Reklama

Reklama

Chata na prodej

  • angličtina Bear with Us (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodiče prodávají starou chatu, pro kterou už nemají využití. Před předáním chaty novému majiteli se však matka (Ivana Chýlková) rozhodne uspořádat poslední pořádnou rodinnou slezinu. Zbytek příbuzenstva neprojevuje přílišné nadšení, tahle setkání bývají vždy dost náročná. Děda (Jan Kačer) už je duchem spíše nepřítomen, otec (David Vávra) tyto akce odmítá, syn (Jan Strejcovský) je věčně přiopilý a ironicky glosuje svět kolem sebe včetně rozpadajícího se vztahu s přítelkyní (Judit Bárdos). Babička (Jana Synková) je specialistkou na upřímné dotazy, které ostatní přivádějí přinejmenším do rozpaků. Nevyrovnaná dcera (Tereza Voříšková) na chatu přibere svého úspěšného německého přítele (Michael Pitthan), který se jediný na rodinný výlet těší, protože neví, do čeho jde. Naděje na idylický víkend na samotě u lesa rychle skončí, ale opravdové dobrodružství začne těsně nad ránem, když rodina zjistí, že se kamsi vytratil dědeček. Stopy vedou do lesa… (CinemArt)

(více)

Recenze (397)

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Na naše poměry docela slušný počin, ale na základě toho jak dobře byl kriticky film přijat, jsem čekal jsem trochu víc. Nepochopil jsem závěrečnou pointu, jestli tedy nebylo záměr tvůrců žádnou tam nemít. Dále mi to přišlo zbytečně krátký a uspěchaný. Každopádně jsem se celou dobu bavil. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě pobalila ta část v autech, jak se se střídali u babičky, která furt prudí s jídlem a dotazama. Závěr byl už na mě trochu divoký. ()

Macias 

všechny recenze uživatele

Film, kterej ocení asi jen lidé, co na chatu jezdili. Jen prosté převlíknutí civilních šatů za chatový oděv ve mně zanechalo hřejivé emoce ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Je tam zima a nic tam nefunguje." Taková sonda do jedné rozhádané rodiny. Dost uvěřitelný příběh a vypjaté vztahy. Každá postava je něčím zábavná. Nemá to sice hlubší pointu ale vzhledem k adekvátní délce je to celkem zábavné. 6/10 ()

HawkeyP 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem při premiéře v letním kině v Černé v Pošumaví za účasti režiséra, producentky a představitelky jedné z hlavních rolí Terezy Voříškové - film určitě stojí za zhlédnutí, zvláště zábavnou postavou je překvapivě Jana Synková. Trochu mi vadilo, že vidíme jen velmi krátký úsek života všech postav, aniž bychom věděli, co přesně se odehrálo v minulosti a věděli, proč se některé postavy chovají zrovna takto. A hlavně není nijak naznačeno, jak se budou jejich životy vyvíjet dál, protože na začátku jsou na tom téměř stejně jako na konci, žádné rozuzlení jejich vztahů nebo alespoň náznak. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, který ale trpí koncentrací obvyklých klišé ležící na samé hraně mezi parodií a realitou. Takovou je nejtypičtěji postava babičky v podání J. Synkové. Jak to dopadne s dědou jsem bohužel tušil od samého počátku. Stačilo obecně trochu ubrat a posunout se více k běžnému životnímu sledu radostných i smutných chvil a mohl to být český film roku. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Nějak mi uniká smysl tohohle filmu. Jen další trapná rádoby komedie, která v ničem nepobaví a celkově je spíše k pláči, než k smíchu. Tohle se opravdu moc nepovedlo. 0/10. ()

radeckator 

všechny recenze uživatele

Bohužel potenciál co námět nabízel, režisér využil bezezbytku, ale tento potenciál byl vhodný spíš pro divadelní hru nebo maximálně televizi, kino ani omylem. Na druhou stranu jsem to očekával, takže kalbička jedné emocionálně a psychicky labilní a rozhádané rodiny na chatě dle předpokladu. Ale copak by diváka zaujala normální kalbička normální funkční famílie? ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Nemám problém s filmami o reálnom živote. Chýlkovej verím všetko, ženská, ktorá nestarne a demencia si na ňu bude musieť hodne dlho počkať, ok, to sa mi páči. Ale filmu ušiel dej, myšlienka a vôbec, celé sa to točilo v lese s medveďom a mŕtvym dedom a nedalo sa z toho nič vydedukovať. České komédie milujem, slovenské im nestihajú, ale toto, sorry, bolo dosť mizerné. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Slušná česká smutná komedie. Tvůrci celý příběh dobře rozehrávají, ve střední pasáži udržují dobrou zábavu a jen na konec malinko zklamou trochu chybějící pointou. Ale herecké výkony jsou dobré, námět neotřelý. Prima. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho filmu nic, ani jsem si ho nechtěl pouštět, okolnosti se sešli a já byl nakonec mile překvapen zajímavým příběhem. Pro mě české překvapení. ()

bearmeedek odpad!

všechny recenze uživatele

Byl jsem připraven na úroveň nějakých těch 50%, ale opět jsem byl podveden. Tahle NE-komedie byla absolutně nudná a trapná, a jestli za něco stála, tak pouze (nedá se napsat jinak) za jediné veliké lejno! Tomáš Pavlíček si myslí, že vymyslel něco nového, ale spousta situací už v různých filmech proběhla, ale živě. Ne jak tady mrtvolně. A sekundovala mu „úspěšná“ Bokšteflová, která má na svědomí Ordinace, nebo Miluji tě modře. To mluví za všechno. Vydržel jsem jen proto, abych si mohl stát za svým hodnocením, a také jsem věděl, že to má poměrně krátkou stopáž. Víc tupých sraček by totiž už do delšího filmu ani nedokázali vymyslet. A zároveň nechápu, že spousta lidí napíše, že se jim film nelíbil a byl nudný, a dají mu 2 nebo 3 hvězdice. Tak jako za co? ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

I vzhledem ke stopáži jsem nečekal vpodstatě nic, o to příjemnější překvapení to bylo. Opravdu povedená rodinka to byla:). Já jsem se bavil těmi situacemi a dialogy vlastně od začátku (skoro, ale k tomu se ještě dostanu) do konce. Film využívá typicky český fenomén - chataření ve spojení s takovou poněkud nesourodou, dalo by se říct i mezinárodní rodinou - relativně normální rodiče, prarodiče - dědeček už trochu mimo realitu, babička naopak ve velmi dobré prudivé kondici, děti - jeden ožrala žijící (anebo už ne??) se Slovenkou, druhé dítě - dcera žijící s německým intelektuálem už od pohledu, který asi po celou dobu vůbec nechápal, jak se na tu chatu dostal a co se tam vlastně děje, do toho trochu neuspořádané partnerské vztahy u dětí, vskutku pestrý vzorek:). Jelikož Babovřesky jsem neviděl ani jedny, tak jsem po hodně dlouhé době někde viděl Janu Synkovou, která se v roli babičky napřesdržku opravdu vyřádila. Stejně tak jsem se zase po čase rád podíval i na Terezu Voříškovou a Judit Bárdos, obě jejich role byly trochu protivné (ale kdo tu nebyl aspoň trochu praštěnej?), ale mně se obě moc líbily. Sám nevím proč se mi během sledování několikrát vybavil film Blízko od sebe, do jisté míry je to takové Osage County po česku... Hodně dlouho jsem byl nahlodán k nečekanému pětihvězdičkovému překvapení, které ovšem zkazil ten zcela nereálný závěr. Snad ani ne tak přeprava mrtvého dědečka, protože v tu chvíli ten předchozí nesmysl s medvědem v lese už tak nějak nebylo čím napravit. Ale za to všechno předtím ty čtyři dám rád. ()

Realmond 

všechny recenze uživatele

Tohle že je komedie? Tak to ani náhodou, nudný, nezaživný a hlavně nevtipný příběh. Nechápu označení komedie. Navíc scéna s posedem totálně okopírovaná z Homolků. Je to spíš takové nepovedené nudné drama, postavy se chovají totálně zmatečně a nelogicky a celý film postrádá jakýkoliv celek. I těch 77 minut, tady bylo ukrutně dlouhých a to znamená, že je prostě něco špatně. ()

Související novinky

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2018

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2018

03.01.2019

Rok se s rokem sešel a přichází na řadu rozhodování o nejlepších filmech roku. Tentokrát je řeč o ryze domácích filmech a ke slovu se dostanou pro změnu kritici, dnes byly totiž čerstvě oznámeny… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Vary přivítají šestici domácích režisérů

Vary přivítají šestici domácích režisérů

02.06.2018

53. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary uvede v soutěžním programu rovnou šestici českých snímků. V každé ze soutěžních sekcí se představí dva domácí režiséři. V Hlavní soutěži se o… (více)

Reklama

Reklama