Reklama

Reklama

Chata na prodej

  • angličtina Bear with Us (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodiče prodávají starou chatu, pro kterou už nemají využití. Před předáním chaty novému majiteli se však matka (Ivana Chýlková) rozhodne uspořádat poslední pořádnou rodinnou slezinu. Zbytek příbuzenstva neprojevuje přílišné nadšení, tahle setkání bývají vždy dost náročná. Děda (Jan Kačer) už je duchem spíše nepřítomen, otec (David Vávra) tyto akce odmítá, syn (Jan Strejcovský) je věčně přiopilý a ironicky glosuje svět kolem sebe včetně rozpadajícího se vztahu s přítelkyní (Judit Bárdos). Babička (Jana Synková) je specialistkou na upřímné dotazy, které ostatní přivádějí přinejmenším do rozpaků. Nevyrovnaná dcera (Tereza Voříšková) na chatu přibere svého úspěšného německého přítele (Michael Pitthan), který se jediný na rodinný výlet těší, protože neví, do čeho jde. Naděje na idylický víkend na samotě u lesa rychle skončí, ale opravdové dobrodružství začne těsně nad ránem, když rodina zjistí, že se kamsi vytratil dědeček. Stopy vedou do lesa… (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem na nový český film - komedii. A dostala jsem jen kavalérii dobrých herců, kteří jen tak naslepo tápali, neb jim ten příšerný a nudný scénář nic jiného nedovolil. Edit: v sobotu tento scénář vyhrál Cenu české kritiky za scénář...porazil i Jana Palacha... nemám slov; to už není intelektuálština, ale zločinná adorace podprůměru. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Homolkovi pro nové tisíciletí. Parádně napsané postavy, perfektní casting na čele s hláškující Synkovou a díky jisté univerzalitě i důvěrné známé chatařské prostředí. Co je ale největší devízou filmu je fakt, že se v něm spousta diváků pozná. V mém případě to Pavlíček několikrát trefil naprosto dokonale. V tomto případě nehodlám krotit nadšení. 100% ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem viděl tři filmy a všechny byly na tři a půl hvězdičky, ale všem jsem z různých důvodů zvedl hodnocení směrem nahoru. Chata na prodej mě oslovila nápadem-námětem-myšlenkou, přestože ji lze označit za prazvláštní snímek. Ačkoli mám moc rád Bárdos i Voříškovou, jejich postavy mě iritovaly, Chýlková s Vávrou se ztráceli a prostor si tak zabrala nejstarší generace - Synková jako typická "prudící" babička a nejlepší role Kačer, který si vystačil s cca třemi větami. Film, který vybočuje, a proto je fajn, že vznikl. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

VIDĚNO ZNOVU.  V roce 2018 jsem snad po kino projekci měl nějaké výhrady (především k některým nedotaženým  motivů), ale po letech na ně úplně kašlu.  ♪Dneska už z lásky nemám nic..víc než nic.......áááá, víc než nic.♪ Tento dobový song vůbec neznám. Nejenže asi už zní moc staře, abych na něm samostatně ujížděl (:D), ale taky  doufám, že jako teprve dospívajícího  pro mě jeho nebude  text ještě dlouho aktuální. Ale se  svým výborným nostalgickým melancholickým starosvětských   nádechem fascinujícím způsobem  otevírá tento  civilní malý velký český   film o češích, chatách, podzimu, generačních střetech, rodinných setkáních...a v neposlední řadě i o té nostalgii  se skvělou vedlejší rolí Kopty,  výborně přirozeným Vávrou, krásnou Bárdos,  dokonale protivnou Synkovou a spol. Dokonce ani Chýlková mi tady není totálně nesympatická. Není to až takový strop jako Vlastníci, ale bezvadná kratká  jednohubka se skvělým soundtrackem navrch,   jejíchž slabé hodnocení totálně odmítam. Homolkovi a celková československá Nova vlna - level 21.století, ve které se ale i přes ty hádky  a neshody dá najít možná i přece jen kus poezie a pábení. To se opět vraťmě k té úvodní skvělé písničce.. A i ve traileru se přece zpívá: Smíchu je pořád málo.  ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela mě ten film zamotal šišku. Jo, dej si ho v létě ideál v letňáku s pivkem a zasměješ se, ale ono to někdy pálí docela vostrejma ("ty žádnou rodinu nemáš"), jenže dál se jednotlivé postavy neřešej, jen vždy kousknout a jít dál a já právě nedokážu odhadout jestli to byl záměr nebo neschopnost. V každým případě konec měl být úplně jiný. Co se však povedlo na výbornou je casting. Jana Synková když spustí s tou svou hlasovou intonací, tak je člověk nasranej jak trestaneckej kýbl. Postavy ve finále docela nenápadný, ale zajímavý, jen u Terezky mě přišlo že její postava už je trošku přes čáru. Vašek Kopta výbornej, Judit krásná, Ivanka skvěle civilní a Honza Strejcovský mě nejblížší. Knížní bitka, auto dialogy luxusní. Určitě se na to chci podívat znovu, ten film není tradiční český ha ha ha jak by se mohlo zdát a za to palec nahoru, ale zatímco strejda trautemberk měl kyselo moc kyselé, já mám tenhle český film moc evropský. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Obsadzovanie hercov začalo prebiehať, až keď bol scenár vo finálnej fáze. Hercom tak nebol písaný priamo na telo. (classic)
  • Natáčení probíhalo v reálné chatě v Posázaví. Dále se film natáčel v Pyšelích, Hořicích v Podkrkonoší, kolem Českého Šternberka a poblíž Dobříše. (Duoscop)
  • Děda (Jan Kačer) za celý film řekne pouze 8 slov a poprvé promluví až ve 29. minutě filmu. (CjKukis)

Související novinky

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2018

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2018

03.01.2019

Rok se s rokem sešel a přichází na řadu rozhodování o nejlepších filmech roku. Tentokrát je řeč o ryze domácích filmech a ke slovu se dostanou pro změnu kritici, dnes byly totiž čerstvě oznámeny… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Vary přivítají šestici domácích režisérů

Vary přivítají šestici domácích režisérů

02.06.2018

53. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary uvede v soutěžním programu rovnou šestici českých snímků. V každé ze soutěžních sekcí se představí dva domácí režiséři. V Hlavní soutěži se o… (více)

Reklama

Reklama