Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zoe (Léa Seydouxová) a Cole (Ewan McGregor) jsou blízcí kolegové a tajní milenci v robotické společnosti, která se specializuje na výrobu "syntetických partnerů". Když se mezi nimi začne rýsovat milostný vztah, robot jménem Ash (Theo James) odhalí jejich utajovanou aférku a v záchvatu žárlivosti vyzradí krutou pravdu - Zoe není lidská bytost, ale také jedna z robotů. Vztah Zoe a Colea, zmítaných mezi svou vzájemnou náklonností a stigmatem obklopujícím citové vazby člověka a stroje, se rozpadne. Zatímco se Ash pokouší Zoe přesvědčit, aby přijala to, kým je, milostný trojúhelník se rázem ocitá v bouřlivé erotické spirále zmatku, zrady a nejintenzivnějšího lidského citu – lásky. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (44)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Studené jak čumák robotického psa. Love story mezi tvůrcem a jeho umělým výtvorem (trochu incestní, ne?) je mělká a roztáhlá. Spíš jsem z toho měla dojem, že je to o chlápkovi, který začne ze vztahu couvat ve chvíli, když se ukáže, že jeho vyvolená má i nějaké ty chybky (což se v životě děje velmi často, bez ohledu na to, jestli dotyčná je robot, mimozemšťan nebo obyčejná holka). A místo ženy (androidky) pak dá přednost jiné, která s ním jen spí. Ve filmu je to doslova, ale vyznívá to nezáměrně ironicky. Snímek se vyznačuje dlouhými záběry na polocelky a detaily hrdinů – hodně suchopárné. Otázku, co je to vlastně lidství, film jen lacině nadhodí, ale nijak neřeší, natož aby přišel s vlastní odpovědí. Pokud vás zajímá tohle téma, tak líp se k němu postavil i Frankenstein. SHRNUTÍ: Kterak si vyrobit přítelkyni. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Zoe" bude decembrové prekvapenie roku 2018. Vidím, že väčšinu ľudí to nenadchlo a nebudem im nič vyhovárať. Viem pochopiť ich pocity. Alemne akosi tento film skutočne sadol na dnešnú náladu a musím povedať, že ho potrebujem vyzdvihnúť. Minimálne pre ten celkový dojem. Nemôžem povedať, že by film nemal žiadne problémy. Nájdu sa tu nejaké a skúsim ich rozobrať. Najväčším problémom filmu je pre mňa fakt, že sa akosi snaží povedať veľmi veľa vecí, ktoré akosi ťažko spolu spája. Viem si z toho predstaviť minimálne 2 - 3 filmy, ktoré by mohli lepšie rozobrať svoju myšlienku celkovo. Miesto toho sa to však má všetko prepojiť a dojsť k jednej dôležitej pointe. No poviem pravdu, že tá pointa filmu je podľa mňa tak dobrá, že to osobne dokážem prijať. Pretože občas je treba prísť na to čo je skutočné a čo nie. A niekedy to môžu byť úplne iné veci, než by si väčšina ľudí mohla myslieť. Najmä si vezmime fakt, že v tomto filme sa objavuje liek, ktorý má ľuďom priniesť opätovne pocit prvého zamilovania. No keď sa ukáže ako sa to dá veľmi dobre zneužiť ako droga, tak sa čaro toho vytráca. A je smutné si potom uvedomiť, že bez tej drogy už ani nevedia ľudia cítiť niečo skutočné. Prvá polovica filmu je pre mňa vtipná, romantická, má dobré tempo, skvele sa mi to sledovalo a bol som maximálne spokojný do momentu, kedy nepríde tá nehoda. Potom sa to začína zamotávať a hoci do toho dávame pointu a konflikt, akosi ma to prestalo zaujímať až natoľko intenzívne. Stále som bol zvedavý čo sa bude diať... kam to dospeje, akú to bude mať rezolúciu, no výsledne som dospel k tomu, že tento film chce ukázať niečo, čo je skutočné. Vo svete, v ktorom už väčšina vecí nie je ani v najmenšom skutočná. A nájsť v ňom pravdu môže byť to najúžasnejšie na svete. Herecké výkony sú schopné, Leá Seydoux a Ewan McGregor majú spolu dobrú chémiu a sú tu aj vizuálne pekné scénky na pozeranie. Emočne ma to chytilo, ale je treba povedať, že miestami som mal pocit, že trošku to mohli prepracovať a možno sa tak nemuseli sústrediť na niektoré veci až tak moc. Pre mňa príjemný film a rozhodne veľké prekvapenie roka. Ale možno som jediný, ktorý tak tento film vníma. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Romance mezi osamělým inženýrem umělé inteligence (rozvody) (Ewan McGregor) and Zoe (Léa Seydoux). Vytvoří syntetického člověka. Zpěvačka Christina Aguilera zde hraje roli prostitutky - robota. Tématem je jak technologie ničí vztah. Zkoumání ztráty lásky ve filmu ale vyznívá jako emoční nezralost. Rozhodněte se po shlédnutí sami, jestli tohle filosofické zkoumání lásky a autenticity je mezi jinými festivalovými filmy zapamatovatelné. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazila náhodou a proto jsem neměla žádné informace dopředu a tedy žádná očekávání. Dala bych 3 hvězdičkyy, ale oproti jiným filmům mnou ohodnocených 3 hvězdami mi to přišlo nefér. Navíc jsem ani neuvažovala, že bych se na film nedodívala. Což si zaslouží hvězdiček 5! A proto - 1 hvězda za nápad, 1 hvězda za celkový výběr castu a vizualizaci, 1 hvězda za Ewana, 1 hvězda za Thea, 1 hvězda za to, že jsem vůbec nepoznala Christinu Aguileru, přestože jsem ten samý den viděla Varieté, a mé osobní stržení hvězdy za nerealistický závěr ¯ \ _ (ツ) _ / ¯ ()

RumbleFish 

všechny recenze uživatele

Vydařená komorní a melancholická romance zahalená ve futuristickém hávu, který vzhledem k soudobému zplošťujícímu se vnímání reality nemusí být tak dalekou budoucností. Pokud máte rádi styl Black Mirror či minimalistické sci-fi Andrewa Niccola, nešlápnete vedle. McGregor svou vizáží dá vzpomenout na vysloužilého Rentona, charisma Léy Seydoux netřeba zdůrazňovat. Velmi dobře zvolaný hudební podkres. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Zhruba ve čtrnácté minutě filmu, když Zoe (Léa Seydoux) mluví s nově zapojeným „robotem“ a on jí říká, že trochu četl, si můžeme všimnout, že na stole leří kniha Franze Kafky – pravděpodobně „Proměna“. (Elizabeth13)
  • Natáčeno se v Montréalu a Londýně. (griph)

Reklama

Reklama