Reklama

Reklama

Recenze (16)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Albánci by rádi do EU a tak se vláda rozhodne, že zatočí s vysokou kriminalitou. Speciální jednotka RENEA se tak musí postavit americko-italskému mafiánovi ovládajícímu takřka celé podsvětí. Režisér si i tady jede to svoje, takže servíruje solidní akční jízdu s charismatickým svaloušem v hlavní roli. Nicméně tady přidal i docela atraktivní prostředí a především nejednoznačné postavy, což je plus i mínus. Plusem je to, že film díky tomu nepůsobí jako vyloženě rutinní béčko, mínusem zase fakt, že herci neměli takovou kvalitu, aby zvládli trochu složitější charaktery. Samozřejmě to neplatí pro Assanteho. Každopádně na Kaufmana je spoleh a to je dobře. 70% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Malá vesnice získala celosvětovou známost pro produkci cannabisu téměř po deset let, kdy to bylo mimo možnosti albánské policie. Toto bezzákonné období skončilo v červnu 2014, kdy více než 500 těžce ozbrojených policistů vpadlo do vesnice ze vzduchu a spálili plantáže marihuany. Mnoho vesničanů bylo zatčeno. Při natáčení jeden obyvatel řekl novinářům, že místní mají obavy, že film zhorší už existující stereotypy o lidech v Lazaratu jako gheto kriminálníků s těžkými zbraněmi. Ale zdá se mi , že film je nereálně přepálen i když bez nějakého odsuzování. Chvílemi to byl válečný žánr. ()

Reklama

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Albánci do EU. To je ještě lepší než Rumuni a Bulhaři. Afričani se sem serou sami, tak snad aby jsme se pomalu spakovali, a vodfrčeli na Mars. Albánci. .. No k filmu raději: Je to akčně akční. To jistě. Vcelku to má spád. To jo. Postavy - fakt dost nesympatický. Prostředí hnusný. Závěr: Je to akční jízda, v hnusným balení, nepřinášející nic než ztrátu času a chuti do života. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Členovia albánskej polície spoja svoje sily s agentom jednotky REMEA aby bojovali proti miestnej drogovej mafii pod vedením Franka Pedullu. Tak novovytvorená skupina pod vedením Agama Hoxhu začína svoj boj nielen s podstatne silnejším nepriateľom, ale aj s duchmi vlastnej minulosti, ktorý najviac trápia agentov Reia a Elenu...Názov filmu je odvodený zrejme od skutočnej albánskej obce s názvom Lazarat, ktorá bola neskôr administatívne spojená s mestom Gjirokäster a dej filmu zrejme čerpá zo skutočných udalostí, keď v roku 2014 práve v Lazarate miestna polícia v júni roku 2014 zničila miestnu produkciu cannabisu a zároveň tranzitnú cestu pri preprave drog do talianskeho mesta Neapol. Celkom vydarený akčný film, ktorý však neponúkne nič, čo by ho dokázalo vyčleniť z množstva filmov s podobnými príbehmi o boji polície proti organizovanému zločinu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(45%) Od tohoto béčka jsem očekával aspoň mírný nadprůměr, ale bohužel to dopadlo ještě o něco hůře. Neříkám, že je to katastrofa, ale skoro celou dobu jsem se u sledování nudil. Přitom má tato záležitost téměř vše, aby to mohlo být dobré. Docela dostatek akce, která je rozložena po celém snímku, solidní herce, funkční příběh. Jenže tyto filmové aspekty byly zřejmě režisérem špatně a nezáživně podány. Příběh je hned od úvodu dost roztržitý, až pak ho začnu v průběhu filmu víc vnímat. Postavy mě hned také přestanou bavit až na hlavního dobrého herce Louise Mandylora, který snad celý snímek táhne. Hrál dobře, i když ty jeho výbuchy vzteku byly trochu divné. Co se týče akce, tak bitky byly takové obyčejné, ale ne vyloženě špatné. Přestřelky – to už bylo horší. Nebylo to vyloženě špatně sestříhané, ale jednak to působilo dost obyčejně a navíc to nemělo žádný efekt, žádnou dynamičnost, takže i spoustu Seagalovek je na tom líp s přestřelky. Zamrzelo mě to, protože finále v tomto snímku bylo asi cca 20 minutové, kde byla nonstop akce a vůbec mě nebavila, usínal jsem u ní, jak to bylo špatně a amatérsky natočené a to jsem k béčkovým filmům dost vstřícný. Nechci tu být za ovce, ale režisér Kaufman na to asi už opravdu moc nemá, uvidíme v budoucnu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Okrem Albánska a metropoly Tirana pracovali filmári aj v bulharskej Sofii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama