Reklama

Reklama

Zvuková bariéra

  • Velká Británie The Sound Barrier (více)

Obsahy(1)

Dramatický souboj leteckých návrhářů a zkušebních pilotů o dosažení nadzvukové rychlosti. John Ridgefield, bývalý vynikající pilot a letecký magnát je posedlý myšlenkou sestrojit tryskové letadlo, schopné překonat rychlost zvuku. Svým zápalem nakazí celý pracovní tým včetně svého zetě, bývalého válečného letce, který se stane jeho zkušebním pilotem. Zvuková bariéra se však zdá nepřekonatelná a vyžaduje si stále nové a nové oběti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Adámo 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelný pohled do životů lidí, kteří se snažili překonat rychlost zvuku. Atmosféra by se dala při těch pokusech krájet. Mám dojem, že nakonec hlavní technický problém překonání rychlosti zvuku byl vyřešen jinak, než film popisuje, ale to nevadí. Nemohu přímo popsat, za co hvězdička dolů, asi proto, že se tam příběhově tak nic velkého nestalo. Černobílé zpracování vůbec nevadí, ostatní - kamera, zvuk, efekty (včetně krásně elegantní staré britské angličtiny) je výborně provedeno, rozhodně výborně na rok 1952. | 09/2013 ()

Rimland 

všechny recenze uživatele

Plný počet hlavně za druhou polovinu, kde to nabere ty pořádné dramatické grády. S ohledem na zdejší množství působivých (nejen) vzdušných scén je možná až nebetyčná (pun intended) škoda, že to Lean nenatočil o nějaký ten rok později v širokoúhlém formátu a barvě, kde by to vyniklo ještě o něco víc. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Jakási předzvěst strhujících Leanových triumfů "Lawrence" a "Mostu". Obrazově úchvatná s dokonalou atmosférou, přesto vcelku umírněná story založená na skutečných událostech. Nezapomenutelné scény především prezentuje debata hlavních postav o překročení zvukové bariéry a jejích následcích pro objekt pohybující se touto rychlostí.. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama