o obě nohy (scéna, kdy vzpomíná na první chvilky po útoku mě fakt dostala) a on pak změnil život mnoha dalším lidem. Největší plus filmu je pochopitelně fantastický Jake Gyllenhaal (jako obvykle) a hlavně žážitky z nemocničního prostředí - zádně o rok později, ale hezky ukazují i první převaz... Konec se odehrává ve dvou rovinách, z Jeffa se stává celebrita a zároveň táta, takže ještě předtím musel vyhrát svůj vnitřní boj a to se mu povedlo...95% ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Z bostonského atentátu si pamatuju docela zřetelně spíš oba atentátníky, jejich jména a podoby, u přeživšího z nich jsme měli dopadení v té lodi téměř v přímém přenosu. Přiznám se, že příběh Jeffa Baumanna jsem tehdy nezaznamenala, a i skutečnost, že identifikoval jednoho z atentátníků, slyším poprvé. Proto jsem se se zájmem podívala na tento film. Jeffův příběh je o ztrátě (nohou) a nalezení (schopnosti znova chodit). Cesta mezi tím byla dlouhá a strastiplná. Jeff totiž nebyl žádný hrdina ani před svým zraněním, to jen všichni kolem něj ho z něj chtěli mít. Byl pořád stejně nezralý, nezodpovědný a nespolehlivý, což se projevovalo i v přístupu k rehabilitaci a nácviku chůze. Holt každý není Meresjev...Velice obdivuji rozhodnutí jeho přítelkyně být v té době s ním, a i když se později rozvedli, myslím, že ona může mít svědomí čisté. A možná právě vědomí nastávajícího otcovství, přes počáteční šok, dodalo Jeffovi sílu postavit se nepřízni osudu i snášet ten statut hrdiny, kterého z něj chtěla Amerika mít. Neboť tohle je tam normální, ať se to komu líbí či nelíbí, proto ten patos v závěru filmu, jinak nemám výtky. Film vznikl podle výborného scénáře, za kamerou stál génius, Jake Gyllenhaal byl vynikající. A proto volám zároveň s RKBoy: dejte tomu chlapovi konečně Oscara! Souhlasný komentář: Matty. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Gyllenhlal i vicemene vsichni okolo jsou super vicemene, ale postrada to pevnou ruku jak v rezii , tak od scenare. Slo to udelat mnohem lip, tedy, pokud to vubec melo byt zfilmovano ve vysledku ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Kým Patriots Day sa zameral na Bostonské udalosti z roku 2013 globálne, tak film Stronger sa zamerá len na príbeh J. Baumana, ktorý bol jedným z obetí útokov. Príbeh neľahký a na psychiku náročný. J. Gyllenhaal tu (opäť) predviedol veľmi slušný a vyrovnaný výkon a dosť ma prekvapuje, že ani nominovaný nebol na Oscara. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelné drama se skvělou režií, kamerou, Jakem Gyllenhaalem a Mirandou Richardson se v poslední půlhodině /pravděpodobně pod tlakem producenta/ láme v limonádu plnou patosu a hloupých dialogů. Možná ta hlavní myšlenka o tendenci společnosti vytvářet hrdiny bez ohledu na reálný stav věcí je tak v závěru obrácená úplně naruby a to je škoda. Oskarovka v dobrém i zlém. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

I keď je to skutočný príbeh, jeho priebeh je predvídateľný až hanba. Týpek príde skraja filmu o nohy pri dobre známom Bostonskom teroristickom útoku a potom si prejde všetkými fázami sebaľútosti aby v sebe nakoniec našiel silu žiť, the end. Kameň úrazu je v tom, že osudy hlavnej postavy ma nechali úplne chladným a rovnakú tému som uz videl spracovanú záživnejšie. Je to skrátka povinný pomník pre "pravého amerického hrdinu". 5-/10 ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Jde hrdina se svým hrdinou!" Jake dokáže zahrát opravdu všechno. Škoda, že poslední část filmu sklouzla až k melodramatu. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Film normálny, ale podľa mňa išlo o príbeh obyčajného človeka, ktorému bomba počas teroristického útoku odtrhla nohy a následne príbeh jeho démonov a tlaku verejnosti, ktorá ho povýšila na hrdinu. Slabých 7/10. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Námet taký silný, že silnejší už azda nemohol byť, navyše, podľa skutočnej udalosti. Myšlienka a la pohľad do utrápenej duše "hrdinu" v spolupráci s Gyllenhaalovým parádnym výkonom (miestami one man show, ktorú on jednoducho vie) výborne zapasovali. Čo neskutočne, ale neskutočne zbytočne zráža hodnotenie, je pátosovitosť, mnoho scén pôsobí vyslovene nasilu a nepodarene a prenikajú až do trápnosti. Tá jedna hviezda, ktorá chýba do plného hodnotenia, veľmi mrzí, pretože spomínané nepodarenosti dosť pokazili zážitok z kvalitného filmu. ()

MoniKoloma 

všechny recenze uživatele

Silný příběh ale zbytečně dlouhý. Začátek půl hodiny dobrý a smutný a pak už to bylo stejný dokola jak chodí na rehabilitaci a učí se žít život bez noh. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Marně si vzpomínám na nudnější drama. I když má film něco pod 2 hodiny, pocitově má minimálně 3, protože i když Jake hraje jak o život a drží celý film zuby nehty nad vodou, občas ani on nezabrání tomu totálnímu nic. 3 za Jakea, víc si ten film totiž nezaslouží. Chtěl by být strašnou depkou, a on místo toho jen strašně nudí. ()

Související novinky

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Reklama

Reklama