Reklama

Reklama

Chata na prodej

  • angličtina Bear with Us (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodiče prodávají starou chatu, pro kterou už nemají využití. Před předáním chaty novému majiteli se však matka (Ivana Chýlková) rozhodne uspořádat poslední pořádnou rodinnou slezinu. Zbytek příbuzenstva neprojevuje přílišné nadšení, tahle setkání bývají vždy dost náročná. Děda (Jan Kačer) už je duchem spíše nepřítomen, otec (David Vávra) tyto akce odmítá, syn (Jan Strejcovský) je věčně přiopilý a ironicky glosuje svět kolem sebe včetně rozpadajícího se vztahu s přítelkyní (Judit Bárdos). Babička (Jana Synková) je specialistkou na upřímné dotazy, které ostatní přivádějí přinejmenším do rozpaků. Nevyrovnaná dcera (Tereza Voříšková) na chatu přibere svého úspěšného německého přítele (Michael Pitthan), který se jediný na rodinný výlet těší, protože neví, do čeho jde. Naděje na idylický víkend na samotě u lesa rychle skončí, ale opravdové dobrodružství začne těsně nad ránem, když rodina zjistí, že se kamsi vytratil dědeček. Stopy vedou do lesa… (CinemArt)

(více)

Recenze (393)

bourec 

všechny recenze uživatele

Opravdu to filmům o rodině Homolků nesahá ani po kotníky.A házení knih z vokna tomu dalo korunu.Ani zábavný,ani poučný(možná sonda o hysterii národa),jinak snad nic.Navíc pro mě,kterj považuje chatařinu za mánii.Nelíbilo.40%. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Nápad mi přišel dobrý, vypadalo to zajímavou zápletku jako v poslední době třeba u Teorie tygra. Výběr herců mi přišel super. Dost vhodně zvolené charaktery pro role. A místy jsem se dost smál. Je i vidět, že nebyla snaha film zbytečně natahovat. Cekově slušně odvedená práce, která se mi líbila, neurazila a pobavila. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Velebit něco, co není úplná sračka, je sice hrůznost, ale když už je u nás situace s kinematografií taková, jaká je, nedá se nic dělat. Ze začátku to byla slušná sranda, která se ohrála tak během patnácti minut, ale díky milé stopáži to aspoň nezačalo nudit. 65% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak kdyby byl takhle příjemný aspoň každý druhý český novodobý film, zlobit se nebudu. Sice žádná hitparáda, ale jako rodinná hořká komedie, ve které se sem tam nějaká česká duše možná zhlédne, se na to koukalo příjemně. Herecky jsem taky neměla problém a párkrát jsem se i uchichtla nad chytrým a ne vlezlým humorem. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Slet nepříliš kompaktní rodiny, jeden němec, slovenka a zamilovaný chatař v mixu scén, které mají odhalit, že i dysfunkční rodina, je pořád rodina a byť se její členové pořád hádají, a nepůsobí šťastně, tak se mohou mít rádi. Jo a taky tam byl medvěd. Tereza Voříšková zraje jak víno a je to taková naše Portmanka. Ta se mi líbila hodně a kdyby se scénář víc zaměřil na to, že nám ukáže tuto vypečenou rodinku skrze optiku onoho němce, asi bych hodnotil líp. Tvůrci se ale rozhodli, že nám předloží jednoduchou rovnici: vypadá to, že to stojí za prd + jeden víkend, kdy se to může změnit = pořád to stojí za prd. Navíc se mi moc nelíbila hudba, takže na jednu stranu s povděkem konstatuji, že je Chata na prodej mnohem, mnohem lepší film, než moje poslední kolize s českou "tvorbou"(Ten kdo tě miloval), ale pořád tomu chybí dost na to, abych dal líp než za 3*. A to je z toho jedna hvězda za Voříškomedvěda. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jako televizni inscenace by to bylo fajn, prezentace celovecerniho filmu miricim do kin to je takove nijake. Par vtipnych momentu se najde, muze potesit i herecke obsazeni... jinak moc nevim. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Disfunkční rodina se schází na staré rodinné chatě a tvoří tak disfunkční film, který testuje především divákovu trpělivost. Začátek nezní zas tolik špatně, ale s postupem času už se člověk pouze modlí, kdy už to skončí a to má film pouhých 77 minut. I tak mi to přišlo jako věčnost. Charaktery vyhnány do naprostého absurdna, které vytváří umělé a nevtipné situace, u kterých člověk zákonitě musí kroutit hlavou. Voříšková naprosto tragická. No škoda. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Krásná chata, hezká příroda. Děj absolutně o ničem. Těšil sem se na hořkosladkou komedii, který umíme, ale tohle je nezáživný, dokonce deprimující, jak tam na sebe furt ječej a hádaj se a trucujou, takhle si pohodičku na chatě nepředstavuju. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Sadomasochistická cesta, ze které nekouká nic dobrého ... a od které jsem (krom jiného) čekala i nějaký posun odněkud někam ... ne jen bloumání odnikud nikam. Vyprávění sice - jakoby mimochodem - občas vyšle mihotavý paprsek do některého z temných koutů, aby nasvítil pár pavučin, ale přitom se rozpadá na scénky, které prakticky nic neřeší ... a jeden Němec na to nevěřícně zírá, kterak se nesourodá česká rodinka utápí ve svých žabomyších válkách. ()

Bush13 

všechny recenze uživatele

Klasická komedie po česku, chce se mi říct až přísně neutrálně. Zprvu mě celá ta zápletka a celkem humorné dialogy příjemně navnadily, aby mě celkové vyznění a nenaplněné očekávání kopce neškodné srandy poněkud zklamalo. ()

A.Fish 

všechny recenze uživatele

Film rozhodně patří k tomu lepšímu z české tvorby, ale mám z něj rozporuplný pocit. Jako komedie funguje, ale aby fungoval i jako drama, potřeboval by trochu delší stopáž. Film prostě vyhrotí problémy všech postav a pak náhle skončí. To by mohlo být na jednu stranu dobře, ale myslím si že tento snímek potenciál měl... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Hluboká bezradnost. Scénář asi ani žádný nebyl, každý přinesl do své role sám sebe. Atmosféra na place zřejmě nebyla dost v pohodě, takže chemie neproběhla. Zbytečná depka z něčeho, co depkou být vůbec nemusí. Asi pokus o něco nezávislého, bych řekl. Nevyšlo to. 50% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná komedie točící se okolo bláznivé blbé rodinky na jedné chatě. Protivné postavy jsou svým způsobem až vtipné, hlavně Terka Voříšková je uvěřitelná jak lusk. Děj to má minimální, chata se prodá, závěr nijak zvláštní, ale díky nepřepálené délce to aspoň vůbec nenudí a člověk se zasměje příhodám jak by je život sám napsal. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Česi ako národ chalupárov. Ale až po Švédoch!!! Niektoré dialógy boli skvelé, ale to nič nemení na tom, že ma film nudil. Možno ale bolo cieľom, aby vám jednotlivé postavy išli na nervy. Ak áno, to sa tvorcom podarilo. Taká malá ponorková choroba zo vzájomných vzťahov. ()

Související novinky

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2018

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2018

03.01.2019

Rok se s rokem sešel a přichází na řadu rozhodování o nejlepších filmech roku. Tentokrát je řeč o ryze domácích filmech a ke slovu se dostanou pro změnu kritici, dnes byly totiž čerstvě oznámeny… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Vary přivítají šestici domácích režisérů

Vary přivítají šestici domácích režisérů

02.06.2018

53. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary uvede v soutěžním programu rovnou šestici českých snímků. V každé ze soutěžních sekcí se představí dva domácí režiséři. V Hlavní soutěži se o… (více)

Reklama

Reklama