Reklama

Reklama

Barry

(seriál)
  • USA Barry
Trailer 2
USA, (2018–2023), 15 h 55 min (Minutáž: 24–36 min)

Tvůrci:

Alec Berg, Bill Hader

Hudba:

David Wingo

Hrají:

Bill Hader, Stephen Root, Henry Winkler, Anthony Carrigan, Glenn Fleshler, Rightor Doyle, Paula Newsome, John Pirruccello, Alejandro Furth, Sarah Goldberg (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Černá komedie Barry v hlavní roli s Billem Haderem pojednává o deprimovaném, podřadném nájemném zabijákovi ze Středozápadu (Hader v titulní roli), který během své vražedné mise v Los Angeles zcela propadne herectví. Fuches, který zařizuje Barryho zakázky, jej „pronajme“ velmi brutální čečenské mafii z Los Angeles, v jejímž čele stojí Goran Pazar a jeho pravá ruka NoHo Hank. Barryho “terčem” je začínající herec, který má poměr s Pazarovou manželkou. Barry sleduje svou oběť na lekci herectví, kterou vede oblíbený učitel a guru Gene Cousineau, kde je okamžitě okouzlen skupinkou herců - a především Sally. Barry chce mezi těmito nadějnými talenty začít nový život, ale jeho zločinecká minulost ho drží ve svých spárech. Dokáže najít mezi oběma světy rovnováhu? (HBO Europe)

(více)

Recenze (89)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nenechte se oklamat zde uvedeným obsahem, hlavní hrdina Barry je sice deprimovaný, ale určitě ne podřadný nájemný vrah. Naopak, ve svém oboru se dá považovat za špičkového profesionála. Trpí ale častým neduhem, který provází profesionální vojáky - mechanicky plní rozkazy a nenalézá sílu se jim vzepřít. Ke svému řemeslu se dostal tak nějak mimochodem a nijak zvlášť ho netěší. Zadané úkoly ale plní svědomitě a úspěšně přežívá ve světě plném násilí a nástrah. Když se jednou dostane díky speciální zakázce do hereckého prostředí, je to tak trochu jako začátek jeho zločinecké dráhy. V první chvíli neumí říct ne a už se veze, především díky půvabům herecké kolegyně Sally. Seriál Barry představuje zvláštní kombinaci kriminálky a komedie s prvky řady dalších žánrů. Pokud si někdo vzpomene na Dextera, v mých očích vychází Barry lépe, protože jeho postava je daleko realističtější a lépe ukotvená v přítomnosti. Dexter je sice cool, ale jeho psychologie je ptákovina a na ploše osmi řad opakuje vlastně stále totéž dějové schéma. Barry je na ploše 2x8 dílů daleko sevřenější. Pravda, komediální rovina je trochu přímočará, některé postavy jsou vyloženě karikatury, což se místy bije s brutálními zločiny, kterých divák není ušetřen. Ale pokud tuhle hru přijmete, poskytne vám Barry přiměřenou porci zábavy a napětí. Celkový dojem: 75 %. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na celkové stopáži asi čtyř hodin se rozjel hodně originální nápad, který poměrně vážný příběh nájemného vraha bez špetky emocí situuje do prostředí naprosto fušérského hereckého divadla v Los Angeles, ve kterém se tento nájemný vrah chce realizovat. Vážnost tu tedy střídá dost nevybíravý a černý humor, který ale suprově baví. Bill Hader vysloveně překvapil a popravdě mi ani nevadil doslovný závěr. Sice podporuje absurditu celého seriálu, ale jeho obecné kvality jisté i v akčních scénách ho stále převyšují. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Barry Is the New Dexter. Hledá se to dlouho, protože je to zprvu až příliš rozkročené mezi komediální a dramatickou polohou, což se odráží i ve výkonu Hadera, protože i u něj jsou ty dvě polohy (uťápnutá versus zabijácká) tak daleko od sebe, že nemají příliš styčných bodů. Jenže tvůrci vědí co dělají a jakmile si to v sedmé epizodě sedne způsobem, který z hlavy dlouho nedostanete, tak rázem víte, že Barry opravdu není pouze "wannabe něco jako Dexter", ale že našel osobitou polohu, která je mrtě nosná i zajímavá. | S1: 4/5 | ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po You další poměrně úspěšný pokus vstoupit do dexterovských vod. Pro mě osobně je Barry z tria "sympatických zabijáků" (Dexter Morgan, Joe Goldberg a Barry Block) ten nejlidštější a nejsympatičtější, a kdyby seriál místy tak křečovitě netlačil na komediální pilu, bylo by to (po první sérii) na čisté čtyři hvězdičky. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Barrymu se nedaří tak ladné žánrové přechody jako svého času Dexterovi, ovšem kdo si počká, tak dostane podobně šokující momenty. Divadelní prkna zatím moc nepřesvědčila o svém potenciálu a mafiánská linka působí spíše jako karikatura skutečného podsvětí, ale především NoHo Hank je natolik zábavná postava, že většinu neduhů přebíjí. S1: 80% S2: 85% S3: 75% S4: 70% ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malý seriálový klenot, který má skvělý humor a výborně ho mixuje s temným melancholickým dramatem a thrillerem, do napínavého a dojemného scénáře se zábavnými postavami (Čečenci) a silným finále, Bill Hader jako chladnokrevný zabiják i nejistý účastník kurzu herectví dle očekávání vynikající. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Seriál má vzrůstající úroveň – třetí série je jednoznačně nejlepší (a zároveň doufám, že poslední). ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Kvality a promyšlenost Breaking Bad i prvních řad Dextera v jednom komplexním balení, který je okořeněný obrovskou dávkou nadsázky jak z Farga. Hlavní ale je, že každá epizoda má půl hodiny, takže není čas na zbytečný sračky. Tady se striktně jedou charaktery a jejich story. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost netradiční komediální seriál. Člověk si hned vzpomene na Dextera, ale je to jiné. Pilot je trochu zvláštní, tak uvidím dál. Seriál kombinuje prvky komedie a krimi. Barry je nájemný zabiják, který se přestěhuje do L.A. a objeví vášeň pro divadlo. Snaží se to zkombinovat s se svou netradiční prací. Je to dost ujeté a nové série jsou čím dál lepší. Dost se mu to rozjede a sám se do toho zamotá. Nakonec po něm jdou všichni a on se musí rozhodnout, zda ochrání sebe nebo své blízké. Místy tam jsou dost vtipné momenty, hlavně co se týče mafie. I akční scény jsou tu dost slušné. Rozhodně je to celkem netradiční role pro Billa Hardera. "Nemiř na mě!" ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle mi vážně moc sedlo. Přes trošku pomalejší úvod se Barry na konci pěkně rozjede a je mi vážně moc líto, že těch dílů bylo jenom osm. Opravdu velmi vtipná série o jednom smolaři, zabijákovi v čele s pro mě dokonalým Billm Haderem, který na jednu stranu kosí své soupeře jako kostky domina, na stranu druhou by tak moc rád z toho vlaku vystoupil. Uvidíme, jestli se mu to povede v dalším pokračování, které bude snad co možná nejdřív. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zábavný a originální seriál o nájemném vrahovi, který se zamiluje do amatérského herectví. Díky krátké stopáži jednotlivých dílu, příjemně odsýpající a hlavně perfektně zahrané, skvěle zahrané a mnohokrát překvapivě vypointované. Životní projekt Billa Hadera, který si to dává před kamerou, za ní i ve scénáři. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako hovorí kolega Jaro.Krafcik, seriál sa dá zhltnúť ako malina, časti sú krátke, svižné, rýchle. Čakal som však viac humoru a väčšiu dejovú zápletku. Nebolo to zlé, ale zrejme to nie je celkom seriál pre mňa, nenašiel som si tam postavu, ktorej by som vyslovene fandil. Za osem častí som sa osem krát nezasmial a tak do druhej série (zatiaľ) nejdem. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

I když Barry pozvolna začíná jako další z řady dramedií o líbivém antihrdinovi, nakonec překvapí sebejistým překlopením do žánru temného dramatu jako z nejlepších epizod Perníkového táty a sžíravé meta-kriticy současných studiových praktik. Žádný nový Dexter (čemu bývá seriál často připodobňován) se nekoná, ale to je jedině dobře. To, co masový vrah v Miami ubíjel v klišé a opakované kriminální zápletce, to Barry plně vynahrazuje nepředvídatelnou krutostí, uvěřitelnými morálními dilematy a tím nejčernějším humorem. Bill Hader se pro tu roli narodil. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Námět dobrej, zpracování lehce přepálené, Čečenci málo čečenští. Hodně postav jsou tu spíš karikatury, takže je pak rušivé, když se nějaké téma má řešit "navážno", ale ok. Hlavní slabina je, že se to dost vleče. Kdyby to byl celovečerní film o nájemném vrahovi, co se chce přesunout k divadlu, mohlo by to celé fungovat o hodně líp. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobře napsané, osvěžující flashbacky do budoucnosti (žádné nimrání se v minulosti hlavní postavy), Barry chce jít dopředu, proto žádné ohlížení se. Dobře se pracuje s prvkem herectví, je to osvěžující. Doufám, že to v druhé sérii roztáhne křídla! ()

Tatannka 

všechny recenze uživatele

Barry dělá to, co mu jde nejlíp – zabíjí lidi na objednávku. Není zvyklý si stěžovat, když se ale při sledování jedné z obětí náhodou připlete na herecký kurz, začne mít pocit, že by svůj životní styl rád změnil a stal se hercem. Příběh hitmana s duší, která se začne probouzet na hodinách herectví, je nejdřív praštěnou komedií, postupně v ní ale začíná jít do tuhého - aniž by přestala být vtipná. Nejenže podsvětí Barryho vtahuje zpátky, on sám si začíná představovat, že emoce, které díky vraždění zažívá, by z něj mohly udělat druhého Al Pacina. Kontrast narcistního rádoby uměleckého hereckého prostředí a roztomile pragmatického uvažování čečenských gangsterů, kteří chtějí Barryho schopnosti vytěžit, stejně jako jeho herecký kouč, nutí člověka uvažovat, co stačí k dobré komedii – Barry to každopádně všechno má. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kupodivu veľmi pohodová vec. Bill Hader je ako Barry sympatický a jeho snaha o vymanenie sa zo zaužívaných zabijáckych koľají je prezentovaná v zaujímavom prostredí a obohnaná plejádou zaujímavých postavičiek. Má to vtip. Má to vážnejšie roviny a hrá to na takú ľudskejšiu tóninu, než by sa mohlo z plagátu alebo zápletky zdať. Uvidím ako to bude pokračovať ďalej, zatiaľ ale príjemne strávený čas. 1. séria - 70% ()

Související novinky

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama