Reklama

Reklama

CURANDEROS

Trailer

Obsahy(1)

CURANDEROS je guerrilla no-budget film o posvätnej rastline ayahuaske. Je to cestopisné pátranie po tom, čo vlastne ayahuaska je, a kto sú ľudia, ktorí s ňou pracujú. Autor sa vydáva na filmový trip do Peru, kde sám absolvoval niekoľko ayahuaskových rituálov a urobil sériu rozhovorov s ľuďmi, ktorí s Ayahuaskou pracujú - či už to je mladý neošaman z Európy, mestizo herbalista, indiánsky ayahuaskero v amazonskej džungli, alebo český neurovedec, ktorý sa venuje výskumu psychedelík.

Film je mozaikou rôznych pohľadov a názorov snažiaci sa priblížiť tematiku šamanizmu aj nezainteresovanej verejnosti. Zároveň sa však nevyhýba ani problematickým aspektom ako je šarlatánstvo spojené s rozmachom ayahuaskového turizmu, domorodým konceptom čiernej a bielej mágie, či rizikám spojeným s nezodpovedným užívaním tejto kedysi posvätnej rastliny. Projekt vznikol ako one man koncept za pomoci dobrovoľníkov a psychonautov z Európy a Južnej Ameriky. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

kachni_kyta 

všechny recenze uživatele

Na dokument o Ayahuasce jsem se dost těšila, nicméně jsem očekávala o trochu více. Dokument nakonec vůbec nepojednává o vlastní zkušenosti autora s Ayahusacou, ani jeho osobní porovnání různých 'šamanů' a tedy i způsob užití. Celou dobu jsem měla pocit, že to k tomuto směřuje, když v tom dokument skončí. Jinak byl dokument dobře zpracovaný, následná diskuze s autorem po promítání byla ovšem o mnoho zajímavější. ()

Reklama

Reklama