Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zoe (Léa Seydouxová) a Cole (Ewan McGregor) jsou blízcí kolegové a tajní milenci v robotické společnosti, která se specializuje na výrobu "syntetických partnerů". Když se mezi nimi začne rýsovat milostný vztah, robot jménem Ash (Theo James) odhalí jejich utajovanou aférku a v záchvatu žárlivosti vyzradí krutou pravdu - Zoe není lidská bytost, ale také jedna z robotů. Vztah Zoe a Colea, zmítaných mezi svou vzájemnou náklonností a stigmatem obklopujícím citové vazby člověka a stroje, se rozpadne. Zatímco se Ash pokouší Zoe přesvědčit, aby přijala to, kým je, milostný trojúhelník se rázem ocitá v bouřlivé erotické spirále zmatku, zrady a nejintenzivnějšího lidského citu – lásky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (44)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že film může děkovat Lée Seydoux za to, že se podílela na filmu. Ta mě svojí rolí dokázala učarovat, že jsem se na tenhle jinak docela zasněně nudný sci-fi romantický kousek i neměl problém dodívat. Jinak to byla vcelku jasná nuda, která chvílemi zaujala pohledem na blízkou budoucnost, ale ne zase natolik, abych z toho sršel radostí a nadšením. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $292,000▐ Skoro až artovo suchá - chladná ťažoba. Určite by to chcelo lepší dejový náboj. /40%/ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jde o zajímavou vizi budoucnosti, kde se smazává hranice mezi lidmi a roboty. Mám slabost pro Léu i Rashidu, takže jsem se dokázal vyrovnat s plíživým tempem i všudypřítomnou depresí. Silnější emoce ovšem nevykřesá příběh, ale především vhodně zvolená hudební složka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stroje. Čísla. Emoce. Programy. Jedničky a nuly. Už si holt mezi sebou příliš nerozumíme, proto si vyrábíme syntetické lidi, kteří lépe pochopí pocity druhého i jeho citové potřeby. Nebo různé léky, které například u párů probouzí stejné hormony. Dohlíží na to Ewan McGregor a Léa Seydoux. A právě ta se do něj zakouká. Jenže při testu kompatibility zjistí, že potenciál jejich vztahu se rovná nule. Až pak se dozví zásadní pravdu. Mladý tvůrce Drake Doremus umí. Tedy osobně mě mile potěšil slušnými vztahovými kousky Zamilovaní a Breathe In. Když se pak rozhodl pro ambicióznější látku, nemělo to tak pevné švy. Ač se znovu věnoval vztahům a kotrmelcům mezi nimi. A vždy dodal trochu té osobité divnosti. Ta je i tady. Stejně jako atmosféra. Stejně jako slušní herci. Ale prostě to nedrží tak pohromadě, jak bych si přál a hlavně z toho nevychází emoce, se kterými by alespoň u mě uspěl. 65% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príliš veľa originality v Zoe nehľadajte, každopádne má film aspoň veľmi svojskú, hypnotickú a melancholickú atmosféru. A samozrejme prvotriedne obsadenie. Pričom zaujímavých hercov nájdeme aj pri vedľajších postavách, viď netradičná robot-bordel-mamá Miranda Otto alebo robot-šľapka Christina Aguilera. Prečo sa James Bond zamiloval zrovna do Léy Seydoux stále nechápem, charizmu má ale táto herečka dostatočnú na to, aby mohla byť hlavnou atrakciou tohto filmu. Každopádne by Zoe slušalo klubové kino viac než televízna obrazovka. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Zoe" bude decembrové prekvapenie roku 2018. Vidím, že väčšinu ľudí to nenadchlo a nebudem im nič vyhovárať. Viem pochopiť ich pocity. Alemne akosi tento film skutočne sadol na dnešnú náladu a musím povedať, že ho potrebujem vyzdvihnúť. Minimálne pre ten celkový dojem. Nemôžem povedať, že by film nemal žiadne problémy. Nájdu sa tu nejaké a skúsim ich rozobrať. Najväčším problémom filmu je pre mňa fakt, že sa akosi snaží povedať veľmi veľa vecí, ktoré akosi ťažko spolu spája. Viem si z toho predstaviť minimálne 2 - 3 filmy, ktoré by mohli lepšie rozobrať svoju myšlienku celkovo. Miesto toho sa to však má všetko prepojiť a dojsť k jednej dôležitej pointe. No poviem pravdu, že tá pointa filmu je podľa mňa tak dobrá, že to osobne dokážem prijať. Pretože občas je treba prísť na to čo je skutočné a čo nie. A niekedy to môžu byť úplne iné veci, než by si väčšina ľudí mohla myslieť. Najmä si vezmime fakt, že v tomto filme sa objavuje liek, ktorý má ľuďom priniesť opätovne pocit prvého zamilovania. No keď sa ukáže ako sa to dá veľmi dobre zneužiť ako droga, tak sa čaro toho vytráca. A je smutné si potom uvedomiť, že bez tej drogy už ani nevedia ľudia cítiť niečo skutočné. Prvá polovica filmu je pre mňa vtipná, romantická, má dobré tempo, skvele sa mi to sledovalo a bol som maximálne spokojný do momentu, kedy nepríde tá nehoda. Potom sa to začína zamotávať a hoci do toho dávame pointu a konflikt, akosi ma to prestalo zaujímať až natoľko intenzívne. Stále som bol zvedavý čo sa bude diať... kam to dospeje, akú to bude mať rezolúciu, no výsledne som dospel k tomu, že tento film chce ukázať niečo, čo je skutočné. Vo svete, v ktorom už väčšina vecí nie je ani v najmenšom skutočná. A nájsť v ňom pravdu môže byť to najúžasnejšie na svete. Herecké výkony sú schopné, Leá Seydoux a Ewan McGregor majú spolu dobrú chémiu a sú tu aj vizuálne pekné scénky na pozeranie. Emočne ma to chytilo, ale je treba povedať, že miestami som mal pocit, že trošku to mohli prepracovať a možno sa tak nemuseli sústrediť na niektoré veci až tak moc. Pre mňa príjemný film a rozhodne veľké prekvapenie roka. Ale možno som jediný, ktorý tak tento film vníma. Hodnotenie: B+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Romance mezi osamělým inženýrem umělé inteligence (rozvody) (Ewan McGregor) and Zoe (Léa Seydoux). Vytvoří syntetického člověka. Zpěvačka Christina Aguilera zde hraje roli prostitutky - robota. Tématem je jak technologie ničí vztah. Zkoumání ztráty lásky ve filmu ale vyznívá jako emoční nezralost. Rozhodněte se po shlédnutí sami, jestli tohle filosofické zkoumání lásky a autenticity je mezi jinými festivalovými filmy zapamatovatelné. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Drake Doremus zpracovává ve svých filmech stále dokola jedno a to samé téma. Lásku mezi mužem a ženou, která je z různých důvodů nevhodná či zakázaná. V Breathe In je to láska mezi otcem od rodiny a mladou výměnnou studentkou, v Equals nepřeje vztahu sama společnost a v nejnovější Zoe zkoumá možnosti soužití člověka a "replikanta". Doremusovy snímky mě pokaždé něčím zaujmou a ač se vždy jedná o poměrně minimalistickou a uměřenou podívanou, dokážou předat docela silné emoce. Zoe je však pro mě osobně asi nejstudenější ze zmiňovaných filmů a chvílemi spíše vypadá jako hodně povedený studentský projekt. Závěr dojem naštěstí poměrně zachraňuje, nicméně i tak osobně považuji Zoe za asi ten nejslabší Doremusův kus. 5/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Studené jak čumák robotického psa. Love story mezi tvůrcem a jeho umělým výtvorem (trochu incestní, ne?) je mělká a roztáhlá. Spíš jsem z toho měla dojem, že je to o chlápkovi, který začne ze vztahu couvat ve chvíli, když se ukáže, že jeho vyvolená má i nějaké ty chybky (což se v životě děje velmi často, bez ohledu na to, jestli dotyčná je robot, mimozemšťan nebo obyčejná holka). A místo ženy (androidky) pak dá přednost jiné, která s ním jen spí. Ve filmu je to doslova, ale vyznívá to nezáměrně ironicky. Snímek se vyznačuje dlouhými záběry na polocelky a detaily hrdinů – hodně suchopárné. Otázku, co je to vlastně lidství, film jen lacině nadhodí, ale nijak neřeší, natož aby přišel s vlastní odpovědí. Pokud vás zajímá tohle téma, tak líp se k němu postavil i Frankenstein. SHRNUTÍ: Kterak si vyrobit přítelkyni. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Léa se mi líbila hodně což mě překvapilo. Romantický film je to sice slabší ale hudbu ma skvělou a myšlenka dokázat něco víc není špatná ale je to zbytečně dlouhe škoda ale chválim výlet na chatu krásne místo na léto ne na zimu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pripomenulo mi to filmy Andrew Niccola. Komorne sci-fi zalozene na myslienke a postavach. A ten sci-fi balast okolo len dotvara prostredie v ktorom sa pribeh odohrava. Lenze mi to pripadalo az prilis chladne, aby ma zaver dostal do emocionalne kolien. A ani ta myslienka nebola az tak uchvatna. 5/10. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Filmy o vztazích mezi roboty a lidmi mě baví. Zejména pokud jsou takové filmy pojaté artově, lehce melancholicky a těžce romanticky. I když zas tady té romantiky bylo tak nějak přiměřeně, takže to nijak nerušilo výsledné vyznění filmu, kdy lidé berou jakousi tabletku, aby si přivodily. Fajn linka byla i ta se syntetickým veřejným domem s Christinou Aguilerou v ústřední roli. Sakra, nevím, jak moc byla přikrášlená, ale vypadala naprosto roboticky! Jo, mně se tohle líbilo a je to jeden z těch filmů s robotama, který si za pár let klidně pustím znovu. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Drake Doremus sa opäť sústredí na vzťahy, city, emócie. Vsádza do sveta technického pokroku - takzvaný syntetickí ľudia sa stávajú čoraz dokonalejšími a hranica medzi nimi a ľuďmi je veľmi tenká. Vytvára, ako vždy, osobitú atmosféru - tentokrát je všetko snové, pomalé, omamné, aj vďaka hypnotizujúcej hudbe. Dokážu roboti cítiť? Zamilovať sa? Alebo je to iba veľmi reálne pôsobiacia substitúcia? Léa Seydoux je nádherná a svojím čarom dotvára celý film. Doremus však načrtol aj fascinujúcu paralelu ľudských citov, zúfalej túžby milovať. Vytvoria kvôli tomu drogu, ktorá má navodiť pocity prvej zamilovanosti. Po jej odznení zostáva iba prázdnota - túto dejovú líniu však nedoťahuje dokonca, je skôr pozadím celého príbehu. A tak mám znovu pocit, ako aj pri predošlých filmoch pána režiséra, že svoj potenciál stále ešte skrýva. Akoby ho nechcel ukázať svetu! A tak zostávam pri tesných troch hviezdičkách, i keď sa ma snažil presvedčiť aj mojou obľúbenou skupinou, ktorá tu zahrala rovno dvakrát. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sice něco takového už tady bylo, ale i tak Zoe funguje celkem dobře, moc nenudí a má sympatické postavy. Sice hodina čtyřicet pět je až příliš a celý ten film se zbytečně táhne, ale zase je to docela dobře natočené a jak už jsem psal - moc to nenudí. Taky je zde velmi dobrý soundtrack a hlavně se mi líbila ta ambientní skladba v úplném závěru. Ještě musím pochválit obstojné vedení příběhu a to občasné filozofování zde taky není na škodu. Celkově mi Zoe docela sedla, sice na víc jak 3* není, ale jinak to ujde. Stylem, jakým je to natočené, mi to trochu připomnělo filmy Mika Cahilla, ale největší prdel je, že všechny filmy, co se o jeho styl snaží, jsou nakonec lepší než ty od něj). 3* ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

V té sci-fi rovině pro mě Zoe selhává, protože ten koncept, že se podaří vytvořit plně myslící a cítící bytost je velmi, velmi naivní. Na druhou stranu mi to vadí mnohem méně, než sledovat další klišé s frankenstainovským komplexem. Jenže Zoe nebyla jako sci-fi ani zamýšlena. Proto je především v první půli, pro mnoho lidí nudně předvidatelná. A dokonce to primárně není vztahová romanťárna, byť je druhá polovina sladkobolná a trochu jako z červené knihovny. Takže proč se mi to vlastně líbilo? Zoe nabízí možnost vcítit se a nechá vás rozvíjet svá vlastní proč a co kdyby... . Já viděl film o hledání. O lidské touze mít pod kontrolou to, co námi nejvíc zmítá...naše emoce, city. O strachu, že se láskou zase zraníme a tentokrát už to bude trvalé. A taky o způsobech, jak se tomu vyhnout a o tom, že někdy prostě musíte zavřít oči a skočit. No...když já, starý cynik jsem tam viděl tohle...zajímalo by mě, který tupec sesmolil obsah, který tady visí. Polovina toho není pravda a uvádí Zoe jako přiblblou béčkovou romantiku. Ano, třeba na kousek jako je Ona, sice tento film nemá, ale vyzněním a poselstvím, zase tak daleko není. Ta čtvrtá hvězda je za výkon Léa Seydoux a Ewan McGregora. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazila náhodou a proto jsem neměla žádné informace dopředu a tedy žádná očekávání. Dala bych 3 hvězdičkyy, ale oproti jiným filmům mnou ohodnocených 3 hvězdami mi to přišlo nefér. Navíc jsem ani neuvažovala, že bych se na film nedodívala. Což si zaslouží hvězdiček 5! A proto - 1 hvězda za nápad, 1 hvězda za celkový výběr castu a vizualizaci, 1 hvězda za Ewana, 1 hvězda za Thea, 1 hvězda za to, že jsem vůbec nepoznala Christinu Aguileru, přestože jsem ten samý den viděla Varieté, a mé osobní stržení hvězdy za nerealistický závěr ¯ \ _ (ツ) _ / ¯ ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Filmy z podobného súdka, teda filmy ktoré sa pohrávajú s myšlienkou zavedenia umelej inteligencie do života obyčajných smrteľníkov a ich spoločnej interakcie sú už bežnou rutinou. Tento film je z mnohých hľadísk už prekonaný. Čo sa týka lásky stroj vs človek. Čo sa týka interakcie stroj vs stroj. Všetko tu už bolo a bolo to natočené lepši alebo pútavejšie alebo s väčším emocionálnym nábojom. Aj napriek tomu má ale Zoe čo ponúknuť. V neposlednom rade herecké obsadenie, ktoré sa snaží dostať film do nadpriemerných vôd. Dej, ktorý aj napriek absencií emócií celkom baví a nenúti diváka k absolútnemu nezáujmu. A predovšetkým stopáž, ktorá nie je vôbec prestrelená a film končí presne vtedy kedy má aby diváka neomrzel. 55% ()

Reklama

Reklama