Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaké kampaně vyšly pro a proti veganství? Kdo se na nich podílel a s čím pohnuly? Čerstvé shrnutí veganského roku 2017 v krátkém filmu od Plant Based News. Zdroj: www.nomnom.cz (whack)

Recenze (2)

whack 

všechny recenze uživatele

Prostredníctvom šikovne zostrihaných exkluzívnych aj televíznych rozhovorov s početným množstvom známych osobností (asi 95!!), spolu so zábermi z niekoľkých dokumentárnych filmov, dokument približuje svet vegánstva roku 2017; predstavuje vojnu medzi propagátormi produkcie kravského mlieka a rastlinného mlieka, rôzne negatívne dopady živočíšnej výroby, korupciu v zdravotníctve a iných inštitúciách, mediálne dezinformácie, mýty o živočíšnych produktoch, rastúci záujem o vegánstvo vo svete, vegánskych športovcov a celebrity, a iné témy. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Nařízení 2117.¬         Obvykle tendenční a nekritický dokument, v podstatě obludná ideologie, která, dostala-li by se k moci, napáchala by víc škody než užitku, neboť kde není kritckého rozmyslu, kde jsou podstatné pouze nepřesahující ideje, tam není rozumné uvažovati o dobrém výsledku díla. Hrubě se odvažuji odhadnouti, že vegany jsou ze čtyř pětin manipulovatelní a zmanipulovaní blbci, třebas s vysokoškolským diplomem (není rozhodující). Profesionálně natočeno, tudíž s nezanedbatelnou přesvědčovací schopností. Dokument svým doporučovacím (reklamním) pojetím námětu je vlastně bájí, kterou se opájí samo veganské hnutí, bez příslušného kritického náhledu počítajícího s jinými skupinami lidí. (Předchozí ročníky, 2015 a 2016, mající zde na ČSFD nálepku 'amatérský film', jsou natočeny skutečně více "amatérsky", ale v tom dobrém smyslu slova — nečouhá z nich ten smradlavý profesionální reklamní přístup až tak mnoho.)¬                 Civilizaci s jejími produkty využívají vegané podobným, ne-li stejným způsobem, jako jiní, obyčejní hamburgeroví lidé. Jinak by v ní totiž ani nemohli žíti. A chtějí-li ji změniti, po tom názor, že jestliže by se stal veganem každý člověk, změnila by se i civilizace, je sice správný, ale prakticky neproveditelný, hloupý a totalitní. A jestliže se nemá státi drtivá většina lidí vegany, po tom je veganské hnutí se svými demonstracemi a manifesty směšné, neboť hlásalo by pak něco, co je nefunkční; případně by se jednalo o nátlak menšiny na většinu, což je obvyklá drzá taktika menšinových skupin, jako jsou homosexuálové, vegané nebo obřezanci. Menšinové skupiny je třeba odkázati na jejich restaurace, lázně, oddělení v dopravních prostředcích apod. s tím, že by měli býti rádi, že to mají.¬                 Ano, věci nejsou tak jednoduché, jak si to malují tyhle existence. Ani člověk není tak jednoduchý, ani vesmír, a troufám si tvrditi, že ani Bůh.¬                 Dodatek: Nařízení č. X5983/2117. Já, Š'ch Sien II, svrchovaný Vládce Jurasie, vydávám tyto instrukce k potlačení vzpurných jehanů. Ať jsou jati a do úst nechť jim je vtlačen dvojitý hamburger. Ti nejvychrtlejší a nejzelenější scípnou ihned, ostatní budou krmeni hamburgery na státní útraty tolik dnů a týdnů, kolik bude třeba k jejich převychování. Kolégium doktorů předpokládá konec akce do osmi dnů, do té doby postupně zkolabují na neobvyklou zátěž střev a jater, zbylí se podrobí adaptaci v táboře Jed' Klob Jed'. V jedenáctém roce mého panování. ()

Reklama

Reklama